Yogi Te



I mitt kök finns inte bara en te-hylla, utan ett te-skåp! Allt från vanligt Earl Gray till kryddigt Chai-Te. Men ett märke som jag vill hylla lite extra är Yogi Te. Är du som jag? En te-älskare? Då ska du läsa vidare.

Yogi Te recepten är baserade på en flera tusen år gammal mytologi. Den vise indiern Yogi Bhajan tog med sig sina ayurvediska kunskaper om hälsosamt liv och yoga till västerlandet, där han började lära ut det. Efter varje yogapass bjöd han på ett av sina värmande, väldoftande teer av ekologiska örter och kryddor. Hans elever kallade teerna för Yogi Tea.

Yogi Te innehåller bl a svartpeppar som renar blodet, kardemumma som är bra för tjocktarmen, nejlika som är bra för nervsystemet och dessutom hjälper mot förkylning och utmattning. Det finns i flera olika blandningar och smaker. Vilken blir din favorit?

Du bör dock alltid dricka yogite tillsammans med mjölk eller soyamjölk eftersom mjölken balanserar upp de starka kryddorna, så att magen inte blir irriterad. Söta gärna med honung. 

Dessutom är det Krav-märkt!


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0