Naturdiet Shake - Test




Naturdiet har mer än bara viktnedgångspreparat. De har även mellanmålsshakes, som just nu finns i två tillfälliga smaker. Vanilla/Chai och Choc/Banan. En av dem kommer att bli kvar, vilken? Det avgör du.

Hälsoblogg har betygsatt dem enligt följande.

Båda har snygg design och är enkla att ta med på språng. Vanilla/Chai har bra Chai-smak men vaniljsmaken kommer i skymundan och känns lite för kemikalisk. Medan Choco/Banana har bra Banan-smak men choklad-smaken placeras i bakgrunden.

Men ur perspektivet vidare vilken av smakerna som skall vara kvar. Tror Hälsoblogg på Vanilla/Chai. Då det är en smak som inte framstår som lika söt och kladdig som Choho/Banan har risk för att bli när man är inne på 10.de mellanmålet.





Casall Utförsäljning

 



Passa på att fynda snygga och stilrena träningskläder.
Alltid underbart med lite nytt som ger inspiration till träningshösten!


En liten bit av Japan




Just nu bjuder Yasuragi på lite höstrabatt. Du får deras dag eller kvällspaket från 690 kr.

Yasuragi dag kl 8.00-16.00
• Japansk lunch inkl vatten/lättöl.
• Entré till japanska badet.
• Aktiviteter enligt dagsprogram.
• Te-och fruktbuffé.
• Yukata, tofflor samt badkläder.

Yasuragi Kväll kl 14:00-22:00
• Japansk fyra rätters middag inkl vatten/lättöl,
• eller Teppanyakimiddag* (tillägg 200 kr).
• Entré till japanska badet.
• Aktiviteter enligt dagsprogram.
• Te- och fruktbuffé.
• Yukata, tofflor samt badkläder.

Mer information HÄR


Topploppet


Bild: Topphälsa



När
: Lördagen den 2 oktober 2010 kl 14.00

Var
: Hagaparken i Stockholm

Distans
: Spring ett varv: 5 km eller två varv: 10 km

Startavgift
: 295 kr

Sista anmälningsdag
: 6 september 2010

Övrig info
: Ett lopp med 100 % musik, lust, fest och glädje.


ToppLoppet är för ALLA, rutinerad eller nybörjare, man eller kvinna.

Mer information HÄR


ToppLoppet välkomnar alla som vill delta:
Män som kvinnor, rutinerade löpare som nybörjare.


Ny smak!




Svenska Vitamin Well fortsätter att växa. I augusti utökas serien av vitamindrycker med en sjätte variant, då lanseras Vitamin Well Antioxidant med frisk smak av persika.

Parfymvatten eller nyttiga vitaminer? Det är upp till dig själv att bestämma. Men Får jag välja så dricker jag hellre Vitaminvatten än Coca Cola.


Juicebaren God Morgon




I samarbete med kommunikationsbyrån Oliven har Rynkeby Foods skapat Juicebaren på Nytorget Urban Deli på Söder i Stockholm.

Den omtyckta frukostjuicen har frigjort sig från frukostbordet och dagligvaruhandelns kyldiskar. Smygpremiären gick av stapeln under sommaren och redan nu finns flera återkommande gäster som hittat sina nya favoriter.

Juicebaren God Morgon erbjuder juicer och smoothies för dygnets alla timmar. Grunden är ren frukt som pressas och mixas med bär, kryddor, grönsaker och eller yoghurt. Juicebaren har God Morgon Nypressad som bas för ett sortiment med svensk twist i namn och smak.

En bra start varje morgon? Värt ett besök är den i alla fall.



För den stressade


Hör du till kategorin människor som har en fulltäcknad kalender inför hösten. Som bara längtar till julaftonskvällens lugn med mat, glögg och aladdin. (Som jag för övrigt vill passa på att påminna er alla om, nyheten i asken.. Ägglikören lämnade ett tomrum, nu är det äntligen dags för en ny aladdinpralin att göra entré)

Men tillbaka till ämnet..

Jag vill tipsa alla om Pukka, som är en serie produkter som genom Ayurdevda, hjälper dig att komma ner i varv och återfå lugnet i dig själv. Balanserar och ger enrgi. Hos Be Happy hittar du detta "Stress pack" som innehåller örtkapslar, te och massageolja.

1 x Organic Ashwagandha - en otrolig ört som hjälper till att lugna nervsystemet.
2 kapslar 3 ggr/dag
90 st veg kapslar

1 x Organic Relax Vata oil - en lugnande massageolja som får dig att känna dig helt avslappnad. Massera in oljan dagligen för att minska stress.
200 ml

1 x Organic Relax Vata tea - en söt och fyllig blandning av kamomill, fänkål och marshmallow root, som stillar dig från dagens stress.
20 st påsar


Dinkelbröd med soltorkade tomater, fetaost och oliver.





20 stk

25 g jäst
3 dl vatten
3 dl lättfil
1 msk salt
200 g grovt dinkelmjöl
200 g grova kärnor
50 g fetaost
50 g svarta oliver
75 g soltorkade tomater i olja
5 blandade stjälkar rosmarin och basilika
250 g durummjöl
Ca 150 g vetemjöl


Tillagning

Rör ihop jäst, vatten, lättfil och salt. Tillsätt dinkelmjöl och kärnor och ställ det kallt över natten. Rör nästa dag ner fetaost i tärningar, oliver, strimlade tomater och hackade kryddörter, och sedan durummjöl. Rör ner vetemjöl och lägg degen i en långpanna som är ca 30 x 40 cm som är klädd med bakpapper. Pricka degen med en gaffel och låt den jäsa i 1 timme. Baka brödet i 180 grader i 45 minuter. Skär det i tunna ”kakbitar” och servera t ex med 2 skivor (20 gram) hamburgerkött eller annat magert köttpålägg.


Hur duktig är du på att strecha?



Just nu kan du köpa den här boken till riktig bra pris hos Bokus

Om du har ett stillasittande jobb, plågas av muskelvärk eller slarvar med stretching efter träningen. Kan det absolut vara värt att titta lite närmare.

I boken finns 40 kompletta övningsbeskrivningar för hela kroppen med anatomiska illustrationer. Teorikapitel, muskelfakta, övningsutförande och beskrivning av vanliga fel i kombination med lättfattliga illustrationer gör boken unik.

Ett måste i varje hälsosampersons bokhylla.

Mjölk istället för energidryck




Är mjölk bättre än energidryck.

I en ny studie skall testgrupp nr 1 fått dricka en halv lite mager mjölk direkt efter träning i 12 veckor. Med fem träningspass i veckan hade gått ner 2 kilo i fett och ökat muskelmassan med 1,5 kilo.

Medans testgrupp nr 2 fick dricka samma mängd energi från energidryck. Deras resutlat blev inte alls lika bra, då de gick ned 0,3 kilo i fett och ökade muskelmassan med 1,0 kilo.

Om dessa rusultat beror på sammansättningen av protein och kolhydrater eller mjölkens unika ingredienser vet inte forskarna än.

Men personligen tycker jag mycket bättre om mjölk än energidrycker. Så det kanske inte spelar någon roll. För jag väljer i alla fall alltid mjölk över energidryck. Vad väljer du?

Källa: Medicine & science in Sports & exercise.

Vardagslyx på flaska

Ett säkert kort på vardagslyx är The Body Shops produkter. Idag när jag var inne i stan så gick jag in för att få en stunds avkoppling... Ja, faktiskt, för det är verkligen avkoppling att gå inne i butiken och testa, dofta och bara uppleva produkterna. Som Spa-människa så är jag såklart extra nördig när det kommer till produkter, förpackningar och innehåll och kan såklart inte gå ut ifrån dessa butiker utan en påsa med något litet bara...

Så vad blev det idag? Jo en duschgel, från serien kokosnöt. Helt underbr doft som får en att känna sig som en tropiskdrottning under och efter duschen. Skulle man kunna trucka på en "Gilla" knapp i butiken skulle den få flest klick av mig!

Priset ligger runt 100-lappen för en flaska på 250 ml.

Eko i brödhyllan



Gourmetknäcke ost och pumpafrö, Kung Markatta knäckebröd. Ett knäckebröd av ekologiskt fullkornsmjöl. Toppat med ekologisk emmentalerost och pumpafrön. Ugnsbakat i specialugn utan fett. Ett krispigt och fräscht knäckebröd som passar både till vardag och fest.

Innehållsdeklaration Gourmetknäckebröd, Kung Markatta:
Fullkornsmjöl*, Emmentalerost*, vegetabiliskt löpe, pumpafrön*, havregryn*, solrosfrö*, linfrö*, sesamfrön*, havssalt, jäst, maltextrakt*.
* ekologiska råvaror

Näringsinnehåll per 100 gram:
Nutritional Information per. 100g.
Energi: 408 kcal
Protein: 17,7 g
Kolhydrater: 50,7 g
varav sockerarter: 0,8 g
Fett: 14,9 g
varav mättat fett: 4,6 g
varav fleromättat: 4 g
Kostfiber: 6 g
Natrium: 0,8 g

Förkyld?



Tips på te som hjälper vid sommarförkylningen!

Echinacea som innehåller kanel, ingefära , echinacea (14%) , fänkål, Honeybush , rostad cikoria, Johannesbröd, kardemumma , basilika, kardborre rot, gurkmeja roten , svartpeppar , Astragalus , vanilj bönor.

Throat Comfort som innehåller lakrits (38%) , fänkål , kanel, apelsinskal, ingefära , timjan, kungsljus , citrus extrakt ( naturlig smak ) , orange extrakt ( naturlig smak ) , kardemumma, marshmallow , svartpeppar , kryddnejlika , gurkmeja roten.


Finns i hälsofackhandeln och kostar runt 40 kr.


Torr hy?





Har du som jag, en oerhört känslig hy som blir torr och irriterad så snart man inte sköter om den som man borde? Omega-3 är som bekant en nödvändig källa till den grå klumpen mellan öronen a.k.s hjärnan. Men Eskimo har skapat ett kombinerat kostillskott som ska hjälpa huden och hjärnan på samma gång. Eskimo Skin Care.

Hemligheten? En kombination av D-vitamin, Omega-3 och GLA. Kanske kan vara värt att testa? För hälsa kommer ju innifrån...

Pris ca 220 kr i hälsofackhandeln.

Träffa Usain Bolt i Stockholm imorgon 4 aug!




Världens snabbaste man kommer till Stadium Hamngatan i morgon onsdag (4/8) klockan 18.00 för att svara på frågor och skriva autografer.
Bolts sponsor Puma är på plats och ger dig samtidigt fantastiska erbjudanden! Fr o m onsdag morgon (4/8) får dessutom de 200 första som köper Pumaprodukter för minst 500 kronor på Stadium Hamngatan en specialdesignad Usain Bolt t-shirt på köpet! 

Nu på fredag springer Bolt 100 meter under DN-galan i ett efterlängtat möte mot Tyson Gay och Asafa Powell, de två löpare som sprungit på de snabbaste 100-meterstiderna någonsin, efter Bolt.

Kokbok - Grekiskmat





Alexandra Pascalidou berättar om sin egen matresa i Min stora feta grekiska kokbok där hon valt ut de bästa recepten som utgör ryggraden i det grekiska köket. Det är en myllrande och slingrande berättelse om en ekonomiskt knaper men smakmässigt rik barndom som tar oss med från Rumänien till den lilla grekiska byn via Rinkebys dignande grönsaksstånd på torget till att själv leva småbarnsliv i stan.

Alexandras kulinariska utflykter fascinerar med sin variation av upplevelser och smaker, traditioner och högtider, anekdoter och möten med människor. Vi får lära oss mer om den grekiska matkulturen ? festerna, högtiderna och själva samvaron. Allt med det vackra Grekland i fonden ? stolta cypresser, oändliga olivlundar, kryddbestänkta kullar och röda vallmoängar som törstigt blickar ner mot det turkosblå havet.


Så beskrivs Alexandras bok - Min stora feta Grekiska kokbok. Jag vill resa till Grekland och uppleva allt, och jag vill åka in till saluhallarna i stan och köpa alla dessa läckerheter och tillaga dem hemma i mitt kök!

Denna bok är ett måste i min kokbokshylla, även i din?


RSS 2.0