Qi elements




Qi elements - den ledande leverantören av kosttillskott baserade på kinesiska örter - lanserar nu en komplett produktserie för inre balans.

De sju kostillskotten bygger på den mångtusenåriga kinesiska traditionen av att eftersträva inre balans i kropp och sinne.

Målsättningen inom kinesisk medicin är att uppnå energibalans, och detta görs genom att först förstå om en individ har överskott eller underskott av energi.

Sedan behandlas underskottet eller överskottet med de örter och behandlingsmetoder som passar bäst. 

Mer information - HÄR.

 

Wellness System




Wellness System är ett IT baserat träningssystem som är utvecklat för att garantera bra träningsresultat. Ett skräddarsytt program tas fram som sedan sparas i en personlig nyckel.

Nyckeln är enkelt att använda, man sätter bara nyckeln i maskinen och får sedan vägledning under hela träningspasset.

För gymindustrin fungerar den som ett affärssystem med fokus på medlemsförnyelse och målmätning.

Ditt nya träningsmål? I Vår kör vi.



Känner du att du vill ha en riktig utmaning? Är du i god form och van offpist åkare?

Om svaret är Ja på dessa två frågor kanske Skidbestigningsvecka Abisko-Narvik kan vara något för dig.

Datum för dessa utmaningar är 4-10/4, 11-17/4, 18-24/4, 25/4-1/5 och prislappen ligger på 10 650 kr för medlemmar i Svenska turistföreningen.

För mer information klicka HÄR.


Rätt klädd för cykelträning i vinter




På utsidan.se hittar du just nu en artikel om just detta, hur man ska klä sig för att cykelpassen ska bli så behagliga som möjligt på vintern.

Oavsett och du cyklar på elit nivå eller som motionär, så finner du en mängd bra tips för hur din träning ska bli så optimal som möjligt i vinter.

För att komma till artikeln klicka HÄR.

En härlig mix av energi



I samarbete med Worldclass finns serien Bodywork. Nu är de inne på nr 9 i ordningen och som instruktör måste jag säga att jag tycker deras mixade block är riktigt bra!

Det består av två skivor, en med mixadeblock i olika BPM och den andra skivan med orginallåtarna. Passar lika bra på gymmet som på förfesten.

Pris ca 159 kr

Musik & Friluftsliv


 


Dags för två nya kategorier på Hälsoblogg. Musik och Friluftsliv, under dessa kommer du att kunna hitta ny och fräsch träningsmusik, inspiration så klart och massor med äventyr.

Så det är bara att hänga med! Hoppas att Ni hittar något Ni gillar.


För Te-älskaren





I mitt kök finner man 6 olika Friggs Te plus en hel del andra teer från olika märken. Kanske är det lite överdrivet mycket. Men jag kan inte hjälpa det, jag älskar te!

Friggs teer är billiga, goda och de funkar både med och utan mjölk. Så jag bara måste få tipsa om deras senaste tillskott, Fläder & Citron.

Lite somrigt kan tyckas.. Såhär på hösten brukar iaf jag vilja ha rött te, kanel te eller andra orientaliska teer. Men detta te får tummen upp! Trots att det går att disskutera, vidare om Friggs släpper denna nyhet vid fel tid på året.

Men jag tror att det kommer bli superbra som iste!


Hur modig är du?





Modig är en praktisk handbok i konsten att leva modigt. Carl Lindeborg och Sofia Sivertsdotter sprider ljus över våra sju vanligaste "vardagsspöken"

Tidsspöket, Strålkastarspöket och Katastrofspöket - och ger konkreta råd om hur vi kan frigöra oss från dem.

Boken vill visa olika vägar till modigt handlande och är skriven för alla som vill utveckla sig själva och leva ett modigare liv, på jobbet såväl som i hemmet.

Pris ca 200 kr


Håll dig varm om öronen





Vintern börjar knacka på, runt om i Sverige faller det snöflingor och termometern utanför fönstret börjar dra sig nedåt minusgraderna.

Huvudet är som kroppens skorsten, så för att hålla värmen i vinter, införskaffa en mössa. Det är det enklaste och snyggaste sättet att hålla kroppen varm och infektioner borta.

Ett urval av de mössor som finns hos Stadium just nu, finner du här ovan.

Matdistriktet




Närproducerat och småskaligt tillverkat - är tanken bakom matdistriktet.

Lunchbuffé för avhämtning, presentationer av nya kokböcker, provsmakningar är exempel på vad du finner på Rådmansgatan 57 i Stockholm.

På deras hemsida finner du matlistor, mattwitter och massor med andra spännande mattips.


OmYoga



I höst kan du som bor i Stockholms området, få chansen att öka dina kunskaper om Yoga. Introduktionsworkshops i olika yogastilar, föreläsningar om yoga, hälsa och kost mm, föredrag och mycket annat.

Exempel på föreläsningar är, Yogans ursprung, Yogiskt ätande, Yoga Sutras- en sån gammal text; så aktuell än idag och Forskning om yoga.

Låter detta intressant? Du hittar mer information HÄR 
Bild:
omyoga.se



Organisk hudvård




Organisk hudvård, det är en djungel där ute, jag vet. Men ibland när man jobbar i branchen så dycker det upp små guld korn, som svampar ur marken.

Estelle & Thild Stockholm. Har en serie som är helt organisk. Fri från paraberner, mineraloljor och andra kemiska ämnen.

I serien ingår allt från ansikts rengöring till schampo och balsam.

Mer information HÄR



Nyhet från Oatly

 



Ett bra val för dig som är på språng, och behöver ett mellanmål. Gord på svensk havre och med friska smaker från blåbär & tranbär eller granatäpple & päron.

Oatlys smoothies ger dig massor av nyttigheter, i en bra balans. Samt skärper koncentrationsförmåga som ofta sjunker under eftermiddagen.

Stort plus för att de inte tillsatt socker, eftersom sötman finns naturligt i havren och bären.

Du hittar dem i mejerikylen.


Pasta




Hör du till dem som är "rädd" för pasta? "Det är ju inte bra att äta för mycket kolhydrater om man vill gå ner i vikt snabbt", för det vet du, eftersom du läst veckotidningar och löpsedlar?

Men hur mycket sanning ligger det i detta påstående?

LCHF är den stora dieten just nu, på gott o ont. Jag tänker inte ge mig in på att förklara de som händer fysiologiskt i kroppen vid en sådan diet. För då kommer ni att somna..

Det enda jag tänker ge er, är en liten funderare.

Hjärnan behöver kolhydrater som energi för att fungera.. LCHF låter dig endast äta 25 g Kolhydrat per dag, vilket är lika mycket som en banan!

Hur tror du att du själv skulle känna dig i kropp o knopp?

Jag hör iaf till dem som älskar pasta och jag skulle aldrig kunna gå på en kolhydratsfattig diet, för då skulle min kropp och framförallt mitt huvud vara helt offline.

Så, pasta älskare eller inte, jag vill iaf tipsa om en supergod pasta som jag nyligen testat. Zeta Casa Di Luca Fusilli är bakad på durumvetet Kronos, vilket ger den extra bra spänst och tuggmotstånd. En helt underbart god pasta!

Tävling!





Många glömmer bort att Gotland är ett fantastiskt resmål året runt. Destination Gotland och iForm ger dig chansen att vinna en härlig minisemester för två personer - där ni kan koppla av ifrån vardagen...

I priset ingår övernattning i två nätter, resa tur och retur med färja (inklusive eventuell bil) samt en tvårättersmiddag exklusive dryck - värde ca 4500 kr. Ni får välja om ni vill bo i Visby på Wisby Hotell eller på landsbygden på Djupvik Resort.

För att komma till tävlingen KLICKA-HÄR

Bild: Iform.se


Boktips! - Surdegsbröd




Martin Johansson är hemmabagaren som började blogga om Surdegsbröd. Den 5 september gav han ut en egen bok med samma namn och han gör det med klass!

I boken går han på ett enkelt sätt igenom hur du på bästa sätt tar hand om ditt "surdegsmonster". Till hur du får rykande nybakta läckerheter på bakbordet.

Stort plus för enkel och stilren layout!

Martins blogg finner du HÄR


En förebild för alla löpare!





Han vann Swiss Alpine Marathon, på tiden 5 timmar och 48 minuter med en seger marginal på 18 minuter...

Han heter Jonas Buud och är en av Sveriges främste ultralöpare!

Vill du veta mer om denna fantastiske löpare och mer om hans träning och vardag?

Gå in på hans Blogg och läs mer.

Allt för Hälsan 2009




Den 6-8 november är det dags för 2009 års Allt för Hälsan. Som vanligt hålls den på Stockholmsmässan.

Så ta fram kalendern och boka in en helg i Stockholm redan nu!

I år väntar ännu fler nyheter och ännu mer inspiration än föregående år. Sant eller inte? De får bara den som infinner sig på Mässan den 6 november veta.

Mer information HÄR


Jag har ont i mina knän! Hjälp!?




Hör du till den skara personer med onda, eller ska jag kanske säga svaga knän?

För det är nämligen det de handlar om, svaga muskler runt knät ger instabilitet och kan leda till ömande och onda knän.

Så om du hittils vilat-dig-i-form utan att få några resultat, och får tillbaka samma problem efter viloperioden. Så kan de vara värt en sväng i gymmet eller funktionellträning för att stärka lårmuskulaturen.

Källa: Aktuellt om vetenskap och hälsa. 

För dig som söker harmoni



Mer information HÄR


Super Smoothie alá Paulun




Ingen har vell missat att Fredrik Paulun, allas vå Kostguru nr 1 / GI-guden, har ett eget livsmedelsmärke. Med allt från brödmixar till nötter.

Nu finns det två nya kompisar att ha i träningsväskan eller skolväskan. En flaska motsvara två portionier frukt och finns i två olika smaker, Hallon & granatäpple och Mango & acerola.




Freestyler - Det senaste inom gruppträning





















Freestyler är det senaste inom gruppträning och startades i Slovenien. Det finns nu 6 olika gruppträningsprogram; Funktionell Dynamik, Power Moves, Total Effect, Lation Craze, Pilates och Osteo Repair. Dessutom är ett 7:e på väg, Afro.

Håll ögonen öppna för mer information om denna NYHET!


Müsli med återhämtande funktion




Hör du till dem som tränat sent på kvällen, efter att du ätit kvällsmat, men ändock vill ha något mer än proteinshake eller återhämtningsdryck?

Orka KVÄLLSMÜSLI ™ är en helt ny typ av återhämtningsmüsli. Genom att äta den på kvällen minimerar man onödiga kalorier från kolhydrater. Istället tillför man främst byggstenar i form av proteiner från vete som hjälper kroppen att återhämta sig snabbare så man orkar mer dagen efter.

Finns att köpa på Budofitness, Life, Hälsokraft och Hälsa för alla.

 


Steamy Windows





Inspirerade av house-, show- och rockmusik har SATS satt ihop en annorlunda och spännande eventklass, där du använder en käpp (stång från BodyPump) att dansa med och runt.

Nybörjare, dansbiten eller bara lite nyfiken? Under veckorna 40-45 kan du testa!

Klicka HÄR för mer information.


Boktips - Let go!




ÄNTLIGEN!

En bok som du, jag och alla andra kontrollfreaks köpa en bok som förhoppningsvis kommer att hjälpa oss att släppa det krampaktiga taget som vi har om vårt liv och våran situation.

Just go with the flow...

Mer info och för att bevaka releasen klicka HÄR.


Mer magkänsla...




Igår skrev jag ett inlägg om sidan Min Magkänsla. (finns en länk till denna sida i länklistan längre till vänster här på bloggen).

Emma Pihl är professionell coach och författare till böckerna ‘Vinnare i din egen tävling’ och ‘Se mig! Om självkänsla och jakten på bekräftelse’. Grundare och VD för företaget Inspirera och har hon har givit sina 7 bästa tips på hur man ska göra för att våga följa sin magkänsla.


1. Träna självkänsla. Träna dig att känna att du är värdefull och vad du vill, tycker, tänker och känner är viktigt, spelar roll, har betydelse och bör därför följas.


2. Sluta kompromissa först. Du får bästa resultat på långsikt om du följer din magkänsla, kan dock kännas som en genväg att skippa magkänslan ibland. Att försöka läsa in andras åsikter och vilja och anpassa sig efter det gör att du förhandlar utifrån antaganden istället för att kompromissa utifrån era respektive magkänslor och vad ni egentligen vill.


3. Lita till eller låta bli. Oavsett om du väljer att slaviskt följa din magkänsla eller inte så är det viktigast att våga lita på att din magkänsla vill dig väl. Tror du på det så har du lättare att hitta bevis för att din magkänsla lett dig rätt.


4. Lär känna din magkänsla. Hur känns din magkänsla? Magkänslan för när det känns negativt, oroligt, dåligt och fel beslut och hur känns magkänslan för när det stämmer, känns rätt och positivt? Hur snabb är din magkänsla, signalerar den till dig direkt eller tar det tid för den att göra sig hörd? I vilka miljöer lyssnar du till din magkänsla, vissa kan lita till den i vardagens höga tempo och andra behöver fullständig lugn och eftertanke för att höra den. Vad är din magkänsla inställd på att hålla utkik efter? Saker du vill eller saker du inte vill ha i ditt liv?


5. Tyda magkänslan. Ta hjälp av någon utomstående att tyda din magkänsla. Människor som står oss för nära väver ofta in sina egna värderingar och tyckanden när de försöker påverka oss i våra val. Någon utomstående som lyssnar hur du väljer att formulera för- och nackdelar inför ett val har lättare att återkoppla på nyanser, antydningar, längtan och starkare uttryck för ett av valen. En signal om din magkänsla.


6. Skillnaden mellan vilja och magkänsla. Det blir extra svårt att lyssna på magkänslan när man skulle vilja något helt annat. exempelvis, det vore ju så bra om jag hade magkänsla för jobbet, jag vill ju så gärna ha det. Eller, det vore så praktiskt om jag hade magkänsla för att min nya dejt var rätt för mig, det skulle vara så praktiskt och vi passar ju så bra ihop. Då är det utmanade att våga lita på att din magkänsla kanske gynnar dig mer än din vilja.


7. Vad är det som skapat din magkänsla? Är din magkänsla en påminnelse om tidigare erfarenheter och i så fall vad säger att detta tillfälle behöver bli en upprepning av det förra? Urskilj balansgången mellan magkänsla och fördomsfullhet.


Källa: Min Magkänsla


Har du en jämn nivå på ditt blodsocker?



På iForms hemsida kan du göra ett test för att se hur det ligger till med just DIN blodsocker kurva.

Klicka HÄR för att komma till testet.


Ny bok från iForm

 

Mer information och för att beställa boken klicka Här!


Min Magkänsla














Sajten www.minmagkänsla.se som har tittat på hur vi använder vår magkänsla i olika situationer, bland annat när det gäller hälsa. 1 174 män och kvinnor i alla åldrar och över hela landet har svarat på undersökningen. Undersökningen gjordes under augusti.

 
KVINNOR VS. MÄN: Män något mer skeptiska  till känslan i magen.

Undersökningen visar att kvinnor är mer benägna att använda magkänslan när viktiga beslut ska fattas, 81 procent av kvinnorna uppger att de alltid eller ofta använder magkänslan vid viktiga beslut jämfört med 72 procent av männen.

De största skillnaderna mellan kvinnor och män är att männen framförallt använder magkänslan när det finns en kalkylerad risk med i spelet, som till exempel vid köp av aktier eller fonder eller i en riskfylld situation.

 

HÄLSA:  4 av 10 litar på magkänslan när det gäller hälsa

4 av 10 respondenter uppger att de fattat beslut kring sin egen hälsa med hjälp av ”the gut feeling”. Det är mest kvinnor, 46 procent jämfört med 38 procent av männen, som går på magkänslan när det gäller hälsan.

Samtidigt uppger 1 av 10 att de vid ett eller flera tillfällen gått emot sin magkänsla med ett negativt resultat. Detta gäller främst männen där 11 procent av de manliga respondenterna säger att de har råkat illa ut när de inte lyssnade på magkänslan, jämfört med 9 procent av männen.

 

KÄRLEKSLIVET: Kvinnor går på flest nitar i kärlekslivet

Kärlekslivet är den vanligaste situationen då man använder sig av magkänsla. – 43 procent använder sig av magkänslan när de väljer partner. Hos kvinnorna är siffran 46 procent, medan 40 procent av männen gör det.

När det gäller kärleken uppger 22 procent av kvinnorna och 15 procent av männen att de har gått emot magkänslan när de har tagit ett viktigt beslut, med ett negativt resultat.


Mamma/ barn träning på Hälsocenter i sandviken!




Start januari 2010 - kan
mammor med barn upp till ca 8 månaders ålder.
Träna med f
okus på funktionell träning och komma igång efter graviditeten.

10 tillfällen med start i januari. 

Intresseanmälan till: [email protected]

 


Think Pink - mån den 19/10



Måndagen den 19 oktober uppmärkamar Hälsocenter i Sandviken - rosa bandet.

Hela dagen har temat rosa.

Så ta på dig din snyggaste rosa tröja, träna tillsammans med alla andra rosakläda och passa på att samtidigt göra en god gärning! 


RSS 2.0