Bokrean - Tips!


Bokrean är i full gång!

Med ett hav av böcker och de är lätt att köpa på sig böcker som man -kanske läser sen-

Här finns det lite tipps på böcker som är riktiga fynd på årets bokrea!


 

69:-

Var sann mot dig själv och finn din inre styrka.
Sanna Ehdin har skrivit en mycket kärleksfull och inspirerande bok om hur du gör för att sluta kämpa och börja leva ditt liv. Vem har sagt att livet ska vara jobbigt, tungt och trist? Att det ska vara en ständig kamp för att prestera och duga?




79:-

Syftet med den här boken är att på ett grundläggande sätt ge en inblick i vad meditation är och kan vara. Den ger också en historisk tillbakablick för att få en uppfattning om hur filosofi, religion och vetenskap teoretiserat kring ämnet. Ett fåtal utvalda trosriktningar och filosofier presenteras, som till exempel buddismen, zenbuddismen, taoismen och yogatraditionen.




59:-

Tanja Djelevic från Kristianstad har gjort kometkarriär som personlig tränare i Los Angeles och två år i rad utsetts av tidningen Mens Journal till en av USA:s bästa tränare.
I den här boken avslöjar hon några av hemligheterna bakom sin framgångsrika metod. Livskraft, det unika träningsprogram hon under tio års tid utvecklat, är en kombination av mental och fysisk träning.




59:-

Allt fler söker nya vägar till hälsa vid sidan av den vanliga vården. Hälsa ses i nya perspektiv och fler vill ta ansvar för hur de mår. Från akupunktur till schamanism är en lättillgänlig guidebok om komplementär- och alternativmedicin i Sverige. Ett 100-tal olika behandlingars och metoders ursprung, kännetecken och användningsområden beskrivs. Det är allt från tusenåriga traditioner som ayurveda och kinesisk medicin till nyare metoder som rosenmetoden och resan

Zumba




En ny fitnesstrend!

Tycker du om att vicka på höfterna och brukar du ofta drömma dig bort till sydligare breddgrader? Vill du få bättre kondition och strama upp kroppen medans du har roligt?

Då ska du prova Zumba!

Den här nya träningsformen kombinerar de bästa från aerobics och dans. Med en krydda av Samba och Salsa. Med ett omväxlande tempo och blandade konditions och styrkeövningar så kan du förbränna upp till 1000 kalorier per timme.

För mer information

www.zumba.se

Boktips - Receptfritt




De senaste 25 åren har 70% av alla godkända läkemedel haft sitt ursprung i naturen.

Tyskland ligger redan före oss svenskar, där jonhannesört används flitigt för att behandla deppresion.

Det växtbaserade läkemedlet Cernitol, som lindrar vid prostata besvär. Är ett första handval i Japan vid behandling av Prostatit. Detta läkemedel används även i Tyskland.

Rödsolhatt har fått ett vetenskapligt stöd i ryggen. Här i Sverige mest känt som Echinacea. Som oftast tas som brus tablett eller lösning och lindrar och förebygger förkylning.

900
vetenskapligastudier står i ryggen för Omega-3. Som främst är bra för hjärta och kärl. Men har även visat sig ha effekt på typ-2 diabetes.

Morfin är ett annat läkemedel, som ursprungligen kommer från pilbarken (!)

Europeiska läkemedelsverket (EMEA) är de ansvariga för att samla ihop information och synkronisera regler för naturläkemedel. För att de ska bli godkända och klassas som Läkemedel. Krävs ett vetenskapligtstöd och en plats i Svenska läkemedelskatalogen, FASS.


Nu kan du läsa om allt detta och mycket mer i den nya boken - Receptfritt - som finns att köpa i butiken Life.


Källa: Daily Wellness nr 1 2009

Kaffe eller inte kaffe?




Ska man dricka Kaffe eller inte? Denna fråga dyker upp titt som tätt i media. Ena dagen är det larm om att det är farligt och för höga doser är dödligt. För att nästa dag visa på alla bra egenskaper som kaffet har. Men om vi nu går in på ren fakta.

Ett extremt stort intag, (runt tio koppar på kort tid), ger förgiftningssymtom som kräkningar, feber, frossbrytningar och förvirring. 10 g är den dödliga dosen för en människa. Det innebär att du måste dricka 100 koppar på en o samma kafferast (!). Allvarligt, finns det någon som gör det? Med andra ord, de finns mycket annat som är farligare än att ta en kopp kaffe på rasten.

Det positiva är att koffein stimulerar tankeförmågan samt motverkar dåsighet och trötthet. Koffeinet ökar också den intellektuella kapaciteten och förbättrat associationsförmågan. Vi uppfattar dessutom stimuli från våra sinnen bättre och den motoriska förmågan förbättras. Dessa effekter kommer efter en eller två koppar kaffe. Vilket kanske är den vanligaste konsumtionen vi svenskar har?

Forskningen har de senaste 30 åren försökt påvisa att kaffe, och koffein i synnerhet, är boven bakom att vi drar på oss hjärtproblem, fosterskador, cancer i bukspottskörteln och ett halvdussin andra sjukdomar.
Bevisen för detta har dock hittills varit motsägelsefulla och kliniska rapporter har snarare väckt fler frågor än vad de kunnat svara på. 

På senare tid har många rapporter kommit som ger grönt ljus för kaffe, förutsatt  att du dricker med måtta. Det enda som experter, åtminstone i USA, verkar överens om är att gravida kvinnor bör vara försiktiga med sitt intag av koffein.


Så vad drar vi för slutsatts av detta? Om man dricker kaffe med måtta och inte "överdricker", så är det ingen fara för din hälsa. Vi kan lugnt luta oss tillbaka och avnjuta en riktigt god kopp kaffe.

Källa: http://www.coffeenet.se/index.pab

Boktips!





Här är en riktig feel bad-bok
för dig som tröttnat på alla glada livscoacher.

Glömde du brödrosten i morse så att brandlarmet gick och väckte grannens skällande hund? Tappade du åkkortet på bussen för andra gången denna månad, glömde du nycklarna eller mobilen, eller fick du motorstopp mitt i rondellen? Då behöver du den här boken - en riktig feel bad-bok för dig som tycker att det känns som om livet hånler åt dig och som tröttnat på alla glada tillrop från de livscoacher som det vimlar av just nu. "Upp med hakan, sök dig själv bara, tiden läker alla sår!" och så vidare. "Livet är hårt, heter det. Kanske det. Men jämfört med vad?", säger Anders Mathlein bland mycket annat i denna drastiska och dråliga överlevnadshandboken för pessimister.


Så beskriv denna nya underbara "hata-älska-bok" på bokus hemsida.
Själv tycker jag att detta är en underbar bok, som verkligen sticker ut hakan mot explosionen av självhjälps böcker. Man får lätt en överdos av optimism av att läsa alla positiva självhjälps böcker. Visst, denna bok är ju lite med glimten i ögat. Men det är faktiskt skönt att någon vågar sticka ut från mängden och skriva en bok som gör att man kan
skratta åt eländet!

Den här boken är ett måste i bokhyllan!
En perfekt gå-bort-present.


Ta vara på solen




Den absolut bästa och enklaste medicinen mot vintertrötthet?
Ta en prommenad på lunchen! När vintersolen visar sig och ger oss chans att skapa D-vitamin och ny energi!

Själv passade jag på idag, när solen visade sig igen. De har vart lite dåligt med sol här i Gävle, men enligt SMHIs prognos så kommer solen att visa sig i större delen av landet i början på veckan. Så det är bara att passa på!

Lite info;

" En av fem svenskar drabbas av trötthet framåt vintern när mängden dagsljus minskar.
2-3 procent lider så svårt av ljusbristen att de får depressioner; extrem trötthet, nedstämdhet, irritation, ökat sug efter sötsaker, koncentrationssvårigheter.

Ljuset påverkar vår dygnsrytm genom att styra produktionen av sömnhormonet melatonin.

Ljuskänsliga celler i ögat förmedlar ljusinflödet till tallkottkörteln i hjärnan där produktionen sker. Melatonin gör dig trött, men kraftigt ljus blockerar hjärnans utsöndring av ämnet. Därför känner man sig piggare med ljus."

Källa: Aftonbladet


Choklad



Är det någon mer än jag som älskar choklad?
Som kanske har dåligt samvete för att man äter lite för mycket?

Att mörk choklad är bättre än ljus mjölkchoklad, det har nog inte ungått någon.
Men nu är det även bevisat att...

6,7g mörkchoklad om dagen, minskar risken för hjärt och kärlsjukdommar.

Så alla choklad älskare där ute, ni kan fortsätta njuta!

Kom ihåg att lagom är alltid bäst!

Källa: Vetenskapsradion 


Dags att anmäla sig!




Gävle

Måndag 18 maj kl 19.00.Start och mål vid Högskolan/ Regementsparken.
Banan går in till centrala Gävle och tillbaka till Högskolan/Regementsparken.

AnmälanSista anmälningsdag till ordinarie avgift: 27 april.

ArrangörsklubbGefle IF Friidrott.
Tel: 026-54 55 50.
Fax: 026-18 17 51.
Adress: Vår Ruset,
Idrottsvägen 7, 806 33 Gävle.
E-post: [email protected]

Banbeskrivning Vår Ruset i Gävle
Banan slingrar sig efter den natursköna miljön kring Gavleån som passeras på fyra platser. Till allra största delen löper man på gator och cykelvägar med asfalt som underlag. Sista kilometern löps på grus




StartplatsenStarten ligger på Kungsbäcksvägen. Till höger ligger Högskolan (som tidigare var hem för Hälsinge Regemente) och till vänster lockar målet i den natursköna Regementsparken med sina lummiga träd och med inbjudande gräsmattor som gjorda för picknick.

På startplatsen kan du från 17.30, när vi slår upp portarna besöka sponsorbyn för att delta i deras tävlingar. Du kan också hämta ut picknick-påsen. Det blir underhållning från scenen och gemensam uppvärmning kl. 18.40 under ledning av Friskis och Svettis.

Vår Rusets informationsplats finns i paviljongen vid start & målplatsen i Regementsparken. Här kan du också lämna dina värdesaker och kläder. Öppettider: 16.30-18.30

För mer information och anmälan
http://www.varruset.se/start/content.cfm?Sec_ID=1055&Rac_ID=110&Lan_ID=1


RSS 2.0