Maten är en valfråga - Rösta 7 juni



Foto: Tobias Olli




Fyra av de namn som kandiderar till EU-parlamentsvalet kommer att driva matpolitik på olika sätt om de blir valda den 7 juni. Ett personvalskryss kanske kan ge både dem och matfrågorna en skjuts framåt.


Några spännande citat av dessa personer....

Marit Paulsen, politiker, matdebattör och fd småskalig jordbrukare, som toppar Folkpartiets lista har länge drivit frågor om matkvalité, inte minst under sin tid i EU-parlamentet 1999-2004. - "Jag säger inte att ekologisk mat är dålig, bara att folk borde ta upp huvudet ur ekolådan och inse att det inte räcker"

Anna Maria Corazza Bildt, politiker, matimportör, mm, kandiderar för Moderaterna - "Industriell mat får inte tränga ut kvalitetsalternativ från småföretagare och småproducenter"

Isabella Lövin, matjournalist och författare, finns på Miljöpartiets andra plats - "Subventionerna måste avskaffas, vetenskaplig rådgivning följas, fiskefria områden införas, dumpning av fisk förbjudas..."

Åsa Westlund, sitter för Socialdemokraterna i EU-parlamentet. - "Men det är också en uppgift för samhället att ställa krav. Exempelvis finns det all anledning att ställa krav vid inköp av mat till exempelvis skolor, sjukhus och äldreboenden. Eller att använda möjligheten till Grön upphandling"


Vem tycker du låter vettigast? Valet är ditt! Var med och rösta den 7 juni.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Heja Isa Lövin, min gudmor! :D





sv;

Ja, precis. På sjukhus har de reservaggregat. Nåt för ComHem också, antagligen. :)

2009-05-05 @ 21:27:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0