Finax brödmix

   

Jag hör inte till dem som kan baka fina bullar och saftiga matbröd. När min mormor fortfarande var i livet så försökte hon pusha mig och lära mig. Men jag lyckades aldrig återskapa hennes fantastiska bakverk. Min syster däremot, är grym på att baka. Så jag tror att alla bakgener hoppade över till henne.

Men för mig och alla ni andra som är bak-inkompetenta, så finns det en räddare i nöden.. I alla fall när det kommer till nyttigt och gott matbröd.

Finax stavas första hjälpen!

Jag har testat och det går inte att misslyckas. Visst, de blev ju inte lika fina som på bilden på förpackningen. Men de smakade bra!


Nå dina träningsmål!




- Utmana dig själv!

- Testa något nytt!

- Sätt upp delmål, det bli mycket roligare om man ger sig själv delmål och varför inte en belöning under tiden, på väg mot det stora målet!

- Uppmärksamma de små förändringarna, allt kan inte hända på en gång! 

- Hitta din träningsform, Löpning? Spinning? Simmning? Gym?

- När du närmar dig ett hinder, se möjligheterna istället och tänk på att du lyckats med så långt!

Raw Food



Raw Food är det hetaste på mathimlen just nu! Hollywoodtjärnorna startade och ni följer vi svenskar efter.

Rawfood är en livsstil inte en diet och består av frukt, grönsaker, rotsaker, nötter, frön och torkade frukter som inte hettas upp över 42 grader. Kallpressade oljor, alger, superfoods, skott och groddar förekommer också inom raw food. Upphettning endast till 42 grader är för att bevara maximalt med näring och enzymer.

Erica Palmcrantz Aziz är aktuell med boken "Raw Food på svenska" som hon skrivit tillsammans med Irmela Lilja. Vill inspirera till att äta raw food och på så sätt också öka människors livskvalité. Detta lyckas hon verkligen med! Efter att ha bläddrat lite i den här boken, så är man fast! 

Underbarar bilder och härliga recept.  Det kan inte bli mer inspirerande.

Du som vill, kan deltar på en inspirationskurs för att lära dig mer om Rawfood, den 2 maj på Yogacenter i Jönköping.
Du får då prova på olika superfoods, lära dig tillreda energifyllda frukostar, luncher och middagar, läckra snacks och desserter. Men även hur du tillämpar Raw food i vardagen.

Mer information
http://www.ycj.se/product.asp?product=727&lang=se


Akademibokhandeln + Matallergi = Tummen ner



Nu tänker jag rikta skarp kritik mot Akademibokhandeln.

På bilden ovan ser ni ALLA böcker om matallergi som fanns i bokhyllan på Akademibokhandeln i Uppsala i torsdags...

Skamligt?

Ett så pass stort företag borde ha mer böcker om just matallergi. Just intolerans mot gluten,soja och laktos, är väldigt vanligt att människor har idag. Så varför finns det inte ett större utbud?!

Många handlar visserligen böcker över nätet idag... men jag och många andra med mig, vill fortfarande gå till en bokhandel och "känna" på böckerna. Bläddra och se om de verkligen är så bra som "beskrivningen" på nätbokhandlarnas hemsidor.

Nä, skärpning Akademibokhandeln! 

(Jag ska kolla upp hur det ligger till med Bokia också... så att det blir en rättvis bedömning... kan de vara så att det är generellt? Har Bokia lika dåligt utbud dom med?!)
 

Superpiller?



I pressmeddelandet står följande...

Bio-Antioxidant är mer än ett "vanligt" multivitamin.
Det innehåller alla de viktigaste vitaminerna och mineralerna i en väl avvägd blandning för optimal antioxidant-effekt. Preparatet är baserat på senaste forskningsrön och innehåller substanser med dokumenterat god upptaglighet i kroppen. Det behövs bara 2 tabletter om dagen för ett grundläggande antioxidantskydd.

Låter ju väldigt bra, eller hur? Frågan är ju bara om det verkligen är ett superpiller eller om det bara är ett i mängden av 100 andra vitaminpiller.

Kan vara värt att testa i alla fall!

Veckans Träningsprofil - Therese Schartman - V.14



Namn: Therese Schartman
Ålder: 26
Bor: I fantastiska Karlstad
Gör: Utbildad spa-konsulent, men jobbar nu som personlig assistent. 

 Min träning

Jag varierar gärna styrka och kondition för att få ut så mycket som möjligt. Blir oftast gym 2 ggr/vecka och sen nåt pass som är mer konditionsinriktat. Kan inte träna lugnt, det är fullt ös varje pass, det ska kännas vad man gjort.


Vad jag helst tränar

Spinning för att man blir så himla slutkörd och skön i kroppen efteråt!


Värsta träningsminne

Ett stenhårt boxpass när jag hade varit sjuk ganska länge och inte hade tränat på flera veckor... Då fick jag faktiskt avbryta passet för att det inte gick att fortsätta.


Bästa träningsminne

Alldeles nyligen under ett pass inne på gymmet när jag nådde en magisk gräns för mig som jag drömt om länge! Kändes så himla fantastiskt!


Mitt bästa må bra tips

Ge dig själv positiv uppmuntran! Det gör mycket mer än man kan tro! Påminn dig själv om alla positiva sidor du har.


Blueberry

     

Hälsobutiken Blueberry Lifestyle slog upp sina portar den 1 december 2006. Blueberry har skapats utifrån en vision om en liten "må-bra-fabrik", med ett holistiskt perspektiv på människan och livet. Med inspiration hämtad från London/N.Y/L.A, är Blueberrys intention att göra hälsa och hälsokost lite modernare, lite snyggare och framförallt mer inspirerande.

Förutom de två butikerna med alla produkter, så har de även coaching och kortrådgivning. Om du vill kan du även bli en "Blueberry friend".

Ett medlemskap som ger dig, Blueberry Friends-kväll åtta gånger per år med inspirationssnack och frågestund, provsmakningar, speciella erbjudanden och annat kul. En 20 minuters kostkonsultation hos deras kostrådgivare.
50% rabatt på övriga kvällsevent, allt från GI-kvällar, kockteater, föredrag om kost, hälsa, sömn, mm.
100 kr rabatt på alla deras gästföreläsarkvällar samt alltid 5% rabatt på produktsortimentet i butiken samt på kostrådgivning och coaching (ej take away)

Mer infromation
http://www.blueberrylifestyle.se/


Träningsmode


När jag var på Stadium nu i veckan, så såg jag att Adidas har kommit med super härliga vårfärger på sina WCT-jackor. Gul, rosa, vit, Lila/rosa, vit/glitter, svart/glitter....

Orginalet, den svarta finns såklart kvar. Fantasin är ju det enda som sätter stopp för Adidas designers. Jag ser med spänning fram emot kommande kollektioner....

Träningsväskor



Ny träningsväska till våren/sommaren?

Väskorna ovan är ett axplock av alla nya fina väskor som finns ute i handeln just nu.
Själv är den blå Nike väskan en klar favorit för mig.

Yogaväskan i mitten av bilden är vändbar, en rolig liten detalj, anpassas efter humör!

Mer information
http://www.tjallamalla.com/
http://www.stadium.se

Ekohygien



För dig som gillar ekologisk och rättvisemärkt finns en sida som heter http://www.ekohygien.se/ 

Här finns produkter från Essential Care och Bentley Organic som tillverkas i Storbritannien. Ingredienserna kommer i största möjliga utsträckning från lokala odlare och förpackningarna tillverkas i Storbritannien, allt för att påverka vårt ekosystem så lite som möjligt.

Alla hudvårdsprodukter i deras sortiment är helt naturliga och består av 70 - 100% ekologiska ingredienser. De är sammansatta så att även den mest känsliga hud skall tåla dem. Margareth Weeds som tillverkar Essential Care är utbildad aromaterapeut och har mer än 20 års erfarenhet av örtmedicinsk hudvård.


Dokumenterad effekt av kroppspsykoterapi

Vid karolinska institutet har det lagts fram en avhandling som visar att Mullingstorps omdiskuterade behandlingsprinciper fungerar. Sedan mer än 20 år har läkaren Bengt Sterns metoder ifrågasatts av etablissemanget.

Nu har läkaren och psykoterapeuten Lotta Fernros med vetenskapliga metoder dokumenterat att det fungerar. Klienterna blev av med mycket av sina problem och minskade sitt intag av psykofarmaka.

"Härligt att få svart på vitt, nu kan vi gå ut ändå bredare med våra behandlingsmetoder" säger Bengt Sterns änka Viktoria Eriksson som driver verksamheten. "Vi har aldrig haft så mycket klienter som nu"

Källa: Newsdesk

Boktips - Möjlighetstänk



Vad är du lycklig över just nu?

Vad har du anledning att vara stolt över just nu?

Vad är du tacksam över?

Vad är du engarerad, ivrig och entusiastisk inför?

Många av oss tror att glädje och entusiasm är sinnestillstånd som drabbar oss när omständigheterna är goda. Men det är långt ifrån hela sanningen! Entusiasm är till stor del en känsla som kommer inifrån. Den dyker upp när vi tar kommando över oss själva och skapar de förutsättningar som behövs för att vår hjärna ska koppla på "glädje-systemet".

Frågorna är en bra början på att tänka optimistiskt och ta sig framåt, menar boken Möjlighetstänk. Frågorna ska besvaras varje morgon, försök att hitta något nytt dag för dag! Du kommer bli förvånad av hur snabbt din inställning förändras.


På kvällarna finns det också frågor som du kan besvara..

Vad uträttade jag idag?
Vem har gett mig en upplevelse idag?
Vad lärde jag mig idag?
På vilket sätt har denna dag ökat kvaliteten i mitt liv?


En bok som jag tror kommer hjälpa många som fastnat i en nedåtgåendespiral, som de känner att de är fast i och inte vet hur de ska ta sig ur.

Med andra ord, En härlig bok som får vem som helst att släppa offerkoftan och komma ut i den ljusa vackra världen och se möjligheterna igen!

Skapa ditt eget hemmagym



Hör du till dem som inte gillar att svettas i ett gym? Anser att gruppträning inte är din grej? Eller helt enkelt bara vill få lite variation i din träning?

Nu när vårsolen börjar kika fram så är det många som vill träna utomhus. Löparskorna åker på och konditionen får sig en skjuts i rätt riktning.

Här ovan finner du 6 st nya vänner, som kommer hjälpa dig på vägen till toppformen!

Ett tips är att sätta handledsvikterna runt fotlederna, när du prommenerar. Det kommer bli en helt ny upplevelse av prommenad. Balansbollen är ett hett tips att kombinera med Blossoms DVD som jag tippsade om tidigare! ( Se Blossom + pilatesboll = sant )

Med samtliga produkter följer en beskrivning av hur du får ut det mesta av respektive redskap. Olika övningar och tips.

Prisklassen varierar, det beror på vilket märke du väljer och såklart kvaliten. Samtliga redskap som finns med i bilden ovan, kommer från Casall och priset ligger mellan 199 - 999 kr.

Risenta Naturmix


Risentas Naturmix är landets mest omfattande helhetskoncept för hälsosamma och kreativa tillbehör till maten samt snacks. I ett speciellt framtaget ställ erbjuds de 29 produkterna där ett flertal är helt unika för den svenska marknaden och många är ekologiska. Bland annat lanseras helt obehandlade och osötade torkade frukter, en särskild "Energimix" med gojibär och smakrikt komponerade fröer och "on the go"-påsar med torkade blåbär för snabb energi och antioxidanter.

Flera av produkterna ger helt nya ingångar till matlagning, såsom grytor med exempelvis nöt-baserade såser, goda bakverk, sallader och desserter. Risentas hälsokock Jacob Wismars har tagit fram unika recept för Naturmixprodukterna som finns att tillgå gratis i butiken upphängt vid Naturmixstället. Bland recepten finns uppfriskande mangodessert, blåbärsbullar med exotiskt svensk känsla och mycket mer.

Ica och Risenta har ingått ett samarbete som gör 29 artiklar tillgängliga för Icas samtliga butiker, med en omedelbar start i ca 450 butiker, samt ett flertal Vi och Citygross butiker. Bland butikerna återfinns NK Saluhall i Stockholm, Ica Supermarket i Jokkmokk och Kvantum i Kungsbacka utanför Göteborg exempelvis.

Källa: Risenta.se


Min müsli



Min müsli är precis som det låter, din alldeles egen müsliblandning. Här kan du sätta ihop din egen unika müsli utifrån ett stort antal ingredienser, alla biodynamiska eller ekologiska. Dom packar müslin åt dig och skickar den hem till dig med posten.

Höjden av lathet eller en rolig grej? En av mina kompisar har i alla fall beställt en blandning. Så jag håller er uppdaterade på vad hon tyckte om detta "påhitt" längre fram.

Men sidan är inbjudande och lätt att navigera sig på. Även om man inte vill beställa från sidan, så får man inspiration till att göra en egen müsliblandning hemma, av det man har i skafferiet, eller gå och köpa ingridienserna och sedan blanda själv.

Just den här sidan är det Saltåkvarn som står för. Men Risenta har i princip samma idé, med skillnaden att du kan blanada själv på Ica. Som lösviktsgodis, men istället för gelegrodor o lakritsbåtar, så skopar du i havregryn, quinoapuffar, nötter och frukt. Allt efter tycke och smak.

För att beställa din egen blandning från Saltåkvarn
http://www.minmusli.nu/

PD istället för PT



PD, eller Personlig Doktor, är de hetaste i Peking just nu.

TCM eller TKM som det heter på svenska (Traditionell kinesisk medicin) och är den egenvårdsmetod som används av läkare i öst. Den syftar till att bibehålla hälsan. Till skillnad från här i väst, där vi behandlar först vid symptom, så förebygger man istället så att symptomen aldrig uppstår.

Med andra ord, egenvård för att bibehålla god hälsa och sjukdommar borta.

Just nu finns det ingen specifik klinik, där du kan gå till och få din egen PD här  i Sverige, men vi har många duktiga Kinesiologer, vilket hela PD-konceptet syftar till.

För att hitta din "PD" gå till - http://www.kroppsterapeuterna.se/tsearch/119/

Vårfräscht



Jag har tidigare skrivit om Feng Shui, om att rensa i röran och låta energierna i rummet flöda fritt.

Ett harmoniskt hem bidrar till lugn och ro och välbefinnande.

Nu när det börjar bli vår, så är det just detta att rensa och göra "vårfint", som ligger i fokus. Själv röjde jag bort "vintern" igår, upp med vårgardinerna, damsög och torkade golven och röjde bort en massa papper o tidningar.

Några enkla tips på hur man kan få in "Våren" är att köpa en bukett tulpaner och doftljus. Härliga färger och frächa dofter!

Doftljusen på bilden kommer från Klockargården och har en brinntid på 40 tim.

Klockargården tillverkar även tvålar och spa-produkter. Butiken finns i Norberg men de har även en webbshop. Men det finns återförsäljare runt om i landet.

Mer information
http://www.klockargardens.se/

Blossom + pilatesboll = Sant




Blossom har gjort det igen!

Underbar inspiration och härligt peppande av Blossom. En effektivträning som ger resultat. För det är ingen lek att balansera på en boll med halvslappa muskler som man inte ens visste att man hade. Men riktigt skoj när man väl får kläm på hur man ska göra, utan att ramla av var 10 sekund..

Hela kroppen får sig en genomkörare!

Detta är den perfekta DVD.n för dig som hatar gym och gruppträning. Men ändock vill komma iform och testa något nytt.

Den går att köpa på Topphälsa.se , 249:- (inkl porto)

http://www.topphalsa.se/blossomdvd/

5 tips på snabb energi




En prommenad i vårsolen gör underverk!

Ät mellanmål, en balanserad blodsockerkurva = en jämn energinivå.
 
Andningen, andas från magen. undvik ytlig bröst andning.

Motionera, energi föder energi.

Ryskrot - kosttillskott som ökar den fysiska prestationsförmågan. Motverkar trötthet och verkar immunomodulerande och antiinflammatoriskt


Mighty greens


Jaha, då finns det ingen återvändo. När man har en Näringsterapeut som bästa vän så kan man inte fuska. Jag har varit skeptisk till den här produkten länge.. Med associationer till sommarsemester på öland (alger och hav), så är inte denna produkt lika inbjudande som en smoothie med banan o blåbär. De spelar ingen roll vad den "lovar", de är fortfarande grönt pulver som luktar alger...

Men den ska tydligen vara super bra! Man ska kunna blanda detta gröna pulver med juice, frukt och bär, som ska ge den en godare smak. Så vi får se, det kan ju inte bli sämre i alla fall.

Inte för att jag mår dåligt just nu, nej nej, men jag vill gärna ha ett kosttillskott som man vet är bra och som gör att man fyller dagsbehovet och gärna med nägon plus effekt. 


Mighty Greens är en näringstät dryck som innehåller koncentrerade källor med vitaminer, organiska mineraler, essentiella aminosyror, enzymer, coenzymer, cellsalter, örtextrakt, botaniska extrakt samt lösliga och olösliga växtfibrer. Allt detta från näringsrika livsmedel. Innehåller bla vetegräs, spirulina, korngräs mm.

Dosering
1 msk Mighty Greens blandas i 2-4 dl vatten eller juice och intas en till tre gånger dagligen eller enligt rekommendation. 


Ja, vad säger man,  wish me luck! Jag kommer hålla er uppdatera er om hur de går och hur jag känner mig.


Mer information hittar du på
http://www.alpha-plus.com/

Boktips - Klaras bästa mat för gravida

  

    


Vad är egentligen bra mat under graviditet och amning? Finns det bra tips vid illamående, förstoppning och halsbränna? Vad äter man som gravid vegetarian?

Dessa frågor och många fler får svar i den här boken. Som även innehåller 70 recept fördelade på frukost, lunch, huvudrätt, dessert, fika och även en enkel buffé för barnets första fest!

Det finns även tips på bra mat under amningsperioden och på vad man kan äta vid kolik/magproblem hos barnet.
 
En annan viktig fråga som också tas upp i den här boken är, hur får man bättre vanor under föräldraledigheten?  

"Åh, varför är välden så orättvis? Varför fanns inte den här kokboken för elva år sedan när jag mådde som mest illa? Det härliga är att maten också verkar god. Bilderna av Hans Desser får mig att vilja testa flera av recepten direkt."
Nerikes Allehanda


Boktips - Matallergi



Hör du till dem som inte kan äta, gluten, soja, laktos, vete, mjölk eller ägg? Då ska du läsa vidare.

Det finns nämligen en bok med samma namn, Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk eller ägg. Boken inehåller en mängd bra tips på hur man kan göra "vanliga" rätter, anpassade till de speciella behov man har.

"Det här är en bok att använda - särskilt för dem som inte har så stor glädje av andra kokböcker." Gästriklands Tidning

"Den här boken blir snabbt oumbärlig i köket." Restaurang & Storhushåll

Utsedd till vinnare i klassen Hälsa - functional food år 2003 av Måltidsakademin! Motivering: Hög ambitionsnivå, matglädje och livslust präglar denna kombination av modern kokbok och praktiskt uppslagsverk.

Naturligt yttre

  


Make up gjord på narutens egna minneraler och färger, har fått en explosion ute i handeln.

Det är en STOR skillnadminneralolja och minneraler från naturen. Visst båda kommer från naturen från början, men den först nämnda är framtagen genom samma process som bensin!

Problemet med minneraloljor är att de lägger sig som ett lock på huden. Ta t ex en väldigt torr hud, som behöver mycket fukt och lite fett. Om du väljer en dagkräm som innehåller minneralojla, kommer det inte ske en förrändring. Tvärtom, du kommer bara lägga ett lock ovanpå problemet.

På samma sätt fungerar de med make up som innehåller minneralolja. Den lägger sig som ett lock och täper till porerna och gör så att huden inte kan "andas".

Märken som i vanliga fall innehåller mineralojla, har även dom lanserat "Minneraler från naturen". Men låt dig inte luras av dessa! Det är fortfarande samma "dåliga oljor" i dessa så kallade "rena minneralpuder". 

Därför vill jag hjälpa er alla lite, så att ni väljer rätt i djungeln av smink. Om det nu är riktigt minneralpuder som är BRA för huden, som ni är ute efter.

id Bare Minnerals - Baseras på rena mineraler från naturen, är vårdande och fungerar som en förlängning av din vardagliga hudvård. De innehåller Inga konserveringsämnen, har ett naturligt UV-skydd SPF 15 och innehåller varken talk eller olja/vax. Vad jag anser vara ett plus i kanten är att detta märke testas EJ på djur!

Dermanord - Detta märke är både ekologiskt och Svensk. Innehåller inga minneraoljor och förutom sminket så finns det en hel hudvårdsserie. (Mer om den i ett inlägg lite längre fram). Men Minneralpudret från Dermanord, har samma unika funktioner som id bare minnerals har. De hjälper huden att fungera på ett naturligt sätt, utan att teppa igen och skada. Dessa produkter testas EJ på djur!

För återförsäljare för respektive produkt
http://www.dermarome.se/ (id bare minnerals)
http://www.dermanord.se/ (Dermanord)

Två flugor i en smäll

   


Jag har tipsat i ett tidigare inlägg om Paulúns bok - Shoppingguiden. Boken som betygsätter
allt från frukt- och grönsaksdisken till frysdisken med färdigmat. Men även lär dig vad alla konstiga beteckningar och ord som står i innehållsförteckningen  egentligen betyder.

Just nu får du boken helt gratis, när du köper en av Paulúns müsliblandningar som finns i 4 olika smaker.
Min personliga favorit är Äpple & Kanel den är riktigt god med vaniljyoghurt.

En riktigt god och nyttig müsli plus en riktigt bra och användbar bok! Kan inte bli annat än tummen upp!

Mer information om Paulún och hans produktet hittar du på
http://produkter.pauluns.se/

iForm loppet 2009



Vill du springa, jogga eller lunka, 5 eller 10 km i lummiga gröna Pildammsparken i Malmö?

Då ska du bege dig till Malmö den 31 augusti. En perfekt avsluting på sommaren eller som en nystart inför höstens utmaningar.

För mer information
http://www.marathon.se/loppen/present.cfm?Search=yes&Lopp_ID=73888&Arr_ID=70627&CalendarDate=2009-08-31

Naturkakor



Är du som jag, ett fan av riskakor?

Perfekta som mellanmål med något pålägg eller bara som de är när man måste ha lite extra energi, snabbt!


Från V.14 (nästa vecka) Så finns det ett nytt tillskott på riskakor i butikerna. Men under namnet Naturkakor.

Varför då? Kan man fråga sig. De som skiljer vanliga riskakor från Naturkakorna, är att de innehåller majs och råris, fröer och gryner - samt Amaranth, Dinkel eller Quinoa. Kan helt klart vara idé att testa i alla fall. Om dessa kakor skulle floppa totalt så finns ju alltid den vanliga hederliga riskakan kvar!


Men en sak som Friggs får ett plus i kanten för, är att naturkakan Amaranth är naturligt fri från gluten!


Våffeldagen



Idag är det Våffeldagen!


Dagen har fått sitt namn av ett slarvigt uttal av Vår Fru-dagen, alltså Jungfru Marie bebådelsedag. Säger du Vår Fru-dagen snabbt blir det lätt våfferdagen och i de delar av landet där man talar med tjocka r och l är det lätt att glida över i våffeldagen.

Att man äter våfflor på våren har sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns ruskmörker, åter fanns större tillgång till både ägg och mjölk.

På sidan http://www.vafflor.se/ hittar du massor av recept, både för sig med matallergi och intolerans. Men även en rad olika varianter på Våffla. Man måste inte alltid äta med sylt o grädde. Även om det är min personliga favorit!

Men ett nytt recept på våffla som jag tänker prova idag, det är - Banan och chokladvåffla - . Smaskens!


Vattumannen



Den här sidan är en av mina personliga favoriter!

Förutom att de säljer böcker i kategorier som exempelvis, Yoga, Feng shui, Meditation, Hälsa, Mystik, Religion, Healing, Relationer och Personlig utveckling. Så finns det även en massa må bra prylar att köpa till sig själv eller någon man tycker om.

Själva bokhandeln kan du besöka på Drottninggatan i Stokholm. Den öppnade 1972 och är nu Sveriges äldsta och största specialbokhandel för esoterisk litteratur. Absolut värd ett besök om man är i den kungliga huvudstaden.

I webbshoppen kan du även beställa ditt personliga horoskåp! Eller varför inte ge någon de som present? För 300 kronor får du utförlig tolkning av alla dina astrologiska aspekter. Det ger dig en inblick i dina resurser och utmaningar - både på ett personligt och yrkesmässigt plan.

Som en liten detalj så finns det ett citat under varje kategori, som ändras på Vattumannen-bannern högst upp. En av mina favoriter är;

"Sinnet är ditt allt. Vad du tänker skall du bli" - Buddha

Mer information
www.vattumannen.se

Naturlig hudvård vs Parabener




Diskussionen om parabener i hudvårdsprodukter kan nog ingen ha missat. Nyheterna hade ett inslag i förrgår och idag står det i varenda tidning. Men egentligen, var detta något nytt? Jag har i och för sig jobbat inom SPA-branchen i 4 år, så jag har nog mer koll på vad en hundkräm innehåller, om man jämför med gemeneman.

Men den som tror att en chockrosa duschkräm med namnet Pink Passion, är bra för hälsan, räck upp en hand!?

Så vad ska vi göra nu? Är det dags att slänga allt i badrummet och börja lusläsa alla produkter innan man köper dem? Ett råd som jag kan ge er, tänk så naturligt som möjligt.

På de flesta hälsokostbutikerna säljs många bra hudvårdsmärken. Jag har tidiare tipsat om Biolivs hand & fotkräm med honung. Men i det här inlägget vill jag flagga för en hel serie som säljs på Life butikerna.

Den Svenskproducerade hudvårdsserien är fri från dessa omdebatterade ämnen och heter Daily Wellness Olive. Inom kort lanseras även serien Daily Wellness Ocean. 

Det är värt att lägga några extra kronor på din hudvård. För allt du lägger på huden, tas upp av kroppen. Du skulle nog inte komma på tanken att äta body lotion, eller?


En film om att leva här och nu



När jag surfade runt på lite filmsidor idag, så hittade jag den här filmen. Jag brukar ju inte skriva om film, men denna fick mig att stanna upp och läsa lite mer. Helt klart en film som jag vill se i alla fall.

En verklighetsbaserad film där Dan Millman en ung och lovande gymnast, vars livs slåss i spillror när råkar ut för en olycka. Trots att han knappt kan gå längre är han fast besluten att inte ge upp sin karriär. Han möter en främling som får honom att inse vikten av att fokusera på nuet.


"En imponerande och enastående film som tar dig med på en resa utanför ditt medvetande och in i ögonblicket här och nu. Se den och låt dig transformeras."
- Eckhart Tolle


Vägen till ett hälsosamt åldrande - Qigong



John Jouper



Qigong är ett verktyg för att slappna av och hantera stress som kan jämföras med den effekt som hård träning har, men som är bättre anpassat för äldre. Den första avhandlingen om qigong i Sverige undersöker vad som håller motivation och vilja att träna vid liv i en tid när fysisk inaktivitet har blivit ett folkhälsoproblem.

Genom att koncentrera sig på sina rörelser under qigong rensar man huvudet, och stressen som är kopplad till tankar och oro lämnar kroppen. I sin avhandling vid Örebro universitet har John Jouper sett att de som skattar sin koncentration som bra också skattar sin hälsa som god. De har lägre stressnivåer och i stället mer energi.


Bra träning för äldre


För äldre och andra som har svårt att utöva ansträngande aktiviteter kan qigong vara ett bra alternativ.


-    Man kan rensa tankarna med qigong precis som man gör när man tränar hårt eller spelar en lyckad runda golf, säger John Jouper.


I en tid full av stegräknare och tabeller med kalorier pratar man oftast om hur mycket man presterar när man tränar. Att träna qigong handlar inte om att göra, prestation, utan om att vara, avslappning. Det viktigaste är inte att man gör rörelserna rätt utan att man hittar koncentrationen.


-    Motiven bakom varför man tränar är viktiga. Man ska träna för att må bra. Tränar man för välmående är chansen större att man fortsätter att träna långsiktigt, men också att man gör det mer frekvent, säger John Jouper.


Hantera stress

Det svåraste är att bryta beteendet om man har hamnat i en nedåtgående spiral av stress och dålig hälsa. Alla borde få lära sig stresshantering anser John Jouper, som betonar att många som känner sig stressade har svårt att ändra sitt beteende utan jagar vidare genom vardagens bestyr.


Resultaten sammanfattas i en Wellness Coaching Model, som binder samman alla delarna: att motivera, stärka viljan, hantera stressen och vara fysisk aktiv, qigong. Modellen underlättar träningen och stimulerar till djup koncentration på qi-flödet för att hitta balansen i kroppen.

Källa: Newsdesk


För dig med allergi och intolerans



Har du Glutenallergi? Laktosintolerans? Eller hör du till dem som behöver äta en ägg, soja eller sockerfri kost?

Då är detta en sida för dig!

Här finns recept, tips och råd, och frågor som, vad ska man välja i butikshyllorna? och vart hittar jag just det jag söker? Får svar!

- Shoppa med Zara - 
Är en sida där du får lära dig hur man läser innehållsförteckningar, väljer rätt i djungeln av produkter och små guider till olika livsmedel.

Men det bästa av allt är att du kan maila in ditt älsklingsrecept och få det omgjort! Just efter dina önskemål!

Gå in på sidan redan idag!
www.receptkoll.se

Recept - Panerade fiskfiléer

 


Ingredienser

600 g tunna fiskfiléer, tex sej eller hoki.
2 dl vetemjöl
2 ägg
100 g parmesanost, riven
1 dl solroskärnor, hackade
1 dl havregryn
1 kruka basilika, grovhackad
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör, eller olja



Tillagning


Tina fisken om den är fryst. Dela den i decimeterlånga bitar. Vänd runt fiskbitarna i mjöl. Vänd dem därefter i uppvispat ägg. Blanda ost, solroskärnor, havregryn, basilika, salt och peppar.


Vänd fisken i blandningen. Stek i smör eller olja på medelhög värme, ett par minuter på varje sida. Servera gärna med stekta grönsaker och ris eller ugnsbakade tomater och potatis.



 


Lev längre och friskare!




Till min stora glädje har kaffe och mörk choklad lyckats ta sig in på listan över "världens nyttigaste mat!"

Det är den ledande näringsforskaren Gary Williamson, professor i funktionell mat vid Leeds university,
har nu listat maten som "är essentiell för din livslängd".


Dessa  20 utvalda livsmedlen är fullproppade med polyfenoler och antioxidanter som saktar ner åldrandet och skyddar mot genetiska risksjukdomar som cancer och hjärtbesvär. 


1.
Äpplen

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater

9. Kaffe

10. Tranbär

11. Mörk choklad

12. Grönt te

13. Apelsiner

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar

Källa: http://www.leeds.ac.uk/


En helt nya upplevelse av SPA



I april 2009 öppnar Vanns spaanläggning, som ligger 23 kilometer nordost om Lysekil, en timmas bilresa från Göteborg. Med en spa avdelning på 1000 kvadratmeter och med sex annorlunda pooler. Är detta något som bara måste upplevas!

Peeling med kaffe, färska örter eller ekologiskt socker är exempel på vad som ingår i deras behandlingar. Vann Spa, Hotell och Konferens ligger inte bara mitt i ett naturskyddsområde. Spaterapeuterna plockar även in naturen i sina behandlingar.

Hela deras koncept bygger på att de ska jobba i samklang med naturen. Säsongen avgör vilka örter som används och de plockas från Vanns egen örtaträdgård.


Ta med en kompis och prova på någon av deras duobehandlingar. Varför inte testa denna!

Kaffe och choklad Duo
Väljer ni detta alternativ får ni varsin kaffepeeling och chokladinpackning. Produkterna ger en utrensande, uppstramande och fettförbrännande anticellulit effekt och är rik på antioxidanter. I behandlingen ingår även ansiktsmask, ansiktsmassage och avslutande produkter.

Pris: 80 min 900 kr/person


Mer information
http://www.vann.se/

Wellnet Life



Detta är en sida väl värd att kasta ett öga på.

Träningsprogram med foton och filmer, recept och kostråd, livscoachingavdelning, olika former av expertråd och möjlighet att ställa frågor till deras experter. Plus ett aktuellt livsstilsmagasin inom hälsa som uppdateras löpande.

Du får tillgång till "Min sida". Där du dagligen kan fylla i vad du planerar äta eller har ätit samt motionerar/tränar.
Där kan utläsa din egen utveckling i kurvor och diagram. Det finns även möjlighet att diskutera med andra medlemmar i Portalens forum.

Mer informtion på
www.wellnetlife.se


Veckans Träningsprofil - Jonas Arvidsson - V. 13




Namn: Jonas Arvidsson
Ålder: 27 år
Bor: Stockholm
Gör: Jobbar på särskola för autistiska elever.
 

Min träning
Föredrar att på ett eller annat sätt träna i naturen med paddel i hand, skidor under fötterna eller till fots. Annars fungerar även gym/hall.


Vad jag tränar helst
Skidor på vintern (Har åkt 5 vasalopp), gym året runt och löpning sommartid. Spelar en då och då en racketsport med kompis och så den årliga förmatchen i fotboll innan Kisapokalen.


Värsta träningsminne

Vasaloppet, det är riktigt jobbigt när man åker. Det är ju inte direkt så att man åker och njuter (nja lite då).


Bästa träningsminne

Men i efterhand när man tänker tillbaka på vasaloppet så minns man bara den trevliga stämningen runt spåret och hur fint det var. Jag försöker att göra varje träningstillfället till det bästa.


Mitt bästa må bra tips

Hälsa kommer inifrån, först själen sedan kroppen.


Maratondagen på Hälsocenter i Sandivken

Receptionen på Hälsocenter fylls med förväntansfulla deltagare. Några av dem har testat förut, andra är helt nya.
En dam stannar till i dörröppningen med en stor gymbag och en mindre påsväska.

- De ser ju ut som att jag ska flytta hit! skrattar hon.

Framför sig har deltagarna 6 tim av gruppträning. Spinning, Core, Afro, Box, Body Pump, Body Combat och Power Yoga. En dag som var tänkt som en inspirationsdag från början, men som nu har blivit en dag att utmana sig själv.

Jag fanns såklart där och följde deltagarna på plats!


Det började med att gruppen på 20 personer delades upp i två gäng. Den ena halvan av gruppen började med Afro och den andra med Spinning.

Här ser vi Mirre in action! Ett Afro pass som var fyllt av glad musik och afrikanska trummor.


























Sammtidigt körde Hanna Spinning med den andra halvan av gruppen.




Efter Spinning/Afro var det dags för Core. Alla deltagarna samlades i gruppträningssalen där Afron precis hade varit.
Elisabeth peppade sina deltagare genom 30 min mag- och ryggövningar som skulle ge deltagarna stabilitet i bålen.







En stunds kort vila/stretch innan det var dags för Hasse att komma in och köra sitt Boxpass.




Boxpasset var ingen lek! Från början till slut var det fullt ös. Trots att det var pass nr 4 i ordningen lyckades
Hasse peppa deltagarna lite extra. Och till tonerna av Linkin Park och Metallica så orkade de lite mer!








Efter passet var det dags för den efterlängtade rasten. 45 minuter av vila och återhämtning, innan det var dags att gå in och fortsätta köra. 



Vad tyckte deltagarna?


 
Sara Andersson: Jag brukar gå här på passen men den här dagen ser jag som en utmaning!
Moa Mörtsell: Något jag gör som en rolig grej men samtidigt för att pressa mig lite extra. Det är roligt att kunna säga att man har klarat av ett maraton!



Emmelie Andresson: Jag gillar Afro, det är en jätte bra träningsform. Det är riktigt roligt att bara släppa loss!



Såhär peppade var alla deltagare och instruktörer!



För mer information om Hälsocenter i Sandviken
www.nyahc.se


Boktips - Styrketräning för henne - Elin Sundell


 



128 sidor med härlig inspiration och effektiva träningsprogram. Detta är den första svenska boken som utgår från kvinnans behov. Elin Sundell som är personlig tränare har i flera år arbetat med tränande kvinnor.

I den här boken presenterar hon flera effektiva program med övningar som är gjorda för kvinnor, från nybörjar program som stärker de muskler som är allra viktigast till tuffa program som ger en ordentlig genomkörare.

Boken innehåller cirka 70 övningar som stärker kroppen inifrån och ut.

Elin Sundell är före detta landslagsgymnast och fitnesstävlande med medaljer i SM och junior-VM. Hon är tidigare känd som "Amber" i TV4:s Gladiatorerna och som träningsexpert i Forma Kroppen på TV4+. Hon arbetar i dag bland annat för Sportguiden och Sport & Hälsa och är en mycket uppskattad föreläsare.

En härlig bok som ger träningsmotivationen en spark i baken!


Eco Chic - Te


Jag har tidigare tipsat om goda och nyttiga teer. När jag var på Coop och handlade nu i veckan så hittade jag något nytt  i tehyllan. Eco Chic-serien från Friggs. Med smakerna Vanilla Rhubarb, Green Chai, Sweet Citrus, Lemon Mint, Minty Liquorice och Berry Rosehip, blev det svårt att välja. Men Vanilla Rhubarb, vart den lycklige att få följa med hem i min pappkasse.

Eco Chic-serien är gjord på 100 procent ekologiska och naturliga råvaror. Basen är grönt te, rooibos och andra örter blandat med rikliga mängder äkta frukter, bär och kryddor. Till och med tepåsarna är gjorda av ett ekologiskt nedbrytbart material, som även sägs bevarar smaken.

Än så länge har jag som sagt bara hunnit smaka på en av de sex olika smakerna. Men Vanilla Rhubarb var en riktig goding som kommer att få stå lite längre fram på hyllan i mitt teskåp. Och känner jag mig själv rätt så kommer den att få sällskap av sina vänner Berry Rosehip och Sweet Citrus väldigt snart.


 


Prata mat och livsstil med Friggs hälsoexperter



Under 2009 kommer Friggs hälsoexperter att finnas på plats i livsmedelsbutiker runt om i Sverige för att informera om och utbilda konsumenter i hälsokunskap.
- Syftet är att öka medvetenheten om att det faktiskt går att köpa bra hälsopreparat och viktkontrollprodukter i dagligvaruhandeln, säger Mina Grubb på Friggs AB.

Butikskunderna bjuds på smak- och produktprover på nyheter från Friggs och Naturdiet Plus. Friggs hälsoexperter erbjuder även butikspersonalen hälsoutbildning i anslutning till butikseventet.

Friggs vill underlätta för den som vill leva aktivt och mer hälsosamt i vardagen. Ett exempel är MultiOPTIMAL, en behändigt förpackad dagsdos vitaminer, mineraler och omega-3, som är enkel att ta med, och Naturdiets måltidsersättningar, som enligt dom själva passar alla som är på språng mellan aktiviteter men ändå behöver få i sig ordentlig näring.

Källa: Newsdesk

Boktips - Yoga



Nu finns det två nya Yoga-böcker ute i handeln.

Viveka Blom Nygren är yogalärare och driver två yogastudior, Atmajyoti i Stockholm och Stationshuset i Saltsjöbaden. Hon är tidigare känd från sina yoga-dvd:er, Ashtanga vinyasa yoga. Men nu är hon aktuell med två nya böcker.

"30 minuters yoga" 
Här får du tips på hur du kan göra yogapass i hemmamiljö, på ett enkelt sätt. Vackra bilder och lättförståerliga instruktioner gör denna bok till en underbar insirationskälla. I boken finns även exempel på andning och avslappningsövningar.

 "30 minuters gravidyoga".
I denna bok får du tips på hur du kan göra gravidyogapass i hemmamiljö. Precis som i den andra boken får du även här exempel på andning och avslappningsövningar. Men med en annan fokusering. Du kan också läsa om hur man ger enklare massage, fotbad samt kostråd.

För mer information
www.bokus.se


Styrketräning - Pauslängd




I en ny amerikansk studie har forskarna tittat närmare på betydelsen av ännu en komponent i ett vanligt styrketräningsprogram, nämligen längden på den paus man håller mellan setten.

Forskargruppens slutsats blev att en längre paus också gav bäst resultat.

Försökspersonerna i undersökningen delades upp i två grupper. Båda grupperna genomförde samma sex veckor långa styrketräningsprogram för benmusklerna, dock med en enda skillnad; den ena gruppen hade bara 40 sekunders paus mellan setten, medan den andra gruppens pauslängd var 160 sekunder.

Undersökningen visade att de försökspersoner som hade lång paus mellan setten ökade sin muskelstyrka i benen med ca 12 procent efter de 6 veckorna av styrketräning, medan gruppen med det korta pausintervallen mellan setten inte blev avsevärt starkare.

Källa: Journal of Sports Medicine and Physical Fitness

Viktminskning med helhetssyn





"Det viktiga är att du har bestämt dig, att du har ett mål dit du vill komma. Sedan hjälper vi dig att ta dig dit!"



Xtravaganza är en ett program framtaget för dig som vill få hjälp med din viktminskning. Det ska helst vara lätt och effektivt, annars är vi många som tappar motivationen väldigt snabbt.

Med Xtravaganza får du en helhetssyn på viktminskning, eftersom fokus ligger på att förändra ett beteende och skapa rutiner för ett nytt liv.

I Programet finns 4 st ledstjärnor, mental träning, mental näring, god energi och rörelseglädje - som kommer hjälpa dig att nå målet. Du väljer själv mellan 3 olika viktminskningsprogram, beroende på hur mycket och hur snabbt du vill tappa i vikt.


Vad ingår för dig som bestämmer dig för att deltaga i en Xtravaganzagrupp?

En egen hälsokonsult som är med dig längs hela din viktminskningsresa.

Individuell uppstart av viktminskningsprogrammet - här kommer du igång med kost, träning och mental träning utefter dina egna förutsättningar och mål.

Startpaket med bland annat programbok och cd med mental träning.

Gruppträffar med coaching kring våra fyra ledstjärnor: Mental träning, Mental näring, Rörelseglädje och God energi.

Mental träning specialutvecklad för viktminskning.

Medlemtjänster med Motivationsdagbok, recept, träningstips och inspiration på nätet.

Expertrådgivning genom den egna hälsokonsulten.

Tillgång till xtravaganzas livsmedelsprodukter


För mer information
www.xtravaganza.se & http://www.nyahc.se (Hälsocenter i Sandviken)

Boktips - Paulúns shoppingguide



Fredrik Paulún har blivit hela Sveriges Kost-guru. Han syns i TV rutan, i bokhandelns hyllor och nu även på förpackningar på mataffärerna.

Med böcker som Den perfekta frukosten, Den perfekta matlådan och Den perfekta tränings maten. Som han skrivit med författaren Oscar de Hoog. Så kom önskemålen om en bok som innehöll en mer omfattande "matlista". Alltså vad skulle man undvika generellt i butiken och vad var "ok" att lägga ner i korgen?

Boken Paulúns shopping guide är svaret på dessa önskemål. Boken har blivit mycket uppskattad och finns även i ett behändigt fickformat, så du kan ha med dig den i väskan eller jackfickan när du handlar. Här finns en betygsättning av
allt från frukt- och grönsaksdisken till frysdisken med färdigmat.

Du får veta vad det egentligen står på innehållsförteckningen och hur du undviker socker-, fett- och saltfällorna - allt som du behöver för att se till att rätt varor hamnar i kundvagnen.

En bok som är verkligen är värd att lägga några kronor på!

Vitamin Well´s Focus hjälper dig att hålla skärpan



Vitamin Well lanserar nu ytterligare en ny funktionell dryck, med smak av svarta vinbär. Vitamin Well´s Focus innehåller L-theanin och koffein som gör dig fokuserad och mer stresstålig.

Drycken kommer till en början att lanseras på utvalda caféer och golfbanor samt på Pressbyrån och 7-eleven.

Flera vetenskapliga studier har visat att kombinationen L-theanin och koffein ger klart positiv effekt på inlärningsförmåga och koncentrationen. Vitamin Well´s Focus är den första drycken i Sverige som innehåller L-theanin.

Källa: Newdesk

Hälsomässa i Sandviken 25 och 26 april



Mellan den 25 och 26 april 2009 bjuder Millas Consulting besökarna på en färd genom insikter, aha - upplevelser och seminarier. Millas Hälsomässa bjuder besökarna på en total upplevelse för kropp och själ.


För att komma in i mässans magiska värld måste besökarna kliva in i Valhalla det 100 åriga brukshuset som står på gamla bruket i Sandviken. En utvecklande mötesplats för idéer, hälsa, kropp och själ.

Mässan är en av de större norr om Stockholm inom alternativ hälsa och kropp. På mässan samlas grossister, importörer och terapeuter från i stort sett hela Sverige.

Det är 5:e året som mässan arrangeras, och mässan är årligen återkommande i april för att på det sättet möta våren efter en lång och mörk vinter.

För mer information
http://www.millas.org/text1_10.html


Mindfulnesshelg i Linköping - Helgkurs 23 - 24 maj



Våren närmar sig med stormsteg! I Linköping inviger man det med en kurs i mindfulness på Yogainstitutet, Valla.

Mindfulness är konsten att vara medveten och närvarande här och nu. Från början var det en 2000 årig meditationsform inom zen buddhismen som har anpassats och integrerats i västerlandet och inom dess medicin. 

Kamilla Pettersson, mindfulnesscoach, meditationslärare, coach och 40 hp i stresshantering från Sandviken. Har arbetat med livsvägledning, coaching och meditation sedan 2004 och är även utbildad i en modifierad form av inkaperuansk shamanism.

Hon är verksam i hela Sverige och kommer nu att hålla i helgkursen i Linköping i maj.

Förutom kurserna så arbetar hon med meditations CD som kommer att ges ut under sommaren / hösten.


För mer information
http://www.yogakraft.se/index.htm


Lycka



Varje gång du lyckas välja lycka gör du någor stort.
Och påverkar därigenom världen omkring dig.

Varje gång du inte lyckas - döm inte dig själv.

Lycka är ett val.
Det är inte ett borde eller ett måste.

Lycka är en möjlighet.

Livet ger ständigt nya möjligheter!


Ur boken "Att välja glädje" av Kaj Pollak

Unna dig en bra start varje dag!



Genom att förbättra dina frukostvanor kan du hjälpa kroppen att få en kick-start varje morgon!

Det är enkelt och framförallt går det snabbt. Du behöver inte göra någon stor förändring, lägg till en frukt eller ett ägg? Dricker du juice varje morgon? Varför inte prova att göra dina egna smoothies?

Ett tips är Carlshamns nya Soyayoghurt Blåbär.
Den har en naturlig smak av blåbär och är perfekt att mixa ihop med en banan och lite mjölk. Om du vill ha lite extra protein kan du tillsätta lite proteinpulver, då helst med vanilj eller naturell smak.

Kom ihåg att det är som små förrädnringarna som leder till de stora målen!

Har du stresskoll?




Nu kan du testa dig!

På stresskoll.se kan du chatta med experter inom sömn, stress och avspänning, gå i stress skola och göra ett test i hur bra koll du egentligen har på din stress.

Inom kort kommer de även att erbjuda KBT-terapi och träningsprogram över nätet.

Det är självklkart gratis att bli medlem!

För mer information
www.stresskoll.se

Boktips - Vardagsmotion



Boken med kloka råd om hur du till vardags motionerar för att må bättre, finns i pocket!

De positiva effekterna av fysisk aktivitet är lika många som lockande och med den här boken får du en knuff i rätt riktning för att komma igång!

Johan Faskunger och Erik Hemmingsson, forskare i fysisk aktivitet och hälsovetenskap, ger en nyanserad, kunnig och inspirerande handlingsplan för hur du steg för steg planerar och genomför förändringen, stärker motivationen och gör vardagsmotionen till en bestående vana.

I Vardagsmotion, som även har ett förord av Stephan Rössner, kan vi bland annat läsa om:

Fysisk aktivitet och hälsa
Att stärka motovationen
Från tanke till handling
Att fortsätta motionera
Övervikt och fetma
Att ändra sina matvanor

Korpens folkhälsosattsning



I vårens omgång av Korpens stegtävling, Sveriges största motionsutmaning för arbetsplatser, kan deltagarna för första gången tävla mot andra arbetsplatser inom den egna branschen.

Under 2008 hade Korpens stegtävling fler än 60000 deltagare som tillsammans gick 370 varv runt jorden.

Resultatet från tidigare tävlingar är att arbetsplatser som är med i stegtävlingar har fått ökad gemenskap och mer engagerad personal.

Tröskeln är låg, alla kan vara med och för arbetsplatsen är aktiviteten avdragsgill.


Tävlingen pågår 28 april - 6 juni 2009. Sista anmälningsdag är den 17 april.

Gå in på www.steg.se/korpen för mer information.


Mer än hälften väljer hudvård med miljöhjärtat

Hela världens miljöfokus banar vägen för naturkosmetik. Produkter vars namn och varumärken börjar på ord som bio, eko eller natur har blivit vanligare i butikshyllorna.

Priset är fortfarande viktigare än både nyttan och miljön i valet av kosmetika och hudvård. Men att miljöfrågorna har betydelse framgår i en enkät som har gjorts i samarbete mellan Konsumentföreningen Stockholm och Svensk Egenvård.

Hur många av de som köper naturkosmetiska produkter tror att dessa är bättre för miljön eller huden? Kontrollerar de på varudeklarationen vad produkten innehåller? Det var några av de frågor som ställdes till 500 personer vid ett köpcentrum i Sundsvall samt till 1 200 respondenter i Konsumentföreningen Stockholms medlemspanel.

Det framgick i enkäten att konsumenternas kännedom om miljösymboler är låg när det gäller naturkosmetik och hudvård. Vilka ingredienser kosmetikan innehåller är av intresse för majoriteten av de svarande.

Källa: Newdesk


Yogi Te



I mitt kök finns inte bara en te-hylla, utan ett te-skåp! Allt från vanligt Earl Gray till kryddigt Chai-Te. Men ett märke som jag vill hylla lite extra är Yogi Te. Är du som jag? En te-älskare? Då ska du läsa vidare.

Yogi Te recepten är baserade på en flera tusen år gammal mytologi. Den vise indiern Yogi Bhajan tog med sig sina ayurvediska kunskaper om hälsosamt liv och yoga till västerlandet, där han började lära ut det. Efter varje yogapass bjöd han på ett av sina värmande, väldoftande teer av ekologiska örter och kryddor. Hans elever kallade teerna för Yogi Tea.

Yogi Te innehåller bl a svartpeppar som renar blodet, kardemumma som är bra för tjocktarmen, nejlika som är bra för nervsystemet och dessutom hjälper mot förkylning och utmattning. Det finns i flera olika blandningar och smaker. Vilken blir din favorit?

Du bör dock alltid dricka yogite tillsammans med mjölk eller soyamjölk eftersom mjölken balanserar upp de starka kryddorna, så att magen inte blir irriterad. Söta gärna med honung. 

Dessutom är det Krav-märkt!


 

Vårkänslor i träningsgarderoben



Samtliga plagg kommer från H&M

www.hm.com

Softskin Scandinavia



Medvetenheten ökar i samhället. Vi "vet" mer och mer och konsumerar kompiösa mängder. Men har du tänkt på vad din handkräm egentligen innehåller? Vad anväder du för tvål? och vet du att mineralolja utvinns ur samma process som bensin?

Softskin Scandinavia är ett företag som startades mars 2006. De vänder sig till dig som tycker att det är svårt att hitta bra och vårdande skönhetsprodukter i kosmetikadjungeln.

Inga produkter ur Softskins sortiment är testade på djur, de innehåller inte parabener och mineraloljor. De är dessutom ekologiska, vilket ger dem ett stort plus!

Soft Skin har en fraktkostnad på 35 kr (om du beställer för mer än 600 kr är det fraktfritt) och en leveranstid på 1-3 dagar. Vilket gör detta till en riktigt bra sida som jag varmt kan rekommendera er alla!


För mer information

http://www.softskin.se/index.php

Över 1 700 medlemskap sålda med två månader kvar till öppning



När World Class Health Academy slår upp portarna i maj så får Stockholms invånare möjligheten till träning och friskvård på ett helt nytt sätt. Förutom ett komplett gym rymmer anläggningens 1 600 kvadratmeter vinterträdgård, rum för gruppträning och en stor terrass.

World Class Health Academy är det viktigaste steget i den storsatsningen på hälso- och rekreationsmarknaden i Stockholm.Mer än 1 700 medlemskap har alltså redan tecknats på den nya anläggningen på Nybrogatan vilket är anmärkningsvärt med så lång tid kvar till öppnandet. Majoriteten har dessutom valt en avtalslängd på över 24 månader.

Källa: Newsdesk

Veckans Träningsprofil - Louise Askebro - V.12



Namn: Louise Askebro
Ålder: 26 år
Bor: I Uppsala, men snart Sandviken-bo :)
Gör: Är utbildad Spa-konsulent och Näringsterapeut, jobbar för tillfället på Arlanda flygplats 
Familj: Pojkvännen Björn och hans dotter, mina vänner och mor och far
Motto: "What you see, you can be". Allt startar i tanken, fortsätter i visualiseringen och påverkar handlingen och därmed livet.
 
 
Min träning
Ashtangayoga på Ashtangayoga Uppsala 1 ggr/veckan. Jympapass på friskis o svettis 2 ggr/veckan. Ibland även 1 ggr/v gymet på Friskis. 
 
Vad jag tränar helst
Spinning! Får härlig energi under passet och mår kanon efteråt. Promenader under vår/sommar/höst. Älskar att vara utomhus i friska luften!

Värsta träningsminne
Step-up pass på Friskis när jag inser att jag har noll koordination när en bräda är med i bilden. Instruktören placerar mig längst bak i hallen för att jag inte hänger med...haha.

Bästa träningsminne När jag för första gången testar på NIA i en gammal squashhall på Cypern. Vilken underbar träningsform!

Mitt bästa må bra tips
Om man jobbar inomhus är det fantastisk att gå ut en stund (tex på lunchen), vända ansiktet mot solen, blunda och ta tre djupa andetag.

Boktips - Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?




Trots att vi svenskar har en ypperlig hälso- och sjukvård, underbar natur, vi bor bra och vi har tillgång till bra mat. Så är vi ändå världens i särklass sjukaste folk, varför?

Läkaren Nisse Simonson menar att det främst handlar om vår inställning och våra förväntningar. Vår förmåga att känna glädje, tillförsikt och lycka beror i slutändan på vår inställning till livet, både när lyckan ler och solen går i moln. Och tankens kraft är större än vi tror: det är nämligen vetenskapligt bevisat att optimisten lever längre än pessimisten. Det är dags att vi tänker oss friska!

Den här boken får en att stanna upp, trycka på paus och i frågasätta HUR man egentligen tänker? Vilka val man gör och hur man prioriterar tiden.

Vilken är du? Optimisten eller Pessimisten? Du hittar svaret i den här boken.

Boktips - Maten som skyddar mot cancer



10 goda råd som skyddar mot cancer ur Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: a global perspective:

Håll vikten - Motionera varje dag - Undvik kaloririk mat och söta drycker - Ät huvudsakligen mat från växtriket - Ät mindre rött kött och undvik charkprodukter - Drick mindre alkohol - Dra ner på saltet - Ät hälsosam mat, inte kosttillskott - Amma ditt barn - Du som har cancer, följ råden ovan. 

Kerstin Hultén, forskare i näringsepidemiologi, har skrivit - Maten som skyddar mot cancer - en unik bok som bygger på den allra senaste forskningen om sambandet mellan mat och cancer. Hon menar att det bara är en mindre del av all cancer som beror på ärftlighet. Den största rollen spelar faktiskt vår mat och vår livsstil.

Genom att välja mat som är så nära den naturliga råvaran som möjligt, det vill säga mycket från växtriket och fisk och skaldjur med bra fett samtidigt som man undviker charkprodukter och övervikt, kan hela familjen få ett skydd mot både cancer och andra sjukdomar.

I boken finns även en hel del recept.

Perfekta Spa-Handdukar

 



Just nu kan du som bor i Gävle/Sandviken passa på att fynda specialdesignade handdukar!

Handdukarna säljs av UF-företaget Buttons up. Som består av fyra tjejer på Handel Trainee programmet vid Sandvikensgymnaiseskola.

Vad som gör just den här produkten så speciell är att knapparna på handduken gör så att du lättare kan fästa den runt midjan eller bysten. Den ramlar inte ner, som den ofta gör när du endast knyter den. Enkelt, efter ett skönt bad eller varför inte bara en snabb dusch!


Den är perfekt om du ska på ett spa eller ett badhus. Om man inte tycker om att byta om på allmänna platser kan man ha handduken på sig och samtidigt klä på sig för man har båda händerna fria när man har handduken på sig. Inte dumt alls!

Detta är den perfekta presenten till han/hon som har allt!

För mer information
www.buttonsup.dinstudio.se


 


Spabehandling till ett billigare pris

Hos Axelsons gymnaisiska institut i Stockholm och Göteborg, kan du boka behandling hos eleverna. Behandlingarna utförs av de elever som gör sin praktik. Alla behandlingar sker under sakkunnig handledning av en lärare och en behandling tar ca 45-60 min.

Du välja mellan bl a Eukalyptuskur, Spamassage, Aromainpackning, Kroppspeeling + Kurbad eller varför inte testa på en dubbelbehandling? Kombinera en lerinpackning, eller ett kur bad med en SPA-massage. Alternativt kombinationen aromainpackning med en SPA-massage (ca. 1 tim 55 min).

Priserna varierar mellan 300-650 kr 

För mer information 
http://www.axelsons.se/?mid=227


 

En restaurang med hälsostämpel


Att det är hälsosamt och nyttigt att äta fisk, har nog ingen missat. Men hur mycket fisk finns med i din kost? När du äter fisk, är det färsk fisk eller frysta fyrkantiga block som tillreds hemma i ditt kök?

Fiskmagasinet i Gävle har haft öppet sedan oktober 2008 och med den personliga servicen och personalens lyhördhet gentemot kunden. Så ger det Gävles nya tillskott ett stor försprång redan från starten.

Här kan du välja om du vill sitta ner i restaurangens mysiga havsmiljö och äta något från menyn. Eller om du  vill  köpa med dig något ur butiken och tillreda själv hemma.

Butiken har maträtter för avhämtning, både varma och kalla rätter. Bland annat räksallad, pepparlaxsallad, räksmörgås, gravad lax m. dillstuvad potatis och pepparlax m pot. och romsås.

Fiskmagasinet har både lunch och middagar och de tar även emot affärsluncher.


   


För mer information och öppettider
http://fiskmagasinet.com/index.php

Träningsmusik



Jag har tidigare tipsat om mina egna favoritlåtar just nu. Som finns med i min Mp3, på mina uppladdningsrundor inför Vårruset. Men här kommer ett tips på en hel skiva. Just den här skivan har funnits ute ett tag men är den senaste i BodyWork serien. Vad jag gillar mest med BodyWorkserien är att varje album består av 2 CD. Den ena med ihop mixade "BPM-block", medans den andra är en vanlig "partyskiva" perfekt för festen.

Pssst! CDON.com har just nu specialpris på den! 149:-

Kreativ Insikt - Omtanke & Eftertanke




På Hornsgatan 29B i Stockholm hittar du en liten men välfyld butik som kommer att fylla dig med lugn och harmoni. Den lilla butiken har ett välfyllt sortiment med små presenter för både dig själv och dina vänner.

Tavlor, kuddar, böcker, smycken, vykort, kylskåpsmagneter, fotoalbum, doftljus mm. Om du vill kan du själv kombinera en egen presentlåda som du får hjälp med att så in i butiken. Eller så väljer du någon av de som redan finns färdig inslagna med cellofanpapper på en av hyllorna.

Själv köpte jag med mig kylskåpsmagneter och vykort med små gulliga citat på. Vissa peppande andra som gör att man får ett litet leende på läpparna. 

Genomgående för nästan alla produkter i butiken, är dessa små citat. Perfekt nu i dessa tider när man nästan aldrig hinner stanna upp och leva i nuet och när man nästan alltid har  eller känner en press på sig. Många känner att man inte räcker till och att det alltid finns något som man "bör" eller "måste".

Exempel på dessa citat är;

"Du är aldrig ensam, alltid älskad och skapad för att uppnå stora ting."

"Stillhet är nyckeln till livets gåta"

"Miraklerna bär vi inom oss."

"Änglar finns du är en"


Butiken finns även på webben - www.kreativinsikt.se

Hälsocenter i Sandviken

Marathondagen - antar du utmaningen?
 

Redo för vår tuffa utmaning? Marathondagen den 21/3 på Hälsocenter i Sandviken. Är allt annat än lugn och harmonisk avkoppling. Med 7 st olika pass under en eftermiddag blir utmaningen stor.

Utmana dig själv och genomför samtliga pass under deras marathondag.

Program
 
13.00 Spinning/Afro 30/30
13.40 Afro/Spinning 30/30
14.15 Core 30
14.55 Box 45
15.40 R A S T 40
16.20 BodyPump 45
17.15 BodyCombat 45
18.15 PowerYoga 45


Begränsat antal platser. 

För mer information
http://www.nyahc.se/


Medlemskväll på SATS


Tisdag den 17/3 är det dags för medlemskväll med fokus på gruppträning på samtliga SATS träningscenter. Tag med en vän eller kollega på en kostnadsfri provträning. Provträningen förbokas i receptionen och gäller i mån av plats!


Kontakta ditt närmaste SATS center för mer information.

www.sats.se


Designa själv!


För alla er som ska springa Vårruset (men även ni andra). Varför inte trycka upp egna t-shirts?
Många har säkert anmält sig i team, så varför inte öka teamkänslan?

Spreadshirt har snabba leveranser och de tillåter även test beställningar. Så att man ska kunna prova storlekar innan man gör en större beställning.

Förutom kläder finns även, kepsar, väskor, paraplyer, knappar, muggar, nyckelband och mycket mer. Ett stort plus för kategorin - Ekologiska produkter - samt att man kan ladda upp egna bilder och loggotyper.

För mer information
http://www.spreadshirt.net

Premiär för Stenungsbadens nya wellnessavdelning


Den 1 april öppnar Bluewater Sports & Health Club på Stenungsbaden, ett nytt wellnesskoncept som blandar amerikansk östkust och svensk västkust till en helt ny helhetsupplevelse.

Arkitekturen och inredningen andas Newport. Med liggande vita paneler, cederträ och vedeldad spis så infinner sig känslan av att vara tillbaka vid Yale eller Harvad vid sekelskiftet. Men det finns även modärna inlag som ljud och ljus effekter vid poolen som även har fri utsikt över Hakefjorden.

Nybygget med pooler, varma källor, terrasserade trädäck, barer, behandlings- och träningsrum - och t o m en egen volleyboll-strand - innebär en investering på ca 60 miljoner kronor.


Det nya koncepter innebär även en rad nya och unika behandlingar, med fokus på salt, tång och naturligt havsvatten.

Mer information finner du på http://www.stenungsbaden.se/

Boktips - Kost


                       


Boken den Hemlige kocken slog ner som en bomb. Mat-Sverige fick en annan betydelse. Fusket i livsmedelsbranchen var ett faktum. Hur skulle vi ta oss vidare från denna chock? Vart skulle vi få tag på vettig mat?

Nu kommer svaren..

Äkta vara, är en bok som tipsar om vart du kan finna "vettig mat". Men den här boken gör även en djupdykning i framställningsprocesserna av de vanligaste tillsattserna som finns i vår mat idag.

Dessa två böcker perfekta gå-bort-presenter, kanske inte för att den du ger boken blir glad av effekten den kommer ha på hans/hennes kylskåp (det kommer med all sannolikhet att bli ganska tomt). Men definitivt den effekten som dessa böcker kommer att ge på hans/hennes hälsa och välmående.

Vi är inte gjorda för att äta kemiskt framställda tillsattser och färgämnen. Vi ska äta det som kommer från naturen. Vad hände med livsmedelsindustrins syn på vår hälsa? Ska vi alla bli lidande för att dom ska tjäna så mycket pengar som möjligt?

Tränings DVD


Att hyllorna ute i butikerna är översvämmade med hälso och må bra produkter har nog ingen missat. Men att Hälsotrenden även har letat sig till DVD hyllorna kanske är nytt för några av oss. Vilken av alla Yoga DVDer är den som passar just mig? Kan jag som nybörjare köpa en DVD och bara köra på egenhand? Är några frågor som säkert många frågar sig.

Först vill jag verkligen poängtera, om du är helt ny på Yoga. Ta det väldigt försiktigt och lyssna på kroppen. Om du känner dig osäker, gå på ett prova-på-pass på en Yoga studio eller på ett Yoga pass för nybörjare på ditt lokala gym/träningsanläggning. Så att du får känna på hur de ska kännas och så att du får in den rätta känslan från början.

Men det finns några DVDer som jag vill rekommendera, som finns i min DVD hylla och har hjälpt mig att komma igång med min Yoga träning. 

Dessa är Power Yoga 1 & 2, Pilates 1 & 2, alla fyra är producerade av företaget Casall, med Annette Lefterow som instruktör. Hon har utövat Yoga i 10 år som i grunden är dansare. Vad jag gillar med dessa filmer är att man kan anpassa dem till kortare och längre pass. Om man har ont om tid eller om dagsformen tryter, så kan man välja det passet som passar bäst just den dagen. 

Power Yoga 1 består av 20 min introduktion och ett 60 min långt pass som går igenom hela kroppen. Fungerar både för nybörjaren och för den som är lite mer vana av Yoga.

Power Yoga 2 har två olika pass som man kan välja emellan, rörlighet/smidighet eller styrka. Passen är 40 respektive 30 min och går igenom hela kroppen. Perfekt för dig som Yogat ett tag och har koll på grunderna.

Pilates 1 är en bra nybörjar DVD. Om du aldrig har testat Pilates förut är detta DVDn för dig. Annette går igenom grunderna och andningen lugnt och metodiskt, så att man hinner förstå. Passet är 60 min.

Pilates 2 kan utföras både med och utan pilatesboll. Men övningarna blir mer effektiva och mer utmanande med bollen. Passet är 30 min långt med en tilläggsdel på 20 min. Denna DVD är för dig som har utövat Pilates ett tag.

Ekologiskt och Närproducerat



Den 16 december förra året öppnade Sveriges första Eko-butik. På Herrmans i Stockholm finner man bara närproducerat och ekologisk på hyllorna. Sortimentet varierar mellan årstiderna och grundtanken bakom sortimentet i butiken är att det ska vara ett varierat utbud som har framställts så naturligt som möjligt.  

Butiken har allt från barnmat till äpplen och allt är såklart miljövänligt. Brödet bakas på ett lokalt bageri och köttet köps in från närliggande gårdar. Förutom butiken finns även ett café i samma lokal, där man kan njuta av en kopp kaffe eller en läskande smoothie efter shoppingen.

Besöksadressen är Tegnérgatan 3 i Stockholm.

D-vitamin

Tyska forskare varnar nu för att brist på D-vitamin kan medföra hjärtproblem. Med i undersökningen fanns 3299 personer. De som hade allvarlig D-vitaminbrist löpte nästan tre gånger så stor risk att dö av hjärtsvikt och fem gånger så stor risk att dö av plötslig hjärtdöd.

Källa: MedlinePuls


Fitness trender 2009

Enligt 1540 professionella  träningsbranchen i USA, kommer fitnesstrenden att se ut enligt följande under 2009

1. Personlig träning - Allt fler får upp ögonen för fördelarna med att ta hjälp av en PT för att komma i form.

2. Vardagsfitness - Träningen i gymmen formas mer och mer för att vi ska fungera i vardagen. Begrepp som funktionellträning är här för att stanna.

3. Styrketräning - Fler tjejer och äldre människor hittar vikternas alla fördelar. Myter som att man får jätte stora muskler av att lyfta lite skrot, har vi kastat ut genom fönstret.

4. Balans träning - Många har även börjat se hur effektiv träningen blir med balansbrädan. Den har hittils använts vid rehabilitering av t ex anklar. Men nu finns de nästan på alla gym och träningsanläggningar.

5. Pilates - Smidighet, förbättrad kroppshållning samt ökad styrka i rygg och mag muskulatur. Pilates är en träningsform som blåser in som en frisk vårvind över Sverige och den passar alla.

Föreläsning med Blossom Tainton Lindquist



120 min inspiration, glädje och energi. Det är hur jag sammanfattar Blossoms föreläsning - Bli expert på dig själv- .

Eftet sex säsonger av Toppform, böcker och tränings DVDer. Har Blossom blivit hela Sveriges Fitnessguru. Något hon påstår sig själv inte ha hittat på. Men inte heller försökt förhindra, då hon trivs i den rollen. Men redan tidigt i föreläsningen avslöjar hon att hon inte alltid är i Toppform själv, men att vi gärna får tro att hon är det.

- Allt startar i tanken mina vänner! Jag är i Toppform! Kom igen, allihopa på en gång!

Hela publiken säger samtidigt, - Jag - Är - I - Toppform! -

Så öppnar hon föreläsningen. Redan från starten är vi delaktiga i "showen".

Genom sitt humana och enkla sätt ger hon oss ett färdigt paket, fullproppat med tips och råd. Inga pekpinnar eller regler, bara ren fakta och tips på sådant som verkligen fungerar. Som vi sedan får anpassa till oss själva.

Hon går igenom punkter som tankar, andning, vätskebalansen, kost och motion.

- Hur många här inne ställer sig naken framför spegeln varje morgon och säger "Tjena Snygging!"? Utbrister Blossom

Hela lokalen fylls med skratt.

- Ljug för fan! Fake it til you make it! Det gjorde jag. Fortsätter Blossom

Genom hela föreläsningen så känner man den positiva och härliga energin som finns i rummet. Inte bara från Blossom utan även från oss i publiken. Hon smittar av sig, det går inte att sluta le. Vi får små mini pauser, där vi får resa på oss och göra rörlighetsövningar, sträcka på armarna, rulla på axlarna och balans övningar, blunda och stå på ett ben. Vi får även prova på en mini meditation på 25 andetag.

Tiden flyger fram, jag tittar inte på klockan en enda gång under dessa två timmar. Variationen mellan fakta och siffror blandas med skratt och roliga exempel. Blossom vet verkligen hur man ska ta en publik. Det märks att hon vet vad hon talar om. Hon får till och med alla att skratta hysterisk i 30 sek som avslutning!

- Kom igen nu! De ska kännas i magen imorgon! Säger Blossom och studsar runt på scenen som den världsvana fitnessinstruktör hon är.

När jag lämnar lokalen så känner i alla fall jag mig lite mer som en expert på mig själv. Åtminstone har jag fått en hel hög med tips som jag kan ta med mig. För JAG ÄR I TOPPFORM!


Citat som jag kommer att ta med mig och som jag vill ge till dig som läser... 

"Om man aldrig har testat så vet man inte. Den enda kunskapen är den upplevda!"

"Streck på dig och utstråla toppform. Allt börjar i tanken!"

"Det är 168 timmar per vecka, du har tid till dig själv!"

Träning + Musik


Vad vore träningspassen utan musik?


Jag har precis kommit igång med löpningen för säsongen, var ute på pass nummer fyra idag. Det är helt otroligt vad musik kan peppa, man springer snabbare, längre och i gymmet så kan musiken få en att känna sig som hulken.

Här kommer några favoriter ur min playlist, som finns i min Mp3 på mina löprundor. Dessa låtar ger mig underbar energi och jag hoppas att de även kan hjälpa dig. Kanske att pressa dom där extra 100 meterna eller varför inte en extra kilometer?!


Löpning - Playlist

Eric Pryds - Pjanoo (clubmix)

Disturbed - Stupified

Armin van Buuren - Going wrong

Chris Brown - Forever

Chris Brown - Dreamer

Darin - Everything your´e not

Danny - Turn off the sound

Kat De Luna - Wine up

Christina Aguilera - Keeps getting better (Baby jones radio edit remix)


Lycka till!


Spikmattan




6000 piggar + 5000 år = Shaktimattan

Vid första anblicken ser den inte skön ut. Massor av vita små "taggar" fästa på en liten madrass. Den sägs lindra och ryggont och muskelspänningar. Lindrar stress, ichias och sömnsvårigheter. Den ska även öka energin och blodcirkulationen i kroppen, genom att stimmulera akupunkturpunket på kroppen.

Först känns det lite obehangligt att lägga sig ned och ha en spikmatta som "madrass". Jag menar man ligger på en massa "spikar". Hur ofta har vi västerlänningar gjort de fram till nu? Fler och fler upptäcker denna "mirakelmadrass" och jag tror att jag börjar gilla den jag med.

Efter en liten stund klingar sen stickande "ont/skönt" känslan av och en värme sprider sig i hela kroppen. Man kan verkligen känna hur cirkulationen har ökat och trots att jag legat på spikar så känner jag mig lugn och avslappnad.

Detta är definitivt en behandling som jag kommer att testa igen!

Hemma Spa
Rekomendationen är 20-40 min per behandling. Mattan kostar mellan 600-700 kr och finns att köpa på de flesta hälsobutikerna runt om i landet.

På salong/SPA
Behandlingar på Salonger och SPA runt om i Sverige är mellan 15 - 45 min långa. Då kombineras de oftast med ansiktsmassage eller liknande. Men för dig som vill testa på just spikmattan, finns de behandlingar på 15-20 min och kostar då från ca 50 kr och uppåt.

Handkräm som verkligen fungerar

Här kommer ett tips på en handkräm som jag själv har testat, tro mig, jag har testat en rad olika efter mina år som Spa-terapuet. Allt från dyra lyxmärken till billiga krämer som man kan hitta på ica. Många gånger besviken på en lyxprodukt som inte håller vad den lovar. Men nu har jag hittat ett guldkorn som jag vill dela med mig av. Som är väldigt dryg och dessutom håller vad den lovar till ett bra pris.

Hand och Fot Crème Honung

Innehåller honung, olivolja, karitésmör, mandelolja och jordnötsolja. Motverkar torrhet, hudsprickor, narighet, förtjockad hud och hudirritationer.

Denna kräm har jag använt till mina stackars vintermisshandlade händer den senaste veckan. Den ger inte bara den där mjuka smidiga känslan direkt när man smörjer in händerna. Den håller hela dagen och ger inte den där oljiga känslan när du tvättar händerna. Oljorna och karitésmöret går in på djupet i huden och hjälper innifrån och ut. Den lägger sig alltså inte som ett lock som "rinner av varje gång" man tvättar händerna och bidrar till att man måste smörja in händerna på nytt. Nä, den här produkten har företaget BiOliv verkligen lyckats med! 

Ett stort plus för den underbara honungsdoften. Naturlig och inte syntetisk!

Pris ca 99 kr i hälsokostbutikerna.


Ny bok om uthållighet



Camilla Porsman har gjort det igen! Ytterligare en bok till samlingen. Denna gång med tips och råd på hur du blir uthålligare och orkar mer.

Uthållighetsträning, är en bok för dig som vill få bättre resultat  med din träning. Den här boken erbjuder också massor av inspiration. Några av idrotts-Sveriges främsta profiler, Charlotte Kalla, Mustafa Mohamed, Gustav Larsson och Veronica Andreassson, bjuder på just sina metoder för uppladdning och återhämtning. Du får ta del av deras träningstips och tankar kring sådant som kost och motivation.

En del av boken handlar om hur och vad du ska äta och dricka för att få ut mesta möjliga av din träning. Tips på hur du förebygger skador och sjukdomar orsakade av överträning, samt hur du gör det bästa av ett ofrivilligt träningsuppehåll.

Ett stort plus! Är att boken innehåller dessutom ett unikt avsnitt om funktionskläder som lär dig allt du behöver veta för att hitta rätt bland marknadens enorma utbud. Här förklaras hur rätt klädsel hjälper dig att orka träna hårdare. Detaljerade köpguider tipsar dig om vad du särskilt ska tänka på när du köper din utrustning.

Pris ca 200 kr

Den anti-inflamatoriska kostplanen

Genom att äta anit-inflamatoriskt varje dag så ska man kunna undvika allvarliga sjukdommar. Som t ex cancer, hjärt-kärlsjukdomman och diabetes. I den "nya kostpyramiden" prioriterar man på ett annat sätt. Pyramiden ska läsas från basen och uppåt, viket betyder mest motion och minst av livsmedel som rött kött och godis.

Den anti-inflamatoriska kostplanen är ingen diet, utan en livsstil. Forskare har nämligen upptäckt att de flesta skador på kroppen har en gemensam nämnare på grundläggande nivå som binder samman dem; kronisk inflamation. Stress, för lite motion, tobak, föroreningar, och tillsattser kan framkalla inflamation. Men dåliga kostvanor är den största boven.

Så varför inte börja redan idag? Här nedan följer en mer ingående förklaring av pyramiden. Nivå 1 är alltså det som det ska finnas mesta av, för att sedan minska av tills du kommer upp till toppen av pyramiden.

För mer information om vad varje nivå innehåller och för att lära dig mer om den nya kostpyramiden. Gå till  http://www.iform.se/

Lycka till!


Skidor + SPA = Sant!

I sportlovstider är det många som tar sina skidor eller snowboard och drar iväg till fjällen. En ny trend inom Spa-välden är att kombinera backen och snön med en helkroppsmassage och avslappnande bad. Här nedan finns tre hotell som tagit fasta på den här trenden.

Storhogna Spa - Vemdalen

Ett spa i fjällvärlden som erbjuder ett 30-tal kropps- och ansiktsbehandlingar, både klassiska sådana och lite annorlunda såsom "half-pipe", en ansiktsbehandling som vänder sig till ungdomar, "nysnö" en mycket snabb uppfriskning av ansiktet eller "fjälldis" - en behandling med värmefilt. Fjällmiljön erbjuder också kringaktiviteter till exempel vandring, ridning, mountainbike, isklättring och skidåkning.
http://www.storhogna.com/


Tott Hotel och Spa - Åre

Granne med fjället och utsikt över Åredalen ligger Totts hotels spa-avdelning.
Här erbjuds bl a Yoga och Qigong och det finns 16 behandlingsrum med alla typer av behandlingar. Det finns även frisersalong samt spa-shop. Detta spa är bygger på de 4 hörnstenarna. Fysisk träning, mental avslappning, kost och  kroppsbehandling.
http://www.totthotelare.se/


Grövelsjön Fjällstation - Idre
Här kan man kombinera fjällupplevelsen med hälsa och livskvalitet. Fjällstationen anordnar olika temaveckor såsom tai chi och qi gong, yoga och zenmeditation, livsinspiration och balans i livet. Anläggningen har en hög miljöprofil och restaurangen är auktoriserad KRAV-restaurang sedan 1996.
http://www.stfgrovelsjon.com/


Boktips!

Hur går det egetnligen med träningen?
Du kanske gjorde en rivstart i Januari etter julbordet och nyårsmaten. Men vart är motivationen nu?


Börjar du kanske hitta ursäkter för att slippa gå till gymmet? Snöovärder, minusgrader, bra tv serier som du bara måste se! Känner du igen dig?

Som ett ljus i mörkret finns Blossom Tainton Lindquist, med böckerna



- Tolv veckor till toppform -





- Ny Kraft med Blossom-



Dessa böcker ger en underbart motivationsboost!

Den första boken ger handfasta tips o råd om hur du på ett enkelt sätt kommer igång. Men även hur du fortsätter att hålla motivationen uppe.

Den andra boken är en underbar bok. Jag streckläste den. från pärm till pärm, samma dag som jag fick den. Här finns allt från träningstips till kost råd och motivationshöjare. Här finns även Fitness Yogan presenterad.

Båda böckerna har underbara bilder som inspirerar och ger en energiboost!

För mer information http://www.bokfynd.nu


Enjoy!

Mät upp din egen löprunda



Nu kan du mäta upp din egen löprunda på http://loprundan.iform.se/

Med några enkla knapptryck och genom att uppge ort så kommer du till "rätt" karta. Där kan du sedan börja "rita" din egen löprunda på en befintlig karta.

Här kan du även se din förbrukningi kcal, eftersom du fyller i din vikt. (Om du nu vill)

Det går även att se hur mycket du skulle förbränna om du skulle välja att cykla samma runda.

Boktips för löparen!




Vill du vara en snabbare, gladare, smalare eller uthålligare löpare? Eller vill du bara kunna övervinna dig själv för att komma igång med att löpträna?

Oavsett vilka ambitioner du har kan du i Löparens Nya Handbok hitta massor av oumbärliga kunskaper som kan göra det mycket lättare för dig att nå dina mål.

Boken ger dig bland annat förslag på hur du kan variera din träning, nå överraskande bra resultat med din pulsklocka och bevarar motivationen och löparglädjen. Du får dessutom en rad helt konkreta verktyg som du kan använda nästa gång du tar på dig löparskorna. Träningsprogram, pulsformler och mycket mera.

I boken kan du bl.a läsa om:

- Träningsprogram för alla ambitionsnivåer
- Från 5 km till halvmaraton
- Perfekt kost för löpare
- Slå dina egna personliga rekord
- Så enkelt undviker du skador
- Löpning som genväg till viktminskning
- Så kan pulsträning hjälpa dig vidare
- Välj rätt löparskor - och mycket, mycket mer


Änglamark + Blossom


 
Tillhör du en av dom som laddar inför Vårruset i maj?

Nu har Blossom och Änglamark gjort ett sammarbete. Ett litet häfte med pepptalk, recept och enkla kom i form tips. Häftet finns att hämta i alla Coop butiker runt om i landet och på nätet (se länk nedan). Trots att detta naturligtvis är ett reklamblad för både coop, Änglamark och även Blossom, så känns det ändå som att det ligger en god tänka bakom.

Jag kommer iallafall att testa på några av recpeten och pepptalken kommer hjälpa mig att dra på löpardojorna åtminstone en extra gång den här veckan...

 http://www.coop.se/upload/modul/coopse/diverse/VarRuset_recept.pdf

Shandithi




Shandithi är en metod som används för att aktivera medkänsla, glädje och välbefinnande. Ordet Shandithi är en samman sättning av två ord "Shanti" som betyder harmoni och "aditi" som betyder det oändliga och obegränsade.

Det är en metod som kombinerar meditation för att reducera stressnivån och mjuka harmoniska rörelser. Med andning, visualisering och fokusering på essentiella energicenter hjälper det kroppen att finna harmoni och välbefinnande.

Metoden hjälper även kroppen att ge kroppen och dess sinnen suport att läka eventuella fysiska och mentala åkommor. Den kan även vara ett kompliment till eventuell terapi och yoga. Eller vara för att öka din medvetenhet.

Shandithi är lämplig för alla som vill aktivera inre glädje, kärlek och medkänsla. Leva i harmoni med sig själv och sin omgivning. De är även en metod som kan förebygga destruktiva tankemönster och sänka den fysiska och mentala stressnivån.


För mer information www.shandithi.com


RSS 2.0