Annemarie Börlind eko-kosmetik lanserar nu en zinkoxidfri solspray.



SUN Solspray spf 20
– Fuktgivande och hudvårdande solspray med effektivt UVA och UVB filter. Innehåller algextrakt från en brunalg som växer vid havsytan, ständigt utsatt för UV ljus.

SUN Fluid SPF 10 –
En fuktgivande sol lotion för hela kroppen, med skydd mot UVA och UVB enligt EU's senaste krav på solskyddsfilter. Ett fettfritt solskydd minskar risken för solutslag.

SUN Fluid spf 20 – Som ovan men med högre solskydd!

 

SUN After Sun Gel - En fettfri gel som lugnar och lindrar solsveda. Pro vitamin B5, allantoin och aloevera skyddar och återställer huden efter en dag i solen.125 ml. 


SUN Sunless Bronze -
Brun-utan-sol för hela kroppen som ger en varm lätt solbrun färg, utan solning. Effekten kommer efter några timmar. Upprepade behandlingar intensifierar färgen. 75 ml.

Priser - 170kr - 340kr.


Personlig utveckling: Boken med minst 300 nya positiva insikter!






Magikern och Kärlekens magi
är attraktiv för många sökande människor då den tar upp de för oss ofta dolda sammanhangen, de osynliga mönster som binder oss samman i våra relationer och i vidare bemärkelse - våra så kallade ödesmönster.

Sammantaget ger boken en fyllig beskrivning av gammal esoterisk (hemlighållen) kunskap för den moderna sökaren och för den som vill utveckla sin förståelse för LIVET!

Brejka får dig att bryta en ohälsosam vana

 



Är du trött på att alltid hitta dig själv med fingrarna i godispåsen? Att aldrig kunna låta bli den där eftermiddagscigaretten? Då ska du testa Brejka.se.

Brejka.se
är en kostnadsfri tjänst som erbjuder dig hjälp att sluta röka, sluta snusa, ta en vit period eller äta mindre godis. På sajten använder du dina vänner för att minska risken att du faller tillbaka i ditt syndiga beteende. Det är svårast att fuska när de som känner dig bäst håller stenkoll på dig!


Laxburgare med limeaioli





Antal portioner:
4


Burgare
500 500 g laxfilé
0.5 0.5 st gul lök
1 1 st ägg
0.5 0.5 dl matlagningsgrädde
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1.5 1.5 dl ströbröd
Smör till stekning
1 1 st mango
1 1 st rödlök
Grön sallad
1 1 st paprika
6 6 skivor lantbröd

Limeaioli
1 1 st äggula
1 1 dl olivolja
1 1 st limefrukt
1 1 st vitlöksklyfta
Salt
1 1 nypa socker



Gör så här

Limeaioli
1.
Lägg en äggula i en skål och häll i olivolja droppvis under kraftig vispning.

2. Pressa i cirka 2 matskedar limesaft eller mer om man vill ha mycket syra.

3. Blanda ner finhackad vitlök.

4. Smaka av med salt och en nypa socker.


Burgare

5.
Skär laxen i mindre bitar.

6. Lägg den i en matberedare tillsammans med hackad lök, ägg och matlagningsgrädde.

7. Kör till en fin färs.

8. Salta och peppra.

9. Forma till fyra rejäla burgare och vänd dem i ströbrödet.

10. Stek dem sedan gyllenbruna i smör, 3–4 minuter på varje sida.

11. Skär upp grönsakerna och lägg dem på brödet tillsammans med de nystekta laxburgarna, använd en hel brödskiva i botten och toppa med en halv.

12. Servera limeaiolin till.

13. Det är gott att även steka eller grilla brödet lite lätt.


Tävling!




Nu har du chansen att vinna!

Activia® är en probiotisk yoghurt som innehåller den unika mjölksyrebakterien ACTI REGULARIS®. Activia kan, tillsammans med en hälsosam och balanserad kost, förbättra matsmältning och de symptom som en dålig matsmältning kan ge.

Vill du få chansen att testa denna yoghurt? Svara då på frågan nedan och sänd ditt svar, namn och kontaktuppgifter till [email protected]. Vinnaren presenteras efter helgen här på Hälsoblogg.com.

Fråga -  I vilka tre fruktsmaker finns Activia?


ProViva fruktdryck





Idag när jag var inne på ica så kastade jag en extra blick på fruktdrycks-hyllan. Fann då en nyhet (?) bland Provivas drycker, Gul Kiwi/Mangostan. Har tidgare gillat Mango, så jag tänkte att detta kan vara värt att prova.

Förutom att den var en riktig smakupplevelse så ska den enligt tillverkaren (och innehållsförteckningen nedan)vara bra för magen och kroppen.

Ingredienser
Vatten, vindruva, gul kiwi, socker, banan, mangostan, havremjöl (0,65 %), stabiliseringsmedel (pektin), syra (askorbinsyra, citronsyra), maltmjöl av korn (0,03 %), naturlig arom, kultur: Lactobacillus plantarum 299v.
Gul kiwi 15 %, mangostan 1 %, övriga frukter
14 %, tillsatt socker 5 %.


Näringsvärde per 100g (ca 1 dl)
Energivärde  180 kJ / 45 kcal
Protein  < 0,5 g
Kolhydrat  10 g
varav sockerarter   9 g
Fett  < 0,1 g
varav mättat fett < 0,1 g
Kostfiber  < 0,5 g
Natrium  0,01 g
Vitamin C   35 mg (58 % av RDI*)
*RDI =  rekommenderat dagligt intag


Helt klart en svalkande kompis att starta sommardagarna med!

Eco-Ion Yogamat




Den 3 juni lanseras Eco-Ion yogamattan. Här på Hälsoblogg har du tidigare kunnat läsa om vad som är speciellt med just denna matta.

Men du kan redan nu lägga din beställning hos My Spirit, så får du dessutom en väska för yogamatta på köpet. (värde 170 kr.)

Gäller endast t o m 28 maj eller så långt lagret räcker.


Eco-Ion i GRÖN
Eco-Ion i SVART
Eco-Ion i VIT

 


Inspirerande mat




Vill du ha inspiration till rolig och innovativ matlagning? Då kan jag tipsa om Renée Voltaires kokbok som precis har lanserats. Den är fullproppad med fina bilder och härlig recept.

Men förutom kokboken så har Renée också gjort nytt nyttigt godis. Chokladdoppade gojibär, tranbär och hasselnötter. Perfekt som lite "nyttigare" snacks framför tv.n eller som "on-the-go-snacks".

Samtliga finner du hos Hildur


Vegetarisk mat med en portion ayurveda




"Evas frestelser -livets goda" än en bok om vegetarisk mat. Du får ta del av ett ayurvediskt synsätt. Ayurveda, kunskapen om livet, grundas på att vi alla är olika och lever i en ständigt skiftande miljö och därför har olika och varierande behov.

Boken lägger en lättfattlig och ändå djupgående grund för ett ayurvediskt tänkande när det gäller inte bara mat utan livet i stort, följt av 190 recept på ayurveda-inspirerad mat och dryck i 11 kapitel.

Från allmänt och basalt över smårätter, huvudrätter, soppor, såser, aptitretare, chutneys, drycker till efterrätter, bröd, bakverk och menyer till fest. Recepten fordrar inga förkunskaper och ingredienserna är lättillgängliga.

Maten som presenteras är anpassad efter våra förhållanden och inspirerande både för de som är ovana vid att laga vegetariskt och de mer insatt.

Helt klart nen bok som kommer att få ta plats i min bokhylla!

Pris: ca 300kr

 


Nytt nummer!


Spinner vidare på picknick-temat




Igår kunde du hitta tips på en Picknickbok här på Hälsoblogg. Idag tänker jag spinna vidare på samma tema. Jag hittade nämligen 10 goda tips, som jag kände att jag var tvungen att dela med mig av.

Jag tror jag ska prova "Mättande lunchmacka" eller "Tonfiskfylld baguette".


Morsdagspresent från Live it


 

Ta med mamma på en ridtur!
Ni kommer att rida i vacker natur med fina ridvägar. Såväl vana ryttare som nybörjare hälsas välkomna till turerna. Tempo och instruktioner anpassas efter gruppens förutsättningar. Hästarna tar väl hand om nybörjare och uppskattas även av vana ryttare.

Aktiviteten inleds med genomgång och kort lektion i volten för att alla ska lära känna sina hästar och känna sig trygga. Därefter rider ni ut i naturen. Turen går i islandshästens olika gångarter så som skritt, trav, mjuk tölt och härlig galopp. Ni kommer rida längs slingrade grusvägar, skog och hagmark. Upplev naturen från hästryggen!

Ni komme att vara ute och rida i cirka två timmar.

Mer info HÄR


Äntligen picknick



I helgen tog jag och min kille en ryggsäck och packade ner diverse godsaker inkl engångsgrill, för att bege oss ut till klipporna vid Fredhäll i Stockholm. En helt underbar dag i solen!

Picknick är något som verkligen är sommar för mig, så otroligt underbart att bara vara och njuta av solen och värmen. Men ibland behöver man inspiration...

I den här boken, Äntligen picknick, finns många goda och nyttiga maträtter med inspiration från hela världen. Mycket frukt och grönt och lättlagade rätter. Här finns även maträtter för grillen, många goda mackor, sallader, annorlunda pajer och friska efterrätter.

Boken ger verkligen picknickkänsla med många vackra utflyktsbilder och inspirerande matbilder.

Pris ca 150kr


365 positiva affrimationer - "Livet blir som vi tänker"





Ja, boken ser ut som en tråkig kurslitteraturbok som man är tvungen att köpa/läsa när man pluggar på universitet eller högskola. Men denna bok är faktiskt värd att bläddra lite i, trots sitt urtråkiga omslag.

Boken är fylld med positiva affirmationer som visar läsaren att kraften alltid finns i nuet. Och det är i det levande nuet som vi planterar det mentala fröet till framtidens upplevelser och erfarenheter. Författaren Louise L. Hay, uppmanar oss att varje dag fundera på hur man vill leva och vad man vill uppnå.

Louise L. Hay vägleder dig varje dag, ett helt år med ett påstående eller tänkespråk, så kallade bekräftelser, som på ett positivt sätt får oss att reflektera över våra mål och våra innersta önskningar.

Pris ca 200kr


Nu lanserar Dagsmeja Eco Cosmetics nya unika serie med ekologiska och 100% naturliga solskyddsprodukter




Nu lanserar Dagsmeja Eco Cosmetics nya unika serie med ekologiska och 100% naturliga solskyddsprodukter i Sverige. 

Solprodukterna är utformade för att skydda huden mot solen och dess uttorkande effekt, och innehåller inga kemiska filter. Skyddet uppnås genom en kombination av mineralpigment, havtorn och olivolja. Krämerna i serien erbjuder fullt spektrum UVA/UVAB/UVAC solskydd. Vilket är ett STORT PLUS!

I serien finns solkräm med faktor 10, 15, 20, 25 och 30, samt en After Sun / Efter Sol-kräm med både aloe vera och havtorn som lugnar och återfuktar huden efter en dag i solen.

Dessutom är produkterna är vattenresistenta, ger ett omedelbart skydd efter applicering och är fria från syntetiska färgämnen, dofter och konserveringsmedel. De är lämpliga för känslig hud, och även rekommenderade för barn.

Eco Cosmetics nya solprodukter finns i hälsokost- och ekologiska specialbutiker från och med maj 2010.


Må bättre till kropp och själ



Med mer än 900 naturliga tips och råd som du bör känna till! Kanske ett enda av dessa räcker för att förbättra just din hälsa!

"MÅ BÄTTRE TILL KROPP & SJÄL" är boken som angår alla som söker ett mer varaktigt och naturligt sätt att lindra olika krämpor på och som inte vill använda sig av metoder som kan ge besvärande och obehagliga biverkningar.

I boken kommer du upptäcka effektiva och naturliga lösningar på hundratals vanliga och mindre vanliga hälsoproblem som du med egenvård kan lindra och bota.

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och påverkar våra känslor, sinnesstämningar och fysiska kroppsenergier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning.

Syftet med homeopatisk egenvård är först och främst att vara ett stöd vid behandling av akuta och kroniska besvär, genom att stärka kroppens immunförsvar och egen förmåga till naturlig läkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt, genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser.

Detta är en handbok som på ett lättfattligt sätt leder läsaren fram till den homeopatiska behandling med egenvård som kan påkallas vid den aktuella tidpunkten, genom beaktande av mentala symtom, indikationer och olika karaktärsdrag. Nu även med behandlings råd och tips för kvinnor i alla åldrar som drabbats av det som vi kallar för ”typiska kvinnobesvär” - som tex mens-, klimakterie- och övergångsbesvär m.m.

Källa: Newsdesk


Orange Blossom är sommar på flaska

Orange Blossom Energizer från Annemarie Börlind är en intensiv antioxidantkur med naturligt C-vitamin som ger nytt liv och energi åt trött, torr och solpåverkad hud.

Tillsammans med andra antioxidanter som betakaroten från morötter och E-vitamin skyddas huden från för tidigt åldrande och får både fukt och näring. Dessutom ger den huden en fin lyster och ton som får solbrännan att glimra på sommarfesten och vara längre.

Den ljuvliga doften kommer från apelsinblommor och produkten innehåller inga syntetiska tillsatser. För att få 1 l apelsinextrakt går det åt 1000 kg specialodlade, ekologiska blodapelsiner från Sicilien.

Pris ca 280kr

 

 


Skrämmande men helt klart en film som alla bör se!


Aquabeat


 

Nu kan du ha din favoritmusik i öronen även om du utövar vattensporter. Aquabeat är en mp3-spelare med plats för 250 låtar, är kompatibel med i-tunes och är helt vattentät.

Finns i tre fräscha färger, grön, rosa och svart.

Absolut värt att testa!


Morsdagspresent från Lush

I alla tidningar, reklamblad och tidningar kan man läsa om tips på morsdagspresnter. Såklart ska inte Hälsoblogg vara sämre, här kommer de två första tipsen. (Det kommer fler under veckan...)

De första tipset är från Lush och har två prisklasser;



299 kr
Turkish Delight, 80g
The Olive Branch Shower Gel, 100g
Sugar Scrub, 100g
Ring of Roses, 100g
Sultana of Soap, 100g




499 kr
Vanilla Dee-lite Hand & Kropp Lotion, 100g
Yummy Yummy Yummy duschgelé, 100g
Miranda Soap, 100g
Porridge Soap, 100g
Dorothy Bubbel, 100g
Sakura Bad Bomb, 100g
Happy Blooming Badolja, 65g


Träningens dag 22 maj - På lördag är det dags!




Jag har tidigare skrivit om Träningens dag här på Hälsoblogg.

Du kommer bl a kunna uppleva träningsfestival i Rålambshovs-parken, världsrekordförsök på "Alvindansen", öppethus på alla anläggningar och tävlingar och erbjudanden.

Nu på lördag är det dags och schemat för dagen hittar du HÄR.


Fullt ös på hjul




Den största frihet jag känner till, är att på sommaren få snöra på sig ett par inlines och bara susa fram över asfalten med vinden i håret.

Att mina trogna K2 inlines har givit upp, måste jag nog inse vid det här laget. Så jag är nu ute på jakt efter ett par nya vänner att spändera mina tränings timmar med.

Hittade detta erbjudande på Staduims hemsida och kände att jag vill dela med mig av detta till er. Jag kan ju inte vara ensam om att leta inlines? eller? Komentera gärna och ge tips på era erfarenheter av inlines.

Priset på denna modell är 899kr med med stadium card får du dem för 699kr.


Eco Cosmetics




Nu lanseras Eco Cosmetics nya unika serie med ekologiska och 100% naturliga solskyddsprodukter i Sverige.

Solprodukterna är utformade för att skydda huden mot solen och dess uttorkande effekt, och innehåller inga kemiska filter. Skyddet uppnås genom en kombination av mineralpigment, havtorn och olivolja.

Krämerna i serien erbjuder fullt spektrum UVA/UVAB/UVAC solskydd. I serien finns solkräm med faktor 10, 15, 20, 25 och 30, samt en After Sun / Efter Sol- kräm med aloe vera och havtorn som lugnar och återfuktar huden efter en dag i solen.


Bli KRAV-supporter och få tidningen REKO mat




Som KRAV-supporter betalar du en årlig kostnad på 195 kronor, i den går 50 kronor till svenska och utländska ekologiska projekt och den resterande summan går till en prenumeration av REKO mat, KRAVs egen tidning för en hållbar livsstil.


Årets sommarnummer av REKO mat har precis lämnat tryckpressarna. I sommarnumret tas läsaren med till fina Skebo herrgård i norra Uppland. Där lagar kökschefen Mikael Einarsson traditionellt och klimatsmart på ekologiska och lokala råvaror. I Uppland finns också Väddö gårdsmejeri och Källingby gård som REKO besökt för att prata om ekologiskt kontra närproducerat, eller snarare hur bra det går att kombinera eko och lokalt.

Tidningen kom ut till prenumeranterna den 11 maj.

Läs mer om eller bli KRAV-supporter: http://www.krav.se/krav-supporter



Vattumannen Café Wellness - Om antioxidxanter


Vattumannen Café Wellness är ett samarbete mellan Vattumannen bokhandel och Wellnessguide.

Erbjuder denna gång banbrytande forskning, som bl a Karolinska Institutet intresserat sig för. En kväll ldär fokus igger på ett enkelt och billigt sätt för att hålla sig frisk och för att bli ännu friskare. I den antika grekiska läkekonsten kom denna hälsokälla före både kost och motion



On 26 maj kl 18.30-20.30
Plats: Welledge, Kornhamnstorg 6, Gamla stan
Inträde: 300 kr


Program onsdagen den 26 maj

18.30 Introduktion av Eva Danneker, Vattumannen och Per Hörberg Wellnessguide

18.40 Boris Aranovich, Människans resurser, om joniserat vatten

19.10 Provning av hälsochoklad® - med vin eller vatten och inspirerande info!

20.00 Samtal kring antioxidanter och hälsa

20.30 Hemåt

Pris: 300:-


Extra Bonus

Mellan 17.30-18.20 kan den som är anmäld till detta mäta sin artärstelhet (för att förebygga framtida hjärt- och kärlproblem) på 5 minuter med ett enkelt instrument. Det kostar bara 200:-

Anmäl deltagande till seminariet vid Kornhamnstorg i Gamla stan till [email protected].
Samma anmälningsregel om du vill mäta dig!


Yogaväskan som rymmer mer än din matta



Affärer och internet sajter är fulla av yogaväskor, men denna väska är stor nog för att kunnna ta all din yogautrustning, som t ex mattor, block och filtar - eller för att ta skrymmande mattor.

De långa handtagen gör det möjligt att bära väskan i handen, över axeln eller som en ryggsäck. Stort plus! Den finns i tre olika färger, blå, svart och orange. Jag vill ha en i varje färg.

Du kan köpa din egen hos Yogasaker.se


Halkskydd till Yogamattan




Yoga-Mad's Grip-Dot övermatta är en mycket mångsidigt verktyg för yogis som skapats specifikt för att förebygga att du halkar på mattan medan du tränar yoga. Den är en superabsorberande matta, vilken utgör ett hygieniskt lager mellan dig och din vanliga yogamatta. Hur du använder den:

  1. Placera mattan med nubbarna nedåt på din yogamatta
  2. Du behöver inte väta, Grip-dot är klar att använda när du köpt den
  3. När du distribuerar din tyngd jämnt kommer nubbarna att gripa tag direkt i mattan.

 


Yogasaker.se - För Yogis av Yogis

 



Spännande sida för alla yogis som vill hitta något extra till sin livsstil. Böcker, mattor, nässköljare, kläder, väskor och DVD.

Du hittar garanterat något roligt och inspirerade på denna sajt!


Surdegsbröd, pizza, pasta och söta bröd




Ja, nu är ju detta en Hälsoblogg. Men jag kan inte låta bli att tippsa om min absoluta favorit, när det kommer till bakböcker. Hon är den okrönte drottningen av bakverk, jag talar såklart om Leila Lindholm.

Hennes nya bok One more slice, är äntligen här!

Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie.

Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.

Du hittar den för ca 200 kr i nätbokhandeln.

Denna kommer definitivt att få en plats i min kokbokshylla!



Odla dina egna grönsaker

 


Nu börjar sommaren ta plats, visst temperaturen är inte 25 grader plus än så länge. Men snaaaart kan man gå i shorts och sommarklänning.

Att ekologisk och kravodlat är två begrepp som fastnat hos var enda svensk under vinterhalvåret, ja de är det nog ingen som protesterar mot. Även om man kanske inte vet exakt vad de innebär eller varför man egentligen ska välja dessa alternativ, så gör man det av rena farten, för de är ju bättre, eller?

Mitt råd till alla mina läsare är att testa att odla lite själva, här ovan finns tipps på två böcker som fått bra recensioner och som är tydliga, och lätta att hitta bra tips och råd i.


Rätt sport-BH





Att hitta i djungeln av vanlig BH kan vara nog så svårt. Men hur gör man när de kommer till Sport-BH?

Topphälsa har gjort ett test som jag tycker är väl värt en närmare titt, då de har gått igenom de vanligaste märkerna som finns på marknaden idag. Dessutom har de gått in lite mer i detalj och vad man kan tänka på.

Klicka HÄR för att komma till testet.

Klätterkampanj hela maj - 10% rabatt




Under hela maj månad kan du fynda klätterpaket och klätterutrustning med 10% rabatt hos Addnature.

Klicka HÄR för att komma till kampanjen.


MTB - Downhill eller ute i skogen

Oavsett hur du har tänkt spendera tiden på din MTB i sommar, så finns det en uppdatering som jag måste tipsa dig om.

Dessa shorts är extremt slitstarka softshellshorts med behaglig stretch på insidan av benen och förstärkta knäpartier. Dessutom har de meshfoder vid låren som bidrar till god ventilation.

Justerbara i midjan och kommer i unisex storlekar. Som tjej bör rekommenderas att du väljer en storlek mindre än ad du brukar ha.

Dessutom väger de bara 443g.

Prislapp?
ca 1300 kr



Högst upp på min önskelista





I sommar är det dags, jag och min kille ska upp på Nordtoppen. Men inför ett sådant äventyr krävs inte bara träning, utan även en uppdatering av vildmarksgarderoben.

Dessa två sköntheter finns just nu högst upp på listan, båda från märket Mammut.

Jackan har tre fickor med dragkedjor, tumgrepp, samt ventilation under ärmarna. En jacka till både vardagsliv, vandringar och klätterturer enligt tillverkaren. Kan det bli bättre? Sen att den är snygg och av lättviktskaraktär gör inte saken sämre.

Väskan har ett optimalt justerbart och balanserande bärsystem som stabiliseras av en 8 milimeters aluminiumram gör den här ryggsäcken perfekt för långa turer med tung packning. Särskilt som höftbältet anatomiskt format och mycket väl vadderat.
Säcken har även fästen för isyxa (haha! perfekt, nordtoppen here I come!) och vandringsstavar och därutöver finns så kallade daisy chain-fästen för karbiner. (Super!)

Den är dessutom förberedd för vätskesystem och yttermaterialet har en vattenpelare på 10 000 mm. Drömväskan? Eller är det någon som har förslag på ett bättre alternativ?

Prislappen?
Jackan ca 2000 kr
Väskan ca 3000 kr



Yerba Mate - Ett te med hälsobringande effekter




Kan ett te hjälpa dig att få koll på dåligt kolesterol samtidingt som det genom antioxidanter piggar upp? Svaret är ja, om man ska tro tillverkaren av Yerba Mate.

I en färsk studie har forskare upptäckt att Yerba Mate ökar mängden av enzymet HDL och sänker LDL. HDL är det positiva enzymet som motverkar kolesterol, medan LDL är det dåliga kolesterolet.

En annan positiv effekt av Yerba Mate är att den höga delen Teofyllin som finns i Yerba Mate, påverkar andning och syresättning på ett positivt sätt. Teofyllinet har en förmåga att vidga bronkerna, så efter en kopp Yerba Mate känner därför de flesta att det känns "klarare" att andas.

I Europa har även Yerba Mate använts som bantningskur och detox. Likt många andra xantin-derivat fungerar drycken även urindrivande, vilket också bidrar till en renande effekt. Vilket ger ett "renande resultat".

Ytterligare en liten rolig detalj är att Yerba mate dricks enligt tradition med bombilla ur en kalebass. Kallebassen är en kopp gjord av en kalebassfrukt. Bombillan är ett sugrör med sil som filtrerar bort bladen från drycken på ett perfekt sätt.

Vill du läsa mer om Yerba Mate eller testa på denna upplevelse av te-drickande? Klicka HÄR.


22 maj - Träningensdag




Den 22 maj kommer Träningens dag genomföras för första gången. Då Friskis & Svettis tycker att det behövs en motvikt till kanelbullens, våfflans och semlans dag.


Det kommer ske roliga aktiviteter, ges gott om inspiration och finnas chans att testa på olika träningsformer både inne på anläggningarna och utomhus. Så ta chansen att testa ågot nytt eller hitta motivation och inspiration för dig själv.


Gör som Hälsoblogg, lägg ditt namn för att göra Träningens dag till en dag i almanackan,
mer information hittar du här www.traningensdag.se.



Ny katalog ute nu





Ny inspiration för vandringen, kajakpaddlingen, klättringen eller tältnätterna.

När jag bläddrar igenom denna fullspäckade katalog av vackra bilder och nya fräscha kollektioner, längtar jag bara ännu mer till sommarens äventyr!

Hämta ditt exemplar i närmaste narutkompaniet butik.

Yogabyxor



Hos Hildur.se hittar du allt från frotéhanddukar till Yogabyxor. Något som jag känner att jag måste tipsa om just nu är en ny modell av yogabyxor med extra bred linning, följsamma, mjuka och gör det lätt för dig att gå in och ut ur Yogapositionerna. Dessutom finner du även nya tights från Spirit of Maya, perfekta för hemma mys eller en ledig dag ute i solen.

Mer info hittar du HÄR


Spring Topp-loppet





När
: Lördagen den 2 oktober
Var: Hagaparken i Stockholm
Distans: Spring ett varv: 5 km eller två varv: 10 km
Startavgift: 295 kr
Övrig info: Ett lopp med 100 % musik, lust, fest och glädje.

Anmälan kan göras i mitten av maj, men redan nu kan du anmäla ditt intresse. Då får du ett e-postmeddelande så fort det går att göra en riktig anmälan.

Intresseanmälan: [email protected]


Blossoms egen tidning - Finns i din butik!






Tävling



Ny härlig bok med tips, inspiration och härliga bilder.
Fräsch, nyttig och mättande mat att ta med på picknicken eller att ha i matlådan.

Nu kan du vara med och tävla om den.

Klicka HÄR för att komma till tävlingen.


Nytt nummer ute nu!



Alltid lika snygg, alltid lika fräsch, Att detta är min absoluta favorit tidning behöver jag nog inte tillägga.
Nu finns det ett alldelens rykande färskt nummer ute i butik, med resultaten från PT-fajten och massor av inspiration.  


Skapa din egen verumfil





Hallon, jordgubbe och banan eller svarta vinbär och smultron. Vilken är din favoritkombination av smaker och vilka vill du ha i din fil?

Nu bjuder Verum in Sveriges alla konsumenter till en tävling där det gäller att kombinera den bästa blandningen för kommande vårlansering av Verum Hälsofil.

En lycklig vinnare får äran att få sin alldeles egna fil producerad och såld i butik våren 2011.

Tävla HÄR.

Ny funktions-yogamatta






Den släpps inte förrän 1 juni, men redan nu kan du läsa om den nya generationen yogamattor här på Hälsoblogg.com.

Det svenska yogamärket My Spirit lanserar en ny eko-intelligent yogamatta som dels är ekovänlig, dels har den ”intelligenta” förmågan att frigöra negativa joner vid användning som är förknippat med hälsofördelar.


Så fungerar det
Den friktion som skapas när kroppen rör vid ECO-ION-materialet frigör höga koncentrationer av negativa joner i luften. Joniserad luft är nyttigt för cellernas förnyelse och ämnesomsättning. Detta är ett välkänt fenomen – alla trivs vi vid havet, eftersom havsluften är full med negativt laddade joner. Luften efter ett sommarregn drar vi djupt in i lungorna och njuter av ett stigande glädjerus -den är också full av negativ laddade joner, som får oss att mår bra.

Jutefiber – den viktigaste delen i Eco-ion mattan - utsöndrar höga koncentrationer av elektriskt laddade partiklar, negativa joner, vid friktion. Negativa joner har en mängd olika hälsofördelar: Det hjälper det för att neutralisera skadliga ämnen och allergener från luften. Negativa-joner har visat sig minska symptom relaterade till astma, depression, ångest och ökar kroppens förmåga att absorbera syre.



Forskningen bakom...
Det finns flera tusen studier om negativa joner och dess koppling till hälsan. Till exempel har studier visat att negativa joner tar bort luftburna mikroorganismer. En studie visar hur man uppnått reduktioner på upp till 99,9% när det gäller vissa stafylokocker och andra organismer inom 3 timmar. 


Källa: Newsdesk


Gå TappaVandringen den 29 maj i Varberg




Fjolåret lockade över 1400 tappra vandrare till vackra Varberg. Boka in den 29 maj 2010 i kalendern och få en upplevelse utöver det vanliga.


Välj mellan fem sträckor, från 10 km upp till 50 km, och utse din personliga utmaning. Oavsett vilken sträcka man väljer erbjuds ”vattenhål” med frukt, dryck och överraskningar av olika slag. Vandringen sträcker sig över stadens kullerstenar, utmed havet och i lummiga bokskogar. Under tappaVandringens sista kilometer längs strandpromenaden smälter de fem sträckorna samman för gemensam målgång i Societetsparken. Där väntar after-walk för alla vandrare med en lättare måltid, dryck och underhållning på scenen.


TappaVandringen är inte bara en vandringsutmaning, utan också en fest, ett tillfälle att umgås och ha kul!


För varje vandrad kilometer skänker vi en krona till Barncancerfonden - Almers Hus i Varberg. Gå för livet! Alla deltagare som går i mål deltar även i utlottningen av bland annat en lyxig SPA-helg för två personer på Comwell Varbergs Kurort.


www.tappa.se


RSS 2.0