Kl 14.00 lördagen den 30 maj går starten! - Stockholm marathon.



På lördag är det dags!
18 500 löpare ska plåga sig på Stockholms gator.

Du kan följa en eller flera löpare via SMS. Du får snabbt mellantider vid tre ställen längs banan samt givetvis löparens sluttid. Mer info.

Topp 3 från 2008

Damer
1) Isabellah Andersson, Hässelby, 2.34.14.
2) Lena Gavelin, Trångsviken, 2.40.43.
3) Lilian Magnusson, Spårvägen, 2.45.15.

Herrar
1) Willy Korir, Kenya, 2.16.03.
2) Bernard Mutai, Kenya, 2.17.57.
3) Paul Kipkemoi Tangus, Kenya, 2.19.26.

Hälsoblogg önskar dig som ska springa lycka till!

Mer information om Stockholm Marathon.

Konditionsträning ökar hjärtats självreglerande funktion hos män



Det är fastställt att det autonoma nervsystemet, som styr funktioner i till exempel hjärtat, levern och magen, spelar en viktig roll för att skydda hjärtat.

Träning tros trigga det autonoma nervsystemet att minska hjärtfrekvensen, vilket innebär att den så kallade RR-intervallvariationen (RRV)ökar.
RRV avser längden på intervallerna mellan de fortlöpande R-taggarna, det vill säga hjärtslagen, som man ser på ett EKG. Ett lågt RRV-värde associeras med ökad risk för kärlsjukdomar.

Den här studien utvärderade vilken effekt konditions- respektive styrketräning har på hjärtats självreglerande funktion. 149 friska personer i 20 till 40-årsåldern delades slumpvis in i två grupper, varav den ena tränade styrketräning i 12 veckor och den andra konditionsträning under samma period.

Hjärtfrekvensen mättes vid tre tillfällen: innan och omedelbart efter träningen, och sedan efter en fyra veckor lång period då deltagarna hade totalt träningsförbud.

Resultatet visade att de som tränat konditionsträning fick en lägre hjärtfrekvens och att RRV-värdet därmed höjdes, medan styrketräningen inte gav någon positiv effekt avseende hjärtfrekvensen.

Undersökningen bekräftade också att kondition är en färskvara. Vid mätningen efter den fyra veckor långa viloperioden hade de positiva effekterna av konditionsträningen utraderats helt hos männen.

Det visade sig också att könstillhörighet spelade en avgörande roll för resultatet. Konditionsträningens ökade effekt på hjärtats sjävreglerande funktion kunde bara ses hos männen i undersökningen. Varför kvinnorna inte fick samma träningsfördelar återstår att utröna

Källa: American Journal of Public Health 99(5): 921-8 (May 2009).

Rätt kost = Energi för in och utsida



Det vi stoppar i oss påverkar hela kroppen. Detta märks framförallt på hud hår och naglar men även på vårat allmäntillstånd.

Här nedan följer recept på enkla juicer som kommer ge både in och utsidan en energikick!


Granatäpple och mynta

Återställer vätskebalansen


1 person
1 granatäpple
50 g mango
2 stjälkar mynta
Isbitar


Tillagning
Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Spara 2 msk till garnering. Skala mangon och lägg mango och granatäpple i en råsaftcentrifug. Häll juicen i ett stort glas och garnera med mynta, isbitar och de sparade granatäpplekärnorna.





Citrus och chili

Sätter fart på ämnesomsättningen


1 person
1 hel röd chili
2 msk flytande honung
1/2 citron
100 g äpple


Tillagning
Skölj chilin och ta ut kärnorna. Skala citronen och skölj äpplet. Lägg äpple, chili och citron i råsaftcentrifugen, och rör ner honung i juicen tills den är löst.




Morot och ingefära
Ger dig en frisk hud


1 person

200 g morot
2 cm färsk ingefära
2 tsk hasselnötsolja
Apelsinskivor


Tillagning

Skala ingefära och morot och pressa dem i en råsaftcentrifug. Blanda juicen med hasselnötsolja, som har smak av rostade nötter. Servera med några apelsinskivor.



Tomat och tabasco

Tar hand om dina ögon


1 person

250 g tomater
1/4 dl vattenkrasse
1/2 gurka
1 stjälk blekselleri
10 blad färsk basilika
2 droppar tabasco


Tillagning

Skölj tomater, gurka och blekselleri och tillsätt de tre ingredienserna i råsaftcentrifugen tillsammans med vattenkrasse. Smaka av med tabasco och strö över hackad basilika.



Druvor och tranbär

Skyddar mot cancer


1 person

100 g röda vindruvor
50 g tranbär
Saften av 1/2 lime
1 dl sodavatten
Isbitar
Limeskivor


Tillagning

Pressa kärnfria druvor och färska eller frysta tranbär. Smaka av med lime. Späd med sodavatten eller kolsyrat mineralvatten. Servera med is och skivor av lime.



Apelsin och avokado

Bra för hjärtat


1 person

1/2 skalad avokado
150 g melon
1/2 apelsin
4 stjälkar färsk koriander
Isbitar


Tillagning

Lägg avokado och koriander i en mixer eftersom en råsaftcentrifug bara skulle göra mos. Lägg därefter skalad melon och apelsin i en råsaftcentrifug och mixa det med avokadon. Tillsätt isbitar och kanske en extra korianderstjälk och servera.



Svarta vinbär och äpple

Stärker immunförsvaret


1 person

200 g äpple
1 citron
100 g svarta vinbär


Tillagning

Skala citronen, men låt den vita hinnan sitta kvar. Det ger en lätt bitter smak till juicen. Skölj och repa de svarta vinbären. Skölj äpplet och skär det i bitar med kärnhus och allt. Pressa alla tre ingredienserna i råsaftcentrifugen och servera med en skiva citron i glaset.


Recept - Hamburgare med potatis- och sellerifrites



Hamburgare med potatis- och sellerifrites



Ingredienser til 1 person

125 g mager nötfärs
75 g potatis
75 g rotselleri
1 tsk olivolja
Salt
Peppar
2-3 kvistar rosmarin
75 g squash
50 g lök
1 msk balsamvinäger
70 g fullkornsdinkelbröd
2 salladsblad
100 g tomat
Ev citron


Tillagning

Forma en biff som passar till brödet. Tvätta potatis, skala sellerin och skär båda i klyftor eller stavar. Blanda sedan med 1 tsk olja, salt, peppar och rosmarin och sätt in dina pommes frites i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, tills de är bakade och spröda.


Yoga Workshop i Gysinge med Lisa Lalér och Bill Brundell



Den 12-14 juni kan du och dina vänner delta på en av årets mest intressanta Yoga helger.

Lisa och Bill har sedan flera år och genom duktiga läromästare, gjort sig ett namn i Yogavärlden. Nu får även du chansen under 3 dagar i Gysinge, prova på att vara elev hos dem.

Deltagaravgiften är 900 kr

Anmälan  till P.A.U.S - Victoria - 070 - 321 63 55
Senast den 30 maj, (Det finns platser kvar)

Ny bok om Ekologisk matlagning av Rune Kalf-Hansen - Utkommer den 3 juni



Att laga mat med ekologiska råvaror när de är som bäst är väldigt inspirerande menar Rune. Eller vad sägs om mjälla grönsaker, en god fiskrätt och nykokt rabarber på våren, färskpotatis, sallad, helstekt fläskkarré och jordgubbar på sommaren och så höstens och vinterns mustiga rätter med rotfrukter och vilt?

I boken finns härliga recept till varje månad och förteckningar över säsongens råvaror, menyförslag till jul och midsommar och massor av bra tips om att handla och laga ekologisk mat.


"Hur vet man vad som har säsong och hur ska man hitta de bästa ekologiska råvarorna? Vad ska man välja och hur ska man använda dem? Det handlar den här boken om. Jag visar månad för månad hur jag tillagar säsongens ekologiska råvaror. Genom att beskriva hur man enkelt och omsorgsfullt kan tillreda säsongens grönsaker, fisk och kött vill jag inspirera till många fantastiska matupplevelser året runt. Som ett stöd till recepten har jag för varje månad gjort förteckningar över säsongens råvaror. Ni kan göra en kopia på sidan och ta med er när ni handlar! Då så, något att undra över? Nej, jag tänkte väl det. Det är bara att sätta igång!" - Rune Kalf-Hansen


Källa: Newsdesk


MiJo Neem - Ekologiskt och naturligt



Människan har i århundraden lånat visdom från naturen för att använda inom så väl läkekonst som skönhetsprodukter. I en tid då ekologi och naturlighet är mer i ropet än något annat, lanseras ett eget varumärket "MiJo Neem" en naturlig produktserie (först ut med produkter för hud och hår) som är helt ny på den nordiska marknaden.

Neem - Neemträdet härstammar från Indien och Östra Afrika finns omnämnt i tusenåriga texter. Alla delar av trädet kommer till användning och det spelar en central roll i den ayurvediska medicinen. Neemoljan, som utvinns ur frukter och blad, är basen i produktserien och dess största egenskaper är att den är bakteriehämnande, läkande och mjukgörande.

Produkter från Neemträdet är inte bara nyttiga för dem som skall använda dem, utan också för dem som gör dem. Produkterna testas ej på djur. Alla produkter i MiJo Neem serien tillverkas på ett hållbart sätt - och det har tagit tid att hitta en produktionsväg där vi kan säkerställa varje steg.

Produktionen sker småskaligt och miljövänligt och blir till nytta för de lokalsamhällen i Afrika som redan vet att ett Neemträd är lyckan. 

Besök webbutiken!

WalkFriend i mp3-spelaren



Unikt resultat i studie där deltagarna upplevde 20% lägre stressnivå tack vare ny och enkel träning där mental- och fysisk träning kombinerats.

Tekniken kallas för Mentafys och presenteras nu i produktserien WalkFriend. Ytterligare en effekt i studien var att mentafysgruppen hade ökad motivation och färre träningsbortfall än jämförelse-gruppen.


"Body and mind in motion" är programserien WalkFriends signum. Det handlar om ett koncept med fysisk och mental träning i kombination - tekniken kallar företaget Allinmind för Mentafys.

En nyligen genomförd studie visar på positiva resultat med sänkta stressnivåer, ökad motivation och färre träningsbortfall vid regelbunden fysisk träning i form av promenad eller löpning med WalkFriend i mp3-spelaren.


Köp och nedladdning av WalkFriend är möjlig via Allinminds webbplats,  och dessutom kommer titlarna från och med juni att finnas tillgänglig på Itunes och Amazon.com.


Råd & rön har testat fritidsjackor



Väntar en aktiv sommarsemester med paddling, cykling eller vandring? Då är utrustningen a och o. Råd & rön har testat 13 olika skaljackor och funnit ett par riktiga guldkorn - och några bottennapp.



En bra skaljacka ska både stå emot regn och blåst och släppa ut fukt från kroppen. Råd & rön har testat 13 modeller i prisklasserna 1000-3000 kronor. Vattentätheten i tyget och sömmarna, hur de påverkas av tvättning och kemikalieinnehållet i materialet är tre saker som testats.

Det mest nedslående resultatet var att hela åtta av de tretton jackorna får bottenbetyg för miljöegenskaperna, eftersom de innehåller anmärkningsvärt höga halter av miljögiften perfluoroktansyra, PFOA.


Råd & röns testkoordinator Ronny Karlsson gästade Nyhetsmorgon söndag för att berätta mer om testet.

Läs hela testet gratis här .


Mors Dag 31 maj - På Hälsocenter




En aktiv "present" att ge din mamma på morsdag? 

Alla mammor tränar gratis på Hälsocenter idag söndagen den 31 maj. Så ta med mamma och låt henne prova på olika pass som Afro, Power Yoga eller Body Combat. Mamma får såklart träna i gymmet med!

Mer information
Hälsocenter


Ny kategori



Äntligen är det dags för en ny kategori på Hälsoblogg.

Reportage, nyheten som kommer att ge dig spännande läsning om träningsformer, människor, behandlingar, kost, ja allt som rör bloggen i stort.

Fast nu kommer du alltså att förutom dessa korta blogginlägg, hitta längre reportage


Jag hoppas att Ni kommer att tycka om denna nya katagori! Håll ögonen öppna för inom kort kommer det första reportaget.

Vårruset 2009 - Gävle



Fv. Louise, Jag, Sofia och Elin.


Efter 5 km med asfalt, grus, backar, broar och tunnlar. Så tog vi oss i mål. Jag, min syster Sofia, Elin och Louise.

Med en molnig dag med inslag av regn, så var inte motivationen på topp. Men när vi alla stod på uppvärmningen, som Friskis & Svettis höll i, så började vi tagga igång allihopa!

Vägen framför Högskolan var fylld till minsta millimeter av tjejer. Alla med samma fokus i blicken, 5 km vårrus.

Första starten drog igång dem som skulle springa, fem minuter senasre släpptes vi "Joggare" iväg.

Jobbigaste delen av banan - Söderbacken.

Vackraste delen av banan - Boulognerskogen.

Hanna Salander vann på tiden 17.56.



Här nedan följer lite bilder från sponsorbyn, uppvärmningen och loppet.



















Hälsoblogg på plats!



Imorgon
är det dags för Våruset i Gävle.

Hälsoblogg kommer såklart att finnas på plats och dokumentera allt som händer och sker.

Sponsorbyn öppnar 17.30 och uppvärmningen med Friskis & Svettis börjar 18.40. Startskottet går 19.00!

Nu är det bara försöka hitta den sista energin att ladda med inför imorgon. 

Önskar alla lycka till!

Morgonpigg Yogi?


Foto: Centralbadet


Nu kan du som bor i Stockholm vara med på Morgonyoga.

Från Juni - augusti hålls Morgonyogan på solterrassen.

Tisdagar kl. 7-9 (juni & augusti)
Drop-in: Ashtangayoga Mysore practice med Sofia N


Torsdagar kl.7.30-8.30 (juni & juli)
Drop-in: Ashtanga Poweryoga med Siv


Pris: klippkort 10 ggr 1 700 kr eller drop in 180-200 kr
Vid dåligt väder hålls klasserna inomhus

Här! - Hittar du höstens klasser.


iPhone = Sunda matvanor?



Har du en iPhone? Vet du att du bär runt på sunda matvanor?

Vi lever på 2000-talet, med en explosion av information. Varje dag matas man med nya kostråd och exempel på framsidor av olika Hälsobilagor i kvällstidningarna kan vara,  "Hur du går ner 5 kilo till midsommar".

Man blir lätt mättad av alla nya "revlutionerande metoder" som ploppr upp som svampar runt om i vårat avlånga land. För inte att tala om allt nytt i världen.

iPhone har löst detta med följande funktioner...

VegOut
Oavsett om du är vegan, vegetarian, eller helt enkelt söker en veggie-vänlig restaurang, VegOut kommer att hitta ett lämpligt matställe, sorterade efter avstånd.

Nutrition Menu - Calorie Counter
Denna funktion är mor till alla iPhone kalori-räknare. Med mer än 78.000 livsmedel att välja på kan du ändå hålla reda på exakt hur många kalorier du sätter i dig.

Good Food Near You
På gång med bara snabbmat i närheten? Fet, massproducerad mat är inte ditt enda alternativ längre. Skriv din plats i detta program och fram kommer listan med hälsosamma val från närliggande matställen.

Food Additives
Om du någonsin granskat en ingrediensförteckning på förpackade livsmedel och undrat vad ättiksyra, etanol Maltolderivat eller natriumnitrat verkligen är, så kan detta program vara något för dig. Inte bara en lista över 450 tillsatser, utan du kan också få veta potentiella biverkningar, högsta dagliga intaget, och få kostrådsrestriktioner. Så hardcore vegetarianer, till exempel, kan glädja sig åt att lätt kunna ta reda på om en ingrediens är djurbaserad eller inte.

WaterWorks
Om du har problem med att dricka tillräckligt med vatten varje dag, kan du få upp farten med denna applikation. Lägg in ditt dagliga önskade intag, och efterhand som du loggar in ditt vattenintag under dagen, fylls en kanna på som du grafiskt kan se på skärmen. Visuell motivationen att nå dina mål!

Onödigt och löjligt? eller en smart lösning med användbara tips?

Det är du själv som avgör!

YogaShakti en oas i Stockholm

 


Foto: YogaShakti

Nu har de öppnat en nya studio på Timmermansgatan 10 vid Mariatorget
Nu finns ett preliminärt sommarschema, klicka här.

Två andra nyheter i deras lokal är, 2 st yogasalar och en Lounge där du vara när vi inte tränar någon av deras yoga former, Anusarayoga eller Virya Yoga. Som är två yogaformer som lägger stor vikt vid biomekanik och kroppsförståelse samt har en grundtanke att yoga är kul!

Du kan Yoga hela sommaren, med deras sommarkort 1800 kr (gäller 1 juni-23 augusti)


Missa inte deras inspirerande gästlärare som kommer i maj och juni, läs mer här!


Första startskottet gick den 4 maj...




Det senaste loppet sprangs i Örebro i strålande sol och c:a 14 plusgarder den 14 maj. Örebro är en av de sex städer som varit med ända sedan Vår Rusets premiär 1989. Under de 21 gånger som loppet arrangerats har det aldrig regnat!

Med endast 2 dagar kvar till Vårruset i Gävle, så är vi alla väldigt taggade och laddar med extra kolhydrater och positiv energi!

I Örebro så var Karin Sennvall snabbast i mål, hon bor i Örebro men sprang loppet som representant för Stockholms-klubben Hässelby. Tiden? den 5 km långa banan sprang hon på 17,26 minuter.

Så nu gäller att pressa sig själv uppför söderbacken och sen bara tvinga fram de sista krafterna genom Bolongerskogen, fram till målsnöret.

Just de tjejer, hela GIFs herrlag kommer ju att stå vid målet och dela ut medaljerna. Någon som känner sig mer taggad nu?


När går startskottet i DIN stad?

· Malmö 4/5
· Halmstad 5/5
· Göteborg 6/5
· Vänersborg 7/5
· Växjö 11/5
· Jönköping 12/5
· Karlstad 13/5
· Örebro 14/5
· Gävle 18/5
· Västerås 19/5
· Stockholm 26/5
· Stockholm 27/5
· Norrköping 28/5
· Uppsala 1/6
· Sundsvall 2/6
· Umeå 3/6
· Luleå 4/6
· Visby 11/6

Nytt nr ute av SPA och Hälsa




SPA & Hälsa är ett exklusivt och unikt alternativ till dagens hälsotidningar.

SPA & Hälsa har som första spamagasin i Sverige ett tydligt fokus på den växande spakulturen. Ett livsstilsmagasin för spa-, skönhets och hälsointresserade.

Den här tidningen inspirerar till mer wellness i livet. Det finns allt från spa nyheter till reportgae om olika spa anläggningar runt omi världen.

I detta Brunnsspecial nummer så får du läsa om alla vackra brunnsorter och deras anläggningar som finn i Sverige. Jag har själv arbetat på en av dem, Loka Brunn. Där kan du nu mera även boka VIP-Spa för 345 kr / person. Mer information om det - här!

Finns i butik nu!



Utnyttja hela din potential i vardagslivet och i karriären



Känner du att du har kört fast? Eller behöver du bara få en spark i baken och kartlägga din nuvarande situation?

Ditt livs spel är en metodbok som coachar dig på lek och allvar.


Till din hjälp har du spelkort i fyra kategorier; roller, metaforer, platser och attribut. Metodboken innehåller frågeställningar som leder dig fram till ett utvecklingsträd och så småningom till en målsättning och handlingsplan.

Allt detta för att du ska få chansen att utnyttja hela din potential i vardagslivet och i karriären. Metoden bygger på kreativitet på samma sätt som Edward de Bono´s "six thinking hats" och har även influenser från NLP.

Ditt livs spel används idag både av privatpersoner och även av organisationer såsom Arbetsförmedlingen.

Källa: 2geter

Yasuragi Hasseludden är stockholmarnas Spa- och badfavorit


Foto: Newsdesk


För tredje året i rad har stockholmarna själva utsett Yasuragi till den bästa spa-anläggningen i Stockholm.Yasuragi Hasseludden stärker därmed sin ställning som stockholmarnas favoritspa- och badanläggning.

Det är i den stora konsumentundersökningen "Storstockholm idag" som Yasuragi Hasseludden toppar sex av tio egenskaper inom branschen "spa". Undersökningens resultat bygger på mer än 1100 intervjuer genomförda under våren 2009.


Yasuragi Hasseludden har den högsta placeringen när det gäller egenskaperna trevlig miljö, fräscha och rena utrymmen, vänlighet och bemötande, bad, personalens kunnande samt utbud av behandlingar. Dessa egenskapar rankas också som de viktigaste av respondenterna i undersökningen. Det är endast i egenskaperna läge, prisnivå, erbjudanden och träning/gym som Yasuragi Hasseludden inte placerar sig som nummer ett.


Fyra av fem stockholmare känner till och var fjärde av dessa har någon gång besökt Yasuragi Hasseludden vilket också gör anläggningen till en av de mest besökta.


När det gäller helhetsbetyget hamnar Yasuragi Hasseludden i en klass för sig, långt före närmaste konkurrent med det vanligast förekommande omdömet "mycket bra".


- Vi tackar med stor ödmjukhet alla stockholmare för ett fantastiskt resultat säger Michael Larkner, marknadschef på
Yasuragi Hasseludden. Detta är ett fantastiskt erkännande från marknaden och en trovärdig värdemätare på den kvalitet vi levererar till ca 80.000 gäster varje år. Undersökningen visar också vilket starkt varumärke Yasuragi är och hur viktigt det är att vårda det.

Undersökningen Storstockholm idag görs på eget initiativ av ISI Wissing i syfte att kartlägga stockholmarnas attityder och erfarenheter av olika företag i Stockholm. Undersökningen våren 2009 består av 1168 genomförda intervjuer i åldrarna 15-74 år.

Källa: Newsdesk


Våga Yoga med Josephine Selander


Foto: YogaGo.se


Våga yoga riktar sig både till yoga-nybörjare och till alla som vill lära sig viryayoga.

Just Viryayogan är Josephines egen yogaform, som hon skapat från grunden.

En fyllig och inspirerande bok, skriven med den energiska, humoristiska och lättillgängliga stil som blivit ett av Josephines kännetecken. 

Hela viryayogans första serie från den föregående i boken hittar du även i den här nya boken. Presentationen ges med hjälp av fina, tydliga bilder för att man ska kunna testa själ hemma.

Samtidigt så har en dvd släppts, med samma övningar, godis för alla yogaälskare.

Mer information på ViryaYoga

Kostrådgivning på Hälsocenter i Sandviken



Äta rätt och må bättre. Hälsocenter hjälper dig att hitta kosten som passar dig!

Men det handlar inte om några pekpinnar, utan om råd hur du kan bli lite piggare, gladare och friskare

Kontakt
E-post: [email protected]
Tel: 026-24 82 32

NYTT från Essential Care - EkoHygien



Essental Care tar i sin 2-in-1 Purifying Mint Mask
tillvara på fördelarna med grön lera och rörsocker och kombinerar detta med ingredienser som drar ut orenheter och rengör igentäppta porerhavstång, hallon, åkerfräken och rörsocker i fräsch förening.

Masken är milt peelande och innehåller fler än 60 mineraler, vitaminer, alpha-hydroxy-syror (AHA-syror) och aminosyror som ger huden maximalt med näring och stimulerar mikrocirkulationen.


Masken lämpar sig för alla hudtyper och är förmodligen den mest etiska ansiktsmasken någonsin:

Ekologiskt certifierad enligt Soil Associations standard

Förpackad i återvinningsbar/återanvändbar burk som ligger i en kartong av returpapper

Vegansk

Tillverkad för hand i Storbritannien

Innehåller socker från rättvisemärkta leverantörer - hela produkten kommer att bli certifierad som Rättvisemärkt då deras standard för kosmetika blir klar senare i år.

Finns att köpa på Ekohygien

Källa: Newsdesk


Lycka smittar!



Amerikanska forskare har nu kunnat visa att skratt faktiskt smittar, eller i alla fall lycka. Forskarna har under 20 år kartlagt hur glädje sprider sig i sociala nätverk och konstaterar att glädje sprids lika fort som influensavirus.

Enligt forskarnas beräkningar har du 6 procent chans att bli lyckligare om din kompis, kompis, kompis är lycklig.  

Forskarna har också jämfört med den lycka som pengar ger och kommit fram till att pengar inte ger samma statistikt säkerställda chans till lycka som lycka i sig.  

Så om du känner dig lite nere? Då är det bara att vänta på nästa glädjeepidemi.  

Resultaten publiceras i ett kommande nummer av tidskriften British Medical Journal.  

Källa: vetenskapsradion


Ansiktsmasker från The Body Shop



Behöver din hud en fuktkick? Eller är den i desperat behov av en snabb uppfräshning?

Såhär mitt i finnanskrisen så håller alla hårt i sina plånböcker. Att gå på salong för att få en ansiktebehandling är kanske inte prio ett.


Ett Tips för att enkelt kunna fixa detta hemma, är dessa två ansiktsmasker.

Honey & Oat 3 in 1 Scrub Mask, 165:-, för dig med torr och känslig hy

Blue Corn 3 in 1 Deep Cleansing Mask, 139:-, för dig med mer oren och fethy.


De är två solklara favoriter! Lätta att applicera och tvätta av. Sen är det ett stort plus för den silkesmjuk yta, som båda maskerna lämnar efter sig.

Hildur firar 2 år - Var med och Tävla!





Den 7 maj 2009 fyller Hildur två år.

Under de senaste året har de börjat sälja, ekologiska sängkläder och handdukar från Gripsholm, Dem Collective har tagit fram unika jeans som är färgade i 100% indigo och de har fått in Reneé Voltaires sortiment med nyttiga godsaker och Lingonvecka.

Nya klädmärken är Revery som har sin tillverkning och design i Sverige och Once Upon a Time som har sin bas i Göteborg. Du hittar även smycken från Lavish Design, frågespelet ECO-M.I.G, fler te och chokladsorter mm. 

Var med och fira!
Hildur erbjuder dig 10% rabatt på hela sortimentet på Hildur.se under perioden 7 maj - 10 maj.


TÄVLING!

Din åsikt är av stor betydelse för oss på Hildur. Både ris och ros är av värde. Det vore till stor hjälp om du skulle vilja svara på två frågor. Som tack för ditt svar så får du vara med på utlottning av fina priser från Hildur.


Frågor:

1. Hur hittade du Hildur?

2. Hur tycker du att vi kan bli bättre?

Vi uppskattar många bra förslag!

Maila dina svar, namn och adress till [email protected]. Senast 17 maj behöver vi ditt bidrag. Vinnarna kommer att presenteras på Hildur.se senast den 30 maj.

Tack på förhand och lycka till!


1:a pris: Hildurkasse full med ekologiska produkter - värde 575kr
Kasse, Diskhandduk och Handduk från Ekelund, Green Chai och Earl Grey te från Clipper, Pukka Plesure te, Prestat choklad, Jardin bio choklad samt Hampachoklad och läppblasam från Reneé Voltaire.

2:a pris: Ekologisk hår- och hudvård från Eco Cosmetics - värde 300kr
Shampo, Balsam, Dushkräm, Handkräm och läppbalsam

3:e pris: ECO M.I.G - frågespel värde 160 kr
Portabelt frågespel med 40% ekologiska frågor

Hotell Skansen

   

Ett av Sveriges vackraste Spa hotell
, Hotell Skansen, som förutom golf, tennis och långa vackra sandstränder erbjuder Spa behandlingar utöver de vanliga.

Jag låter bilderna tala för sig själv!

En massagebehandling som du hittar hos dem, som hör till de behandlingarna som du inte hittar överallt är;





CARITA, Silkmassage

En energigivande massage med omväxlande mjuka, fasta och vibrerande rörelser som framkallar en total avslappning i både kropp och själ. Det unika massagebalsamet, som är rikt på silkesproteiner och silkesextrakt gör din kropp silkeslen.


Tid: 55 min

Pris: 795 skr


Maten är en valfråga - Rösta 7 juni



Foto: Tobias Olli




Fyra av de namn som kandiderar till EU-parlamentsvalet kommer att driva matpolitik på olika sätt om de blir valda den 7 juni. Ett personvalskryss kanske kan ge både dem och matfrågorna en skjuts framåt.


Några spännande citat av dessa personer....

Marit Paulsen, politiker, matdebattör och fd småskalig jordbrukare, som toppar Folkpartiets lista har länge drivit frågor om matkvalité, inte minst under sin tid i EU-parlamentet 1999-2004. - "Jag säger inte att ekologisk mat är dålig, bara att folk borde ta upp huvudet ur ekolådan och inse att det inte räcker"

Anna Maria Corazza Bildt, politiker, matimportör, mm, kandiderar för Moderaterna - "Industriell mat får inte tränga ut kvalitetsalternativ från småföretagare och småproducenter"

Isabella Lövin, matjournalist och författare, finns på Miljöpartiets andra plats - "Subventionerna måste avskaffas, vetenskaplig rådgivning följas, fiskefria områden införas, dumpning av fisk förbjudas..."

Åsa Westlund, sitter för Socialdemokraterna i EU-parlamentet. - "Men det är också en uppgift för samhället att ställa krav. Exempelvis finns det all anledning att ställa krav vid inköp av mat till exempelvis skolor, sjukhus och äldreboenden. Eller att använda möjligheten till Grön upphandling"


Vem tycker du låter vettigast? Valet är ditt! Var med och rösta den 7 juni.


Sandviken har fått ett nytt SPA



Nu i maj öppnas en ny oas till avkoppling och återhämtning utanför Sandivken.

Högbo Brukshotell, som tidigare drivit hotell och Gästriklands mest framgångsrika restaurang (enligt White Guide 08 och 09), kommer nu även att sattsa på SPA.

Det är i de befintliga lokalerna där Karisma Spa tidigare funnits, som nu görs om och blir Högbo Brukshotell SPA.

En hel del nya och spännande förrändringar är på gång, så håll öron och ögon öppna!

I deras Spa-meny finner du en mängd olika behandlingar, några gamla bekanta men även nya Spa-paket med hotellövernattning.

Högbo Brukshotell och den nya Spa-avdelningen hittar du 5 km norr om Sandviken.


Karisma Spa finner du i fortsättningen på Hotellprincess i Sandviken.

Trött på fast food/snabbmat?




Då skall du gå med i Slow Food Gästrikland. Slow Food Gästrikland är ett nystartat convivium som ingår i Slow Food i Sverige med tillsammans ca. 800 medlemmar. De är en del av Slow food International som vill arbeta för god, ren och rättvis mat.

Möjligheten att samlas och umgås på ett givande sätt genom att njuta av mat och dryck i den miljö där den produceras och/eller tillagas är ännu en anledning till att gå med i Slow Food Gästrikland.

Den 22 mars inbjöds alla intresserade till ett första informationsmöte om Slow Food Gästrikland på Gävle Central Konferens, Centralstationen i Gävle. Ann-Katrin Dunker guidade oss i en avsmakning av ost från bl.a. regionens gårdsmejerier med tillbehör från lokala mathantverkare. Dessutom erbjöd Hans Hedblom, Munskänkarna, jämförande avsmakning av traditionellt och ekologiskt odlat vin.

Den sista maj anordnas en lokal sparrisfestival hos odlaren Catarina Bondegård i Gavelhyttan, Gästrike-Hammarby gestrikesparris

Den 14 juni planeras studiebesök hos lokala matproducenter i området: f.m. fika hos Berglunds Bageri i Kungsgården inkl. besök på kvarn, fisklunch hos Lars-Ove Flodberg, Trollharens Fisk, trollharensfisk, och slutligen ett besök hos den lokala köttproducenten Hamrånge Highland Cattle.

Källa: Svensk Press

Estetikkliniken + Spa Gamla Gefle = succé



Estetikkliniken
flyttade in i samma hus som Spa Gamla Gefle. Samarbetet har gett fantastiskt bra resultat!

Estetikkliniken med sjuksköterska Jeanette Svedberg och överläkare Charlotta Falk har tillsammans med Spa Gamla Gefle och Linda Dackell  fått en rivstart tillsammans! Man har haft många besökare och det är nästan fullbokat någon vecka framåt.

- Vi är väldigt nöjda med samarbetet, säger Jeanette. Det var en bra satsning och vi har verkligen stor nytta av samarbetet.

Allt finns under samma tak för kunder som vill må bra.

Estetikkliniken utför bland annat estetiska hudbehandlingar med Restylane och Juvederm (kroppsegen hyaluronsyra som injiceras under huden och minskar linjer och rynkor. Man planerar redan idag en utveckling med fler estetiska behandlingar.

Källa: Svensk Press

Ett spa i världsklass

Varm japansk pool (38 grader)


 

Sju behandlingsrum




Spashop




Brett utbud av Spabehandlingar




Soldäck med uppvärmd utomhuspool 






Relaxavdelning




Underbart rum för Yoga- och Pilatesklasserna




Om inte allt detta vore nog så kan du...

Prova någon av deras yoga- eller pilatesklasser, träna i gymmet eller kombinera träning med frisk luft och en naturupplevelse i vår stavgång vid havet!

Hör du till dem som golfar på sommarhalvåret? Du når 117 hål på bara 11 min bilfärd. Passa på att boka ditt golfpaket Här!

Torekov Hotell Båstad, är något som måste upplevas!

Qi gong utomhus på Hedvigs Trädgård

   

Nu har du chansen att uppleva Qi gong utomhus i grönskan, bland blommor och blad. Med Ewa Röjestål, som är utbildad Qigong instruktör och driver Helhetspraktien

Passet börjar med ett uppmjukande och energiladdande Qi gong, och därefter en stärkande meditation innan vi avslutar det hela med te eller kaffe och en hälsosmörgås.

När: Lördag 13 juni kl.9.00-11.00
Pris: 250 kr

OBS! Föranmälan till Hedvigs Trädgård telefon: 026-600926

Bli en vinnare i din egen tävling!



Är du sugen på att styras av mål som både ger dig framgång och välmående? Vill du utveckla din syn på sig själv och din upplevelse av vad som är möjligt? Vill du hitta balans i vardagen och leva ditt önskade liv?

Chamois coachingresa 'Vinnare i din egen tävling' är både utmanande upplevelser på berget och nya insikter, övningar och coachingsamtal i grupp som utvecklar dig till att bli världens bästa du.

Du får sätta dina egna mål, får verktyg för hållbar förändring och uppgradera din självbild till något som gynnar och hjälper dig i livet.


För mer information och bokning, klicka här!

Källa: Newsdesk


Ibland behöver man trycka på PAUS-Knappen



Ny forskning visar på att meditation är bättre än både koffein, en tupplur eller motion.

Men vad är det som gör mediation till en vinnare?

När du mediterar fokuserar du koncentrationen runt en enda sak. Det får nervsystemet att byta browser från att vara dominerat av det sympatiska nervsystemet till det parasympatiska nervsystemet. På så sätt sänks kroppens tempo, blodtryck och puls, samtidigt som hjärnans mängd av bland annat alfavågor ökar - allt har en avslappnande effekt.

Nybörjare?

Den enklaste formen av meditation, är 25- andetag.

Sätt dig bekvämt, på golvet, i soffan, eller varför inte utomhus (på en lugn plats).
Slut ögonen och lägg händerna i knät alternativt lägg en hand på bröstet och den andra på magen.
Fokusera på dina andetag, in och ut andning ska vara lika långa. Försök att få ner andetaget i magen, andas djupt.
Räkna andetagen i lugn o ro, när du uppnått 25-andetag, öppna ögonen och återgå till din normala andning igen.

Om du skulle känna yrsel eller illamående, öppna ögonen och ta en paus. Det är inget farligt, kroppen är lite ovan vid att du andas så koncentrerat. När de känns bättre är det bara att fortsätta övningen där du avslutade den.

Lycka till!


Stort test på Löparskor



I senaste nummret av iForm kan du läsa ett 3 sidor stort test, om alla löparskor som finns ute på marknaden just nu.

Vinnaren av testet, Asics Gel-Kayano 15, är en allroundsko som passar de flesta fötter.

Testlöparna tyckte...

Sitter som gjuten på foten med plats för tårna. Tyget gör den flexibel mot knölar. Superstöd i hälen och optimal svettabsorbering. Känns mindre hårt att springa, som att springa på moln!

Betyg: 5,0

Se hela testet här!


Relax - Yoga - Pilates

  

Tips på träningsmusik som peppar, har jag tidiagre skrivit om här på Hälsoblogg.

Nu tänkte jag passa på att ge er tipis på musik till Yoga, Pilates eller Relax.

Dessa tre skivor finns att köpa hos Fitness Magazine och kostar 375 kr/st.
De passar perfekt till avkoppling och lugnare klasser. Med ett BPM på 110, 126 respektive 125.

Enjoy!


RSS 2.0