Sweet Lemon




Duschgel, bodylotion, body butter, body scrub, body soap och lip butter. Det är såklart en ny helt underbart doftande serie från The Body Shop som jag pratar om.

En fräsch och naturlig doft av cirtus, som sitter kvar länge och lämnar en dov lätt doft efter sig. Inte alls påträngande eller stickig. Perfekt som "dagsdoft" nu på sommaren.


Ny mascara - Big and Curvy



Big & Curvy Mascara är en mascara som både ska ge volym och en kurvig definition. Hemligheten? En nyskapande mascaraborste och en vårdande sammansättning.

Kan vara värt att testa, den finns på Body Shop och kostar 145 kr.

Vandra med Haglöfs





Om några veckor är det dags för mig och min pojkvän att bestiga Nordtoppen. Äntligen (!!) ...känner jag, då jag väntat lääänge på att få uppleva detta äventyr.

Så nu är det lite sista shopping och utrustning som jag behöver kompletera min vildmarksgarderob med.

Haglöfs har flera modeller av slitstarka vandringsbyxor, sköna skor och ryggsäckar. Så jag tänkte passa på att tipsa er läsare om några modeller som jag tittat på.

Mid Trail Knee Pant är en vandringsbyxa i trekvartsmodell som finns i både herr- och dammodell. 
Mid Q Trail Knee Pant»
Mid Trail Knee Pant»

Lim 35» är en ultralätt ryggsäck som passar perfekt för dagsturer.





Best of the best





Vill du träna med Blossom och Kayo? Då är de dags att boka in 13 och 14 november i kalendern. För då är det dags för det som blivit lite av en tradition (?). Best of The Best, sammtidigt som Hälsomässan går av stapeln vid Älvsjömässan här i Stockholm.

Mer information om dagarna finner du HÄR.

100% rening




Clean Greens Powder stöder kroppens förmåga att rena sig själv. Det hjälper också kroppen att bättre klara vår förorenade miljö och kost. Clean Greens Powder är en blandning av klorofyllrika gröna livsmedel och innehåller bland annat: vetegräsjuice, gröna bladgrönsaker, groddar, sötvattensväxter och örter som är bra för matsmältningen

Varje daglig portion ger dig: En blandning av näringsrika vegetabilier med hög antioxidant kapacitet, 3% klorofyll och ett stort utbud av ekologiska spårämnen, bioaktiva enzymer, fibrer och fytonäringsämnena inklusive flavonoider och sulphorophanes. ORAC mikroM TE = 3000 per dagportion. ORAC (Oxygen Radical Absorption Capacity) är en antioxidants kapacitet.

Vi behöver ungefär 3000 mikroM TE per dag vilket är ungefär det du får i dig om du äter stora portioner frukt och grönsaker om dagen.

Rekommenderat intag: Ta 3 kapslar, 2 gånger om dagen med lite vatten eller Pukka Organic Aloe Vera Juice före maten eller mellan måltider.

90 kapslar

Ingredienser:
Nettle Leaf Fresh Freeze Dried 10:1* (Urtica dioica)
Wheat Grass Juice Fresh Cold Dried 30:1* (Triticum aestivum)
Barley Grass Juice Fresh Cold Dried 30:1* (Hordeum vulgare)
Parsley Leaf (Petroselinum crispum)
Spirulina (Arthrospira platensis)
Chlorella (Chlorella vulgaris)
Seagreens® Arctic Fresh Seaweed (Ascophyllum nodosum)
Kale Sprout Fresh Freeze Dried 3:1* (Brassica oleracea acephala)
Fennel Seed (Foeniculum vulgare)
Peppermint Leaf (Mentha piperita)
Green Tea Leaf (Camelia sinensis)
Ginger Root (Zingiber officinale)
Vegetable cellulose capsule (hydroxypropyl methyl cellulose).

* Ratio = concentration of fresh plant dried to powder.

Free from dairy, wheat grain, gluten, added sugar and


Pris ca : 200 kr


organisk body scrub






Din hy förnyar sig själv var 20-28 dag, i samband med detta kan den kännas trött och glåmig. Med hjälp av Body Scrub kan du hjälpa huden på traven, genom att peela bort det "döda hudlagret".

Den här prisbelönta Body Scruben har en bas av citrongräs och ringblomma innehåller mängder av naturlig Vitamin A och E. Den hjälper dig att åter få fram en ungdomlig lyster i din hy och lämnar den samtidigt rikligt återfuktad och sammetslen.

Gör så här: Massera in i cirkelrörelser över hela kroppen, börja vid foten och arbeta uppåt. Låt verka någon minut och skölj med ljummet vatten.

100% Organiska Ingredienser:

Cocoa Butter / Theabroma Cacao, Dark Brown Sugar / Sucrose Lemongrass Oil, Marigold, Wheatgerm Oil / Triticum Vulgare

200g


Pris ca: 300 kr

Artikel i dietistaktuellt om CLA+grönt te (Bio-T)




Piller hit o piller dit, när ska man veta om de är någon idé att stoppa i sig nogt kostillskott överhuvudtaget? I den här artikeln konstaterar i alla fall dr. Olle Haglund följande...


”I dag är det faktiskt fler människor i västvärlden som dör av övervikt/fetma och dess komplikationer än av svält.”


”...CLA och grönt te har var för sig effekt vid övervikt och fetma. Arbeten visar att när man kombinerar dessa båda, får man ett resultat som är bättre än summan av de enskilda ämnena.”


”God säkerhetsprofil med CLA.”


”CLA tillverkat från tistelolja i kombination med extrakt från grönt te leder var för sig, och säkerligen ännu mer i kombination, till viktminskning. Kombinationen är ett mycket intressant och lovande sätt att gå ner i vikt med minskad risk för sjukdomar kopplat till övervikt och fetma. Kombinerat med regelbunden fysisk aktivitet ökas effekten med minskad risk för ny viktökning (s k jojo-bantning).”


Pharma Nord producerar och saluför preparatet Bio-T innehållande CLA (tistelolja) ochGTE (grönt te extrakt), prisbelönt i flera europeiska länder.


Bedömningen vare sig detta är ett piller som "fungerar" eller inte, lämnar jag till mina kloka läsare att bestämma.


Vill du ha en riktig utmaning?



Planera då in en resa till Köpenhamn, Danmark, i september och var med i I FORM Powerade Halvmaraton. Ge dig själv en ordentlig utmaning och en fantastisk löpupplevelse genom att delta i I FORM Powerade Halvmaraton i Köpenhamn. Loppet går i september och du kan anmäla dig redan i dag.

I FORM-loppet som är på 5 och 10 kilometer har varit en succé, både i Sverige och i Danmark. Därför lanserar I FORM nu halvmaran Powerade Halvmaraton i samarbete med Aktiv Träning och den danska löpklubben Sparta.

Loppet äger rum söndagen den 12 september. Deras ambition är att det ska bli Danmarks största halvmara och en årlig folkfest där löpare från båda sidor sundet tar sig an den 21,2 kilometer långa distansen.

Mer info och anmälan gör du HÄR


En svalkande energikick!



Ingredienser

3 dl bär, t.ex. hallon och röda vinbar
1 l färskpressad apelsinjuice
1 st limefrukt
1 liten kluven ingefära
4 st ärtskott till dekoration


Gör så här

1 .
Lägg bären i en mixer och häll i juicen .

2 . Pressa ner saften av limen och tillsätt den rivna ingefäran.

3 . Mixa till en härlig bärdrink .

4 . Dekorera varje glas med ett ärtskott.


Halloumisallad


Jag har tidigare bloggat om Gilloumi här på Hälsoblogg. Nu kommer ett litet recept på en supergod sallad, med just Halloumiost som en huvudingrediens.




4 PORT


1 paket sockerärter
1 ask cocktailtomater
1 röd paprika
2 msk pumpafrön
1 paket halloumiost, 250 g
1/2 msk olja
1 påse färdigskuren sallad, 150 g
1/2 citron


1. Skär sockerärterna i strimlor, dela tomaterna i klyftor och skär paprikan i bitar.

2. Rosta pumpafröna i en torr varm panna tills de börjar poppa. Skär halloumin i skivor och stek dem i lite olja tills de är gyllenbruna.

3. Lägg upp salladen i en skål och blanda med de andra grönsakerna. Toppa med halloumin och strö över pumpafrön. Pressa över saften av en halv citron.


277 KCAL PER PORTION

E% 26 procent protein, 62 procent fett, 12 procent kolhydrater


Halländsk dinkelsallad - Sveriges nya landskapsrätter



Halländsk dinkelsallad

Halland är böljande åkrar med fylliga ax, färska räkor och nyfångad lax. Och den halländska flädern får vi inte glömma.
4 portioner



Du behöver

1 kg blåmusslor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
3 dl hel dinkel
8 dl vatten
+ 1 1/2 msk konc grönsaksfond
300 g skinn-­ och benfri laxfilé
500 g räkor med skal
1 fänkål
1 ask körsbärstomater (250 g)
150 g sockerärter
2 msk finskuren gräslök
1/2 dl färskpressad citronjuice
3 krm chilipeppar
salladsskott och
dillvippor till garnering
olja, kallpressad rapsolja
salt, peppar
Flädersås
1 äpple, syrligt
2 dl lätt crème fraiche
1–2 msk konc fläderblomssaft
2 tsk äppelcidervinäger



Gör så här

  • Börja med såsen. Dela, kärna ur och tärna äpplet. Blanda med crème fraiche, saft och vinäger. Ställ i kylen.
  • Tvätta och skrubba musslorna – släng de som inte stänger sig då du knackar på dem. Likaså trasiga musslor. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Fräs i  2 msk olja i en kastrull 3–4 minuter. Lägg i musslorna och häll på vinet. Låt koka under lock 3–4 minuter, tills musslorna öppnat sig. Släng de som inte öppnat sig. Plocka upp musslorna och lägg ner dinkeln i musselspadet.
  • Tillsätt vatten och fond och koka enligt anvisning på dinkelförpackningen. Låt svalna. Skär laxen i 2–3 cm stora tärningar. Skala räkorna. Ställ åt sidan. Ansa och skär fänkålen mycket tunt, hyvla den gärna på en mandolin. Skär tomaterna i hälften. Skär sockerärterna i hälften.
  • Blanda den kokta dinkeln med fänkål, tomater, sockerärter, gräslök samt citronjuice och 3/4 dl kallpressad rapsolja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek laxen runt om i en stekpanna i 1 msk olja. Krydda med chilipeppar, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  • Lägg upp dinkelsalladen på ett fat eller i en skål och toppa med lax, räkor och musslor. Servera med flädersåsen. Garnera med salladsskott och dillvippor.

Receptet är hämtat ur boken "Sveriges nya landskapsrätter".


Clean Start by Dermalogica




Nu finns det specifika produkter i Dermalogicas produktsortiment för tonnårshy.

Åtta dubbelverkande , roliga , färska , hud - hälsosamma produkter som känns bra på huden och som doftar gott utan att vara full av saker som är dåligt för huden - till exempel konstgjorda dofter , färger , mineralolja, och SD alkohol. 

Produkterna är inte testade på djur.

Hitta din närmaste återförsäljare HÄR.


Tävlingen är avslutad - Vinnare meddelas per mail.




Nu har du chansen att vinna Meal-Pro, från Star Nutrition. Hälsoblogg lottar ut 1 kg påsar med smakerna choklad eller jordgubb. Värde ca 200:-/påse

Allt du behöver göra är att maila ditt namn och kontaktuppgifter samt vilken smak du helst vill ha om du vinner, till [email protected].

Vinnaren kontaktas under v.25.



Information om Meal PRO (text om produkten lånad från bodystore.com)

Meal-Pro Regular

-Den perfekta måltidsdrinken är här!
 

  • GI 12
  • 40% protein
  • 42% långsamma kolhydrater


Meal-Pro Regular innehåller en unik blandning av fullvärdigt protein, långsamma kolhydrater och MCT-fett. Varje portion Meal-Pro Regular motsvarar en måltid bestående av 40 g protein och 40 g långsamma kolhydrater samt medellånga fettsyrakedjor (MCT).  MCT ger koncentrerad energi utan att lagras i fettdepåerna.

Proteinet i Meal-Pro Regular består av en blandning av vassleproteinkoncentrat som har ett snabbt upptag i musklerna, samt micellärt kasein som tas upp långsamt, därmed försörjs musklerna med aminosyror såväl direkt som under flera timmar efter intag. Meal-Pro Regular är dessutom berikad med färdigspjälkade vassleproteiner som omedelbart kommer musklerna tillgodo.

Kolhydraterna i Meal-Pro Regular är långsamma och består i huvudsak av Palatinos™, en unik typ av kolhydrat som absorberas långsamt och ger ett jämnt blodsocker. Palatinos™ laddas in i musklerna med minimalt insulinpåslag och fettförbränningen upprätthålls samtidigt som glykogendepåerna fylls på. Meal-Pro Regular ger endast nyttiga näringsämnen och är ett perfekt mellanmål för såväl idrottare som för personer som ej intar fullvärdig kost.

Rekommenderad dosering
90 g blandas med 3-4 dl vatten eller minimjölk i en shaker. Skaka tills allt pulver löst sig. Inta 1-2 portioner/dag mellan måltider eller som måltidsersättare.

Allergiinformation
Innehåller mjölkprotein, 2% mjölksocker, fenylalaninkälla


Som att springa barfota?




Speed är FiveFingers första tåsko med snörning vilket ger en mer åtsittande passform. Skon passar utmärkt för löpning, vandring eller fitness. Sulan ger lite mer skydd utan att kompromissa med den viktiga markkontakten. Den vadderade ovansidan i mesh ger skön ventilation.

FiveFingers har en tunn VibramT sula som följer fotens form, fem individuella tår och en ovansida i luftig stretch. Sulan är försedd med mikroskärning i kontaktytor för ökat grepp på olika underlag och är non marking, d.v.s. lämnar inga märken på t.ex. golv inomhus. Insidan är antibakteriellt behandlad för att stå emot dålig lukt.



So’Bio Etics - ekologisk och Fair-trade kosmetik



Första naturliga, ekologiska och etiska hudvårdsserien framtagen med respekt för människan och naturen. Handkräm, duschkräm, massageolja och peeling. Är några exempel på produkter ur serien.

Alla Jaridin Bio Etics produkter är garanterat fria från parabener, petrokemiska ämnen, färgämnen, genmodifierade ämnen, syntetiska dofter, PEGs, silikon och parafin. De är inte testade på djur och innehåller inte heller något råmaterial från djur. Förpackningarna är ickeförorenande och återvinningsbara.

FairTrade märkningen (Rättvisemärkt, Max Havelaar) garanterar rimliga löner, bra arbetsvillkor och levnadsförhållanden för arbetare i utvecklingsländer.


Temple of Spirited Livings




Smycken som för tankarna direkt till Yoga och indien!

Hildur.se har fått in Temple of Spirited Livings fina halsband. Varje halsband har unik design och är handgjorda i Sverige. De är av material som är ekologiska och återvunna; ädelstenar, trä, lera, frön, torkade bär och återvunna metaller, tyger, gamla halsband etc.

Garnet är ekologisk bomull och ull som är miljömässigt godkända av Svenska Stiftelsen för Naturskyddsföreningen. Den har varumärket för "Bra Miljöval" inom intervallet Bra fibrer och beredning av hand-färgad ull och bomullsgarn.



Klimatsmart mat! - Ny Sajt!





När jag klickade runt på nätet igår hittade jag denna sajt. Vill tipsa er klimatsmarta läsare om den!
För den mat vi stoppar i oss påverkar inte bara vår hälsa utan även miljön. Fler och fler börjar tänka klimatsmart när de handlar och lagar mat. Gör du?

Den här sajten erbjuder enkla tips och goda råd till dig som vill börja äta mer klimatsmart. Det finns även bra information för restauranger och skolor som vill minska miljöbelastningen.

På sajten hittar du även en hel del recept som kan inspirera i köket!


Jasminolja för vacker hud




För alla mina spa-intresserade läsare kommer här ett recept på en blommig och väldoftande olja. Det går bra att byta ut mandeloljan mot en annan vegetabilisk olja, till exempel sesamolja. Använd oljan till daglig hudvård eller till massageolja. Lägg märke till den låga doseringen av eterisk olja. Jasminolja är väldigt kraftfull och man kommer långt med lite.


Du behöver:

1 dl mandelolja

5 droppar jasminolja

(Eterisk olja finns i välsorterade hälsokostbutiker samt på nätet.)

 

 

Så här gör du:

Häll mandeloljan i en lämplig flaska och droppa i den eteriska oljan av jasmin.

Skaka om.


Hållbarhet: 2 år


Receptet är hämtat ur boken Lisens Indiska Spa


Jobba mindre, få mer gjort



Gå på låginformationsdiet! Selektiv okunnighet är modellen för att bli mer effektiv, och mer ledig. Det menar författaren till den inspirerande och provocerande succéboken ”4 timmars arbetsvecka”. Låginformationsdiet, är nyckelordet. ”Du kan inte smälta all information som finns, utan måste lära dig att välja bort och begränsa informationsintaget. Det handlar om att skifta fokus till catch up i stället för keeping up”.

Visst låter det som något man vill lära sig mer om? Lite beroende på vart i Sverige man bor så kryddas dagarna av väldigt mycket information. Mer i storstäderna än på landsbyggden, men jag tror att vi alla skulle behöve bläddra igenom den här boken.

Dels för att få en ny vinkel på något som kontrollerar (ja, jag tänker använde det ordet) för de är faktiskt det vi är, kontrollerade. Av media, budskap, reklam osv. Men även för att jag tror att den här boken kan få många stressade och pressade personer att slå av på takten.


Har du testat dessa?



Om svaret är nej, så är mitt förslag att du beger dig till närmaste matbutik för att köpa med dig dessa hem. Jag är en av dem som testat att grilla ost, men aldrig lyckats... Så dessa nyheter kanske är enklare? Mer gjord för grill?

Nu utökar i alla fall Fontana ostfamiljen med den nya grekiska grillosten Grilloumi, en helt ny grillost med smak och doft av Grekland och den grekiska matkulturen. Grilloumin ska fungera utmärkt att grilla eller steka enligt tillverkaren och ska även passa bra till pasta, sallad och potatisgratäng.


Såpnötter istället för syntetiska rengöringsmedel!






Ingen tillverkning behövs för framställning av detta helt och hållet naturliga alternativ för tvätt- och rengöringsmedel. När man plockar såpnötter från träd görs ingen påverkan på jorden eftersom man inte brukar jorden, vilket gör att såpnötter är en hållbar resurs.

Genom att köpa tvättnötter skyddar man också skogen, eftersom träden blir för värdefulla för att avverkas för att till exempel få ved. Kan det bli mer grönt och miljövänligt?

Såpnötsskalen innehåller en naturlig substans som kallas saponiner. Saponiner är kemiska substanser från växtriket. När skalen absorberar vatten utsöndrar de dessa saponiner som då blir som naturliga tensider. Liksom syntetiska tensider så sänker saponin ytspänningen och alla tensider är per definition giftiga för vattenlevande organismer eftersom de sätter ned ytspänningen. Saponin är en naturligt förekommande källa av tensider.


Har du Visakort?



Highway to hell





Åtta dagar, åtta etapper, en totalsträcka på 295 km, 17 700 fallhöjdsmeter, omkring 275 000 steg på vägen till mållinjen och en lika hög daglig kaloriförbrukning som cyklisterna i Tour de France.

Det är såklart GORE-TEX® Transalpine-Run det handlar om, som i september arrangeras för sjätte året i följd med deltagare från hela världen.


Den nya rutten
i årets GORE-TEX® Transalpine-Run förväntas vara den tuffaste hittills. Till och med erfarna transalp-deltagare kan bli en aning förskräckta när de tittar på siffrorna.


• Sträcka: 295 km på åtta dagar ger ett snitt på nästan 37 km om dagen, och den längsta sträckan motsvarar ett maratonlopp. Löparna kommer att ta ungefär 275 000 steg under tävlingen.


• Fallhöjdsmeter: 17 700 fallhöjdsmeter totalt, och två av etapperna innehåller stigningar på mer än 3 000 meter, vilket är mer än någonsin tidigare på en dag!


• Banprofil: Den brantaste stigningen kommer på den sjätte etappen med 1 320 fallhöjdsmeter på bara 5,3 km. Den brantaste nedgången sker på den tredje etappen med 1 240 meter på en sträcka av 9 km.


• Fysisk ansträngning: Den fysiska kraften som dina knäns leder, muskler och brosk utsätts för när du springer utför motsvarar sju eller åtta gånger din egen kroppsvikt.


• Terräng: 58 procent av sträckan (167 km) går längs vandringsleder och smala bergsstigar, så det gäller att inte snubbla.


• Energiförbrukning (för män, 69 kg, 180 cm): 4 000 till 4 500 kalorier per etapp, vilket motsvarar fyra kilo potatis, tio ägg och trefjärdedelars smörpaket. Man förlorar mellan fem och sex liter vätska per etapp.

Mer information finner du HÄR


Addnature + Anthony Mills



Genom att använda produkter
och avfall från outdoorbutiken Addnature ska multikonstnären Anthony Mills skapa fem konstverk. Varje skyltfönster kommer att bli ett eget verk. Genom detta oväntade möte hoppas man skapa något som engagerar både outdoorentusiaster och konstintresserade, så att fönstren blir verkligt spännande.

Anthony Mills är multikonstnären som skapar allt han tycker är kul. Han kommer från Akron Ohio och flyttade till Stockholm för fyra år sedan. Innan dess har han skolat sig till operasångare i Salzburg, jammat på Jamaica med Bob Marleys gamla studiomusiker och haft spelning varje helg på Joe's Pub i New York. Ur detta kommer hans färgstarka konst, musik och mat. Och i sommar kommer man att kunna se hans talang hos Addnature på Jarlaplan.

Tisdagen den 22 juni klockan 19.00 är det vernissage för Addnature + Mills. Utställningen kommer att pågå hela sommaren och vi kan bland annat förvänta oss skapelser av karbiner, rep och pappersavfall. Men exakt vad det blir vet bara Anthony Mills.

Källa: Newsdesk



Balans och rörlighet




Fler DVD.er från SISU idrottsböcker, men denna gång skapade av Katarina Woxnerud och Jose Nunez. (Se även inlägget här nedan om träning med medicinboll av Martin Lidberg.)

Boll- och balansträning som utförs korrekt tränar rörlighet, stabilitet och styrka på ett effektivt och skonsamt sätt. Här finner du två nya material med övningar för den som vill lära sig mer om träningen. 

”Träna rörlighet” och ”Träna med balansboll/balansplatta” ingår i SISU Idrottsböckers nya träningsserie. Med en kombination av filmade övningar och pedagogiska instruktioner är dessa material framtagna för att passa både de som tränar i grupp och för de som tränar individuellt. De innehåller övningar, teori och förslag på träningsprogram.

Pris: 125:-/st


Träna med medicinboll





Medicinbollsträning är ett bra sätt att träna upp styrka, stabilitet, explosivitet, balans och rörlighet. Martin Lidberg har tillsammans med Johnny Nilsson tagit fram en ny dvd och ett träningshäfte med övningar för den som vill lära sig mer. Materialet heter ”Träna med medicinboll” och ges ut på SISU idrottsböcker


"Träna med medicinboll" ingår i SISU Idrottsböckers nya träningsserie. Med en kombination av filmade övningar och pedagogiska instruktioner är dessa material framtagna för att passa både de som tränar i grupp och för de som tränar individuellt.

Pris. 125:-


Natures Paradise



Nu introducerar Lagerstedt & Company hudvård från Natures Paradise, en av väldigt få ekologiska hudvårdsserier som är helt rena och fria från syntetiska och artificiella ingredienser.

Natures Paradise marknadsför underbara produkter som är certifierat ekologiska - efter samma regelverk som ekologisk matproduktion med så få ingredienser som möjligt.


Natures Paradise kommer alltid att hålla sig till sina "gröna rötter" och sätta barnens säkerhet främst genom att tillverka sina produkter på ett uthålligt sätt och deras fabriker är 100 % kemikaliefria. Alla deras produkter är veganvänliga och innehåller alltså inga ingredienser från djur och inte heller är de djurtestade.


Om produkterna är certifierade av USDA betyder det att du som konsument handlar en produkt med ett 100 procentigt innehåll av ekologiska ingredienser eller en produkt med mer än 95 % ekologiska ingredienser. Tack vare USDA:s ekologiska regelverk blir det mycket lättare för oss att välja hälsosamma och ekologiska hudvårdsprodukter


Gardener's Hemp Hand Balm

 



Lagerstedt & Company arbetar med företag som har värdefulla idéer när det gäller etik, renhet, hållbar utveckling, våra barn och husdjur samt bevarandet av djur och vildmark. Vi är distributörer av Akamuti's produkter.


Gardener's Hemp Hand Balm är en fyllig, tjock och intensivt aromatisk handbalm för hårt arbetande och torra händer som är mycket närande och återfuktande. Salvan  innehåller bland annat ringblomma och är fräscht parfymerad med mynta och lavendeloljo. Perfekt för gröna fingrar!


Så gör du för att leva en sommar med mer 'Let go!

 

1) Sommaren och ledighet innebär utrymme för spontanitet, oanade regnskurar och mat- och sovrutiner som är långt från vardagen. För att kunna njuta av det behöver du kontrollera din inställning och dina tankar om det som händer snarare än att försöka kontrollera omgivningen och andra människor. Att försöka ta kontroll över omvärlden ger bara en illusion av att vi har kontroll och det kräver ofta både tid, ansträngning och energi att ha den yttre kontrollen.


2) Samla på överraskningar och tillfällen som inte blir som du har tänkt dig. Njut av dem, glädjs åt dem istället för att motarbeta och försök att undvika dem. Överraska dig själv med att agera annorlunda mot vad du hade tänkt dig, var flexibel och låt lust, humör och väder styra snarare än regida sommarplaneringar.


3) Förstå vad kontrollen kommer ifrån. Vi människor är vanemänniskor. Vi känner trygghet av att känna igen oss vilket innebär att personer med kontrollbehov försöker upprätthålla kontroll genom att göra samma beteende som igår fungerade bra eller ha ett beteende som gjorde att vi klarade oss från något obehagligt. För att bli friare behöver du ta kontroll över kontrollen det vill säga kunna välja när du vill och när du vill låta bli att ha kontroll.


Läs mer i Emma Pihls bok 'Let go! Bli fri från ditt kontrollbehov' Forum förlag.


För mer info www.wiminvest.se


Downhill alá Tom Prochazka







Säfsen Resort i sydvästra Dalarna fortsätter sin satsning på mountainbike och downhill i den alpina anläggningen under sommarhalvåret. Tillsammans med världens främsta bandesigner, Tom ”Pro” Prochazka från Whistler Gravity Lodge i Kanada, ska Säfsen Bergscykelpark bli det ledande centrumet för MTB och cykling i mellersta Sverige.

Tom Prochazka är bland annat designern bakom den välkända downhillanläggningen Whistler Mountain Bike Park. Idag åker han runt i världen och designar banor för den växande skara människor som upptäckt tjusningen med att cykla utför preparerade nedfarter, med utmanande hopp och velodromer.

För den som inte tidigare provat på downhill finns det möjlighet att utan kostnad ta del av Säfsens cykelskola som är inlagt i veckoprogrammet. Annars kan man boka in en egen instruktör ungefär som man bokar in en privatlektion med en skidlärare.

Mer information finner du HÄR.





Sjö&Hav firar kärleken på Skeppsholmen


Under andra veckan av LOVE Stockholm 2010 finns Sjö&Hav representerade på Visit Skärgårdens marknad ute på Skeppsholmen. Fram till dagen för prinsessbröllopet, lördagen 19 juni, finns Sjö&Havs hygienprodukter för utomhusbruk till försäljning i en av marknadens skärgårdsbodar.

Passa på att titta närmare på och testa deras produkter!



Manasimakeup



Manasimakeup® är en svensk makeupkollektion grundad av Susanne Persson, en professionell makeup artist och hårstylist baserad i Sverige. Sedan 1995 har hon arbetat med modemagasin, reklambyråer, skådespelare / skådespelerskor, artister och modeller i Sverige och världen.


Susanne arbetar dagligen med ett brett utbud av några av de mest populära sminkmärkena och produkterna på marknaden. För att få det resultat hon letar efter brukar hon blanda färger och produkter från olika märken.


Efter att ha arbetat flera år i branschen, kände Susanne att vissa nyckelprodukter saknades i hennes makeupkit, så då bestämde hon sig för att utforma dessa produkter själv.


Kvalitet är en absolut prioritet i alla hennes verk, det är därför hon jobbar med några av de bästa tillverkarna i världen för att göra produkter av högsta kvalitet endast av de finaste kosmetiska materialen, självklart parabenfria, som presenteras i en elegant professionell förpackning. Det är också viktigt att produkterna har ett överkomligt pris.

Källa: Newsdesk


Vattenmelon – en ny uppfriskande törstsläckare från Rubicon

Det nya tillskottet i Rubicon Exotics breda utbud av exotiska fruktdrycker är Watermelon, en enligt tillverkaren sommarfräsch vattenmelondryck med uppfriskande smak som ska stilla törsten i sommarhettan. Den ska dessutom passa perfekt för smoothies, drinkar och cocktails.

Värt att testa? Ja, endast 19 kr kan det vell vara värt?


Sju myter om viktminskning




Sätter du klockan på 5.30 bara för att hinna med en promenad före jobbet? Dricker du extra mycket kaffe för att öka förbränningen, eller tror du helt enkelt att din uteblivna viktminskning beror på att du äter för lite?!


Det finns massor av myter kring ”bantning”. Här slår ViktVäktarna hål på några vanliga ”osanningar” kring övervikt.
– Ny forskning och ny kunskap gör att förhållningsreglerna kring viktminskning hela tiden ändrar sig. Ibland kan det finnas ett uns av sanning i en myt i andra fall gör det inte det, säger Karin Nileskog, kost & utbildningsansvarig på ViktVäktarna.


Fett är fett
Ett kilo fett väger lika mycket som ett kilo muskler.
– Vi hör också väldigt ofta från våra medlemmar att de tror att de ökat i vikt för att de börjat träna. Musklerna väger mer än fettet menar de. Men tyvärr så är det så att om man går upp i vikt, så beror det inte på musklerna det beror snarare på att man överskattat sin motion och därför ätit mer än man bör, säger Karin


En annan myt som många lever efter är att man inte ska äta efter klockan sex på kvällen.
– Egentligen spelar det inte så stor roll vilken tid på dagen vi äter så länge vi inte stoppar i oss mer energi än vi gör av med. Om man äter middag senare på kvällen som man gör i många delar av Europa går man inte upp mer i vikt. Däremot så finns det en del teorier om att man ska äta mindre under nattetid än under dagtid, även när man arbetar natt, säger Karin.


Kvällspromenad är också bra
Har du varit ute och promenerat väldigt tidigt i syfte att minska i vikt?
– Naturligtvis är det bra att promenera på morgonen av den enkla anledningen att motionen faktiskt blir av. Men att det skulle vara bättre att gå före frukost än på eftermiddagen, finns det ingen enhetlig dokumentation som stryker. Den bästa motionen är den som blir av oavsett tidpunkt på dygnet, säger Karin.

 
7 myter om viktminskning:

  • Man går inte ned i vikt om man äter för lite
  • Kryddstark mat och kaffe ökar förbränningen
  • Motion före frukost förbättrar viktminskningen
  • Man ska inte äta efter 18.00
  • Det går att punktförbränna fett
  • Man måste äta efter träning
  • Muskler väger mer än fett - därför går man upp i vikt när man tränar

Källa: Newsdesk


Multisportkväll den 10 juni




Torsdagen den 10 juni är det multisportkväll på Addnature, kl 18.30. Det här är en mingelkväll tillsammans med multisportlaget Team Polarpuls.com. Du kommer ha chansen att uppgradera prylförrådet till ett bättre pris. Samtidigt har du chansen att diskutera utrustning och uppladdning inför tävlingar med experterna på plats.

Team Polarpuls.com kommer också att berätta om den nya tävlingen, Polar Adventure Race, som går i Stockholm 27-28 augusti. De kommer under kvällen att ge lite förhandsinformation om de utmaningar som väntar de tävlande. Tävlingens höjdpunkt för elitlagen är en tuff jumarering rakt över Ericsson Globe.

Under kvällen kör vi 20% rabatt på Petzl Ascension och 10% rabatt på hela sortimentet (förutom GPS och Kajaker).


Föreläsning hos SjälaRum - Hur du kan skapa hälsa och bibehålla hälsa



Nu är det sista chansen innan sommaren att delta på föreläsning om pH-värdets betydelse för kroppen!


Varför skulle vi behöva äta extra intag av mineraler?

Idag så kalkar vi sjöar och skogar p.g.a. försurning, vi ger våra boskapsdjur kalcium. Men vi glömmer bort att även vi behöver kalcium. Eftersom dagens näring i jorden ligger på flera meters djup får våra grönsaker inte alls samma näringsinnehåll av mineraler och vitaminer som tidigare.

Det sägs att vi måste dricka mjölk för att få starkare skelett, men det går ju inte riktigt ihop med statistiken. Sverige har oerhört höga siffror på benskörhet och det trots att vi tillhör de länder som dricker mest mjölk i hela världen.


Föreläsningen håller på i ca 1,5 timme med uppehåll efter ca 1 timme. I pausen så kommer det att finnas fika.

Plats: SjälaRum, Första magasinsgatan 3 (Alderholmen)
När: Måndag den 14 juni
Tid: Klockan 18.00 - 20.00
Pris: 130:- (100:- för befintliga kunder)

Anmälan: 070-496 10 04
(Så vi kan beräkna fika samt att antalet platser är begränsade)
 
Välkommen!


Celaki & Diabetes




Att celaki är ett växande "problem" hos unga (som gamla?) är inget nytt, men visste du att ungefär tio procent av unga med typ 1-diabetes har även celiaki (glutenintolerans). Att leva med både celiaki och diabetes innebär en stor omställning. Man behöver lära sig nytt och få egna, nya erfarenheter kring mat, insulin och planering.  

I den nya skriften ”Celiaki och diabetes. Att leva med dubbla diagnoser” får man kunskap om och förslag på hur vardag och fritid kan bli bra – praktiska råd, inspiration och recept varvas med fakta och intervjuer.

Pris ca 95kr


Catherine Schück + Verum = Sant




Att frukosten är dagens viktigaste mål behöver jag nog inte skriva... Det vet ni redan? eller?

Men varför är det så? Jo, för när vi äter frukost så väcker vi kroppen med ny energi och startar igång ämnesomsättningen.

Vill du dessutom ge magen extra boost och lugn har kostrådgivaren och författaren Catherine Schück i sammarbete med företaget som gör min absoluta favourit yorhut, verum, tagit fram tre hälsosamma frukostkombinationer som ger magen det lilla extra. Deras senaste tillskott heter Verum Hälsofil björnbär & vanilj och Verum Hälsoyoghurt rabarber & vanilj.

Svenska Celiakiförbundets lanserar ett Producentregister






Svenska Celiakiförbundet driver frågor kring glutenintolerans genom nätverkande, information- och kunskapsspridning. Förbundets symbol, det överkorsade axet, licensieras ut till producenter som uppfyller de särskilt ställda kraven för tillverkning av glutenfria ersättningsprodukter.

Uppskattningsvis är det 90.000 svenskar som är glutenintoleranta varav 45.000  har fått diagnos och äter glutenfritt varje dag. Glutenintolerans kallas för celiaki och innebär att gluten orsakar en inflammation i tunntarmen vilket försämrar näringsupptaget och orsakar magont, illamående, blodbrist samt diarré/förstoppning.

Nu finns det alltså ett register där du som har celaki, på ett enkelt och effektivt sätt kan hitta nya läckerheter och gamla favoriter. Klicka HÄR för att komma till registret.


Vi äter sämre än vi tror




Så många som 70 procent av svenskarna tycker att vi äter en varierad kost. Men bara tio procent av oss äter 500 gram frukt och grönt om dagen som Livsmedelsverket rekommenderar. Och endast sju procent har fisk på tallriken tre gånger i veckan som rekommenderas. Det visar en färsk opinionsundersökning från Sifo.


Undersökningen, som är gjord på uppdrag av Svensk Egenvård, baserar sig på intervjuer med 1000 personer i åldrarna 15 år och uppåt. Den presenterades under tisdagen vid ett vetenskapligt seminarium som hölls i Läkaresällskapets lokaler.

-Vi ville ta reda på vad svenska folket åt för mat och kosttillskott. Efter att ha fått resultatet anser vi att Livsmedelsverket bör ta sitt ansvar och utveckla de nationella kostråden, säger Ingrid Atteryd, vd för Svensk Egenvård.

Andra talare vid tisdagens seminarium ”Vitaminer och omega 3 i sjukvårdens tjänst, var Charloitte Erlanson- Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, Alicja Wolk, professor i nutritionsepidemiologi vid Karolinska institutet samt Ulf Risérus, docent i klinisk nutrition vid Akademiska sjukhuset.

Alla var överens om att näringen i första hand bör komma från maten men att tillskott kan behövas för de som inte får i sig tillräckliga mängder av de nödvändiga näringsämnena.

-Det är alarmerande att så många äter så dåligt. Det ankommer på Livsmedelsverket att sänka ohälsotalen hos befolkningen och säkerställa ett mer allsidigt näringsintag. Det kan ske genom att stimulera befolkningen att äta en mer allsidig kost alternativt rekommendera tillskott, betonade Ingrid Atteryd.

Källa: Newsdesk


Eat!

 

 

På Tegnérgatan 3 i Stockholm hittar du Sveriges största dagligvarubutik med ett fullsortiment av enbart miljövänliga varor. Där finns det mesta som en vanlig livsmedelsbutik har – med den stora skillnaden att allting är ekologiskt och miljövänligt.

Den 16 december 2008 öppnade affären med namnet Hermans Ekohandel och den 9 mars 2010 nyinvigdes den som Eat! Ekoaffären. I Eat! Ekoaffären kan man som kund köpa allt som behövs till hemmet - från grönsaker, kött, hygienartiklar, pasta, godis och barnmat till dagstidningar, färskt bröd och ekologisk ta-med-latte.

Eat! Ekoaffärens öppettider är mån-fre 07.45-20.00, lör 10.00-19.00, sön 11.00-18.00

Besök oss gärna på Tegnérgatan 3. Du hittar dem även på www.ekoaffaren.se 


JA! 2010




En bok som genast för tankarna till filmen Yes man, med Jim Carrey. Men med en mer seriös ton och med den inspiration som du behöver för att lägga bort alla negativa tankar och istället fokusera på, JA!

Du har förmodligen hört det förut, hur viktigt det är att tänka positivt för att lyckas med det du vill göra. Kanske har du hört det så många gånger att orden mist sin kraft?

Då har du chansen nu. Den här boken innehåller nämligen ren, positiv energi. En hel bok skriven för att hjälpa dig att alltid komma ihåg kraften i ordet JA.


Nya yogamattor




Hildur.se har fått en ny leverans av yogamattor från Sun Salutation. Åter är Zakti Mat på lager och Bhu mat har kommit i två nya färger: rosa/grön och svart/grå.

Zakt Mat är tillverkad av naturgummi återvunnen bomull restprodukter från klädtillverkning och har en väv av jute på toppen.

Bhu Mat är tillverkad av 100% TPE ett syntetiskt gummi. Allergitestad enligt Eko-Tex 100 standard. Innehåller varken PVC eller latex. Energisnål tillverkning och ett material som är lätt att återvinna.

Massage på köpet!




Går du och funderar på ett par nya vandringskängor? I så fall ska du kasta ett extra öga på Naturkompaniets sommarkampanj som just har dragit igång. Köper du ett par Hanwag-kängor för minst 1899 kr så får du en massage på köpet!



RSS 2.0