Ny bok för veganer



I Pillans vegankokbok introduceras en vegankost för alla med en heltäckande receptsamling som är både nyttig och god. Kokboken innehåller närmare 270 recept och spänner över frukosträtter, förrätter, sallader, lunch/middagsrätter, kakor, efterrätter,godis och drycker.

Det finns en allmän föreställning att veganer endast lever på sallad och tomater och att man inte får i sig tillräckligt av alla näringsämnen. För att reda ut begreppen inleder Pernilla C. Karlsson med en faktadel som tar upp vad det innebär att vara vegan, de vanligaste myterna och hur man som vegan undviker att få brist på något näringsämne.

Det finns även ett mindre avsnitt om medicinalväxter, där de vanligaste växternas verkan tas upp och hur de kan användas. Boken har också en uppslagsdel där ovanliga livsmedelstermer som ingår i recepten förklaras.

Recepten är mestadels baserade på vanliga basvaror som gemene man har i skafferiet, men läsaren uppmuntras också att pröva nya spännande alternativa livsmedel i kosten. Alla maträtter är relativt enkla och snabba att laga till och är anpassade för folk som tränar.


Lugnande olja i höstmörkret




Det finns ett hav av oljor där ute. Många med texten - En avslappnande kroppsolja med Lavendelolja som vårdar huden och verkar lugnande och harmoniserande. 

Vad är då skillnaden med denna olja och alla andra?

Jo, den milda doften hos Weledas olja kommer från äkta eterisk Lavendelolja, som hjälper till att lugna sinnet vilket kan leda till att inre spänningar löses upp.

Den avvägda kompositionen av Mandelolja och lätt Sesamolja – med en hög andel av omättade fettsyror – är en personlig favorit när de kommer till oljor och de håller huden mjuk och smidig.


Yoga hemma




Få en personlig yogalektion hemma i vardagsrummet!

En utbildad vinyasa/power yoga instruktör kommer hem till dig med yogamatta, ljus, te, en CD skiva med yoga musik och guidar dig genom en personlig yogapraktik.

Mer info HÄR

Nyår ute på fjället




Fira nyår på fjället och upplev årets första skidtur. Du dina vänner och stjärnorna! Från den 29 december till 6 januari öppnar vi upp Stensdalen, Vålåstugorna och Lunndörren för nyårsfirande och årets första fjälltur.

Det är som vanligt självhushåll, så du får själv ta med dig goda råvaror och agera kock. Ett tips är att gå från stuga till stuga, alla ligger på lämpligt dagstursavstånd från varandra. Stugvärd finns på plats. Vi lovar ett nyår att minnas!

Mer information HÄR


Kosttillskott med EPA/DHA fettsyror från alger




Pure One är ett av världens första vegetabiliska kosttillskott med EPA/DHA fettsyror från alger. För veganer, vegetarianer eller för dig som vill undvika fisk.


Alger är den ursprungliga källan till DHA och EPA fettsyror.


Pure One distribueras i Sverige av Veganlife och kommer att finnas online och i hälsokostbutiker.


HAMAM ÖPPNAS I INFRA CITY, UPPLANDS VÄSBY




Hamammästare Ziya Gursoy från Turkiet öppnar äntligen ett, av många efterlängtat fristående Hamambad. Ziya flyttade till Sverige 1993 och har sedan dess haft en stor dröm, att kunna öppna ett eget Hamam då han saknade detta från sitt hemland.


Många invandrare som kommer från denna kultur och som regelbundet badar Hamam i sina hemländer, svenskar vilka upplevt Hamambad har länge längtat efter ett fristående Hamam för att regelbundet kunna uppleva denna avkoppling som ett Hamambad ger.


Hamam Oriental Sweden AB kommer att välkomna Privatpersoner, Familjer, Företag, Föreningar och Bussresor.


Ziya räknar med att öppna portarna under januari månad 2010.


Hållbar Livsstil



Det nya livsstilsmagasinet Hållbar Livsstil Webbmagasin är lanserat!


Magasinet fokuserar på guidning och inspiration till en grönare och skönare livsstil för planeten och hälsan.


Grundare till magasinet är Camilla Åkesson från Båstad, genom företaget Esencia.


www.hallbarlivsstil-webbmagasin.com


Snabb energi



Reztart är en ny typ av mellanmåls-/sportprodukt gjord på enbart naturliga ingredienser och med ett lågt GI.

Innehåller en sammansättning av komplett protein, nyttiga fibrer, långsamma kolhydrater och essentiella fettsyror. Det ger näring för att optimera cellernas funktioner, en jämn blodsockernivå och energi för att prestera hela dagen.


Reztart bygger på ett svenskt patent, framforskat i samarbete med Lunds Universitetssjukhus av professor Stig Steen, en av världens främsta inom hjärt- och lungkirurgi. Lösningen är en patenterad blandning av protein och övrig näring, en blandning med extremt lågt GI. Namnet - NGC - står för "Natural Glycemic Control".

För att optimera näringsupptaget - då vår kropp svarar negativt på artificiella ämnen - består alla Reztarts produkter endast av naturliga ingredienser.

Reztart finns i två olika produktserier: Reztart Natural Energy, för dig som vill få ut mer av träningen och Reztart Natural Focus, ett mellanmål för dig som vill vara skärpt hela dagen.



Nyckelhålet på restaurang



I dag finns det 300 certifierade nyckelhålsrestauranger spridda över hela landet som ger gästerna möjlighet att äta en hälsosammare måltid. Från den 1 oktober är det bara sådana restauranger som får använda den kända nyckelhålssymbolen.


Idag serveras omkring två miljoner luncher på privata restauranger varje dag. Att öka möjligheten till att välja hälsosamt på restaurang är viktigt för såväl individen som samhället och folkhälsan.


Nyckelhålet på restaurang, vars verksamhet tidigare har bedrivits av Livsmedelsverket, står nu på egna ben. Uppdraget är att utveckla, sprida och kvalitetssäkra nyckelhålet på restaurang i hela landet.


Målet är att cirka 1500 restauranger ska vara anslutna till systemet 2011 och där göra nyckelhålsmåltiden till det självklara valet för restaurangen och gästen. Därmed skulle ungefär var femte lunchgäst ha möjlighet att välja en nyckelhålsmärkt lunch.


För att bli en certifierad nyckelhålsrestaurang måste de uppfylla ett antal kriterier som omfattar allt från hur restaurangen märker och vägleder sina gäster till det hälsosammare valet, till vad som serveras när det gäller maträtt och tillbehör. Kriterierna är uppdelade tre delar; maträtten, tillbehören och märkningen och är utvecklade och testade för att fungera i den dagliga, ofta stressiga, restaurangverkligheten.


Ny smart shaker - Svensk uppfinning

Smartshake är lösningen för alla som har tröttnat på att ta med sig kosttillskott i påsar eller burkar till jobbet och träningen.

Smartshake är en shaker som skiljer sig från sina konkurrenter på en rad punkter: du kan till exempel skruva fast flera portionsbehållare på undersidan av shakern där du förvarar energidryck eller måltidsersättning.

Smartshake är läckagesäker både för varma och kalla drycker och även försedd med en praktisk nyckelring så att du har full koll på dina skåpnycklar och ditt gymkort. Och för att tåla det hårda livet som träningspartner är
Smartshake designad med en greppvänlig midja och tillverkad i en plast som utan problem tål både maskindisk
och mikrovågsugn.

Uppfinningen är svensk och Mikael Nilsson är inte förvånad över att den redan blivit en snackis i träningssammanhang.



Den 5 december världslanseras Smartshake på Fitnessfestivalen i Göteborg.


Tjejjogging på Kungsholmen med Reztart

 


RunAlong är ett initiativ för kvinnor som vill jogga tillsammans i grupp. Helt enkelt för att det känns tryggare så, speciellt så här års när mörkret lägger sig redan innan vi har kommit hem från arbetet. Ny samarbetspartner till RunAlong är Reztart ett nytt mellanmålsalternativ som är den optimala energiladdaren inför en joggingrunda.


Reztart kommer att hålla i en runda på Kungsholmen.


Var: Vi träffas vid Kronobergsbadets entré


När: Tisdagar kl 18.00


www.runalong.se kan man se vilka rundor som erbjuds och när de startar. Sedan är det bara att snöra på sig skorna, ta en Reztart och möta upp sina löparkompisar för en gemensam runda.


Masesgården





Dags för en paus från novembermörkret?

Hälsohemmet Masesgården är den ultimata platsen för återhämtning. Både för kropp och själ!

I december finner du en hel del spännande kurser. Eller varför inte fira julen på Hälsohemmet?

December 2009

V 48 (3 dygn) 26 - 29 nov
Hitta rätt i hälsodjungeln


V 49 (6 dygn) 29 nov - 5 dec
Kulturutflykter i Siljansbygden


V 50 (6 dygn) 5 - 12 dec
Ät dig frisk med grön mat


V 51 (5 dygn) 12 - 17 dec
Se möjligheter inte hinder


V 51 (3 dygn) 17 - 20 dec
Yoga och meditation


V 52 (7 dygn) 20 - 27 dec
Jul på Masesgården


V 53 (7 dygn) 27 dec - 3 jan
Yoga ger plats för själen



Feng Shui i Sovrummet




InSpira feng shui, i samarbete med IKEA FAMILY,

inbjuder till en föreläsning med tema - Feng Shui i Sovrummet - tisdagen 24 nov kl 18


IKEA FAMILY bjuder dig på kaffe/dryck och cheesecake.

Föreläsningen är kostnadsfri för dig som är IKEA FAMILY medlem.

Anmäler dig gör du på Ikeas hemsida senast 19 nov.
Antalet platser är begränsade och max 2 personer per medlemskort kan anmälas.

 

 


Allt för Hälsan 2009 - I bilder


Efter en fullspäckad lördag i Stockholm, så är man fylld
av ny inspiration och hälsopepp.

Det kommer såklart att komma mer inlägg om alla nyheter. Men tillsvidare så får ni hålla tillgodo med lite bilder från mässan.







































Allt för Hälsan 2009 - Special inlägg





Då var det dags!

Årets upplaga av Allt för Hälsan står för dörren. I detta inlägg hittar du ALLT och lite till om vad som händer och sker under tre dagar på Stockholms mässan.

Årets tema glädje, ska löpa som en röd tråd genom mässans alla huvudområden och sprida inspiration samt motivera både utställare och besökare.

Direkt innanför entrén finner du Inspirations utställningen Glädjekällan i regi av Svenska Moderådet.

 


 


Vill du vara med på en aktivitet eller ett seminarium?

Kokpunkten möter du i år flera kända ansikten. Vad sägs om Anna Skipper, Laila Bagge och Gladys del Pilar? Kom och se dem laga god och nyttig mat. Du kanske t o m får höra någon av dem sjunga... 

Klicka HÄR för att komma till Seminarieschemat för helgen.


 


 

SHR - Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation arrangerar SM i Makeup på temat "Swinging London" Tävlingen äger rum lördag 7 november kl 14 på Stora scenen.



60-talets London;
popmusikens mecka med Beatles och The Who. Inspireras av Twiggy; världens första supermodell.  Vidal Sassoon, frisören på modet och Mary Quant; designern på allas läppar.


Den som vinner på mässan tävlar vidare i de Internationella Mästarskapen i Dûsseldorf till våren 2010.

 




Nyhetstorget är något nytt för iår! Där samlas de mest spännande nyheterna i en specialutställning på mässan, ett nyhetstorg där du som besökare kan läsa, se och om möjligt känna på alla nya produkter.




Allt för Hälsan är uppdelad i följande fyra huvudområden


Träning & Motion
Allt om träning för den som tränar själv eller tränar andra. Träningsformer, kostupplägg, rehabiliteringsträning, redskap, träningspsykologi, ledarskap, behandlingsmetoder.


Kropp & Själ

Att må bra handlar inte bara om att äta och träna rätt. Hur vi trivs med våra relationer och vardagen spelar en minst lika viktig roll. Psykologi, välbefinnande, föräldraskap, sex och samlevnad, ung hälsa, mental träning.


Kost & Energi

Mat som får oss att må bättre, kosttillskott som bidrar till mer energi, vanliga läkemedel, naturläkemedel, GI-mat, stenålderskost, viktminskning, egenvård. De flesta vet att allsidig och varierad kost är bra för kroppen. Men ibland räcker varken tiden eller orken till.


Behandling & Relax

Akupressur, taktil stimulering, zonterapi, massage, shiatsu, kiropraktik, naprapati, osteopati, hudvård, tandvård. Tack vare både klassiska och nya spännande former av behandlingar får både kropp och själ vad som behövs.


Årets nyhet!
Naturlig Skönhet
Nytt för i år är Naturlig Skönhet, en avdelning inom området Behandling & Relax. Här samlas företag inom hudvård och behandlingar som ger rådgivning till både kvinnor och män i olika åldrar. Örter, botaniska oljor, ekologiska och näringsrika produkter etc.



 

 

Gratisbussar avgår från Hamngatan (utanför restaurang Friday´s, Kungsträdgården) ca två gånger per timme. Bussarna avgår när de är fullsatta och tar er kostnadsfritt till kassorna vid Östra entrén, där även bussarna tillbaka till City avgår. 


Tidtabell från Kungsträdgården till Mässan:

Fredag 6 november 1:a turen kl. 09:30 och sista turen kl. 18.00

Lördag 7 november 1:a turen kl. 08:30 och sista turen kl. 16:00

Söndag 8 november 1:a turen kl. 09:30 och sista turen kl. 16:00


Tidtabell från Mässan till Kungsträdgården:

Fredag 6 november 1:a turen kl. 13:00 och sista turen kl. 20:30

Lördag 7 november 1:a turen kl. 13:00 och sista turen kl. 18:30

Söndag 8 november 1:a turen kl. 13:00 och sista turen kl. 18:30



Om du vill kan du ladda upp inför helgen genom att bläddra i Mässbilagan klicka HÄR


Jag kommer självklart att finnas på plats under helgen, så håll ögonen öppna för alla roliga och inspirerande nyheter här i form av all nyheter från mässan!


Vill du veta mer? www.alltforhalsan.se

 

Jo, du kan!




1. Anta nya utmaningar

2. Påminn dig om allt du tidigare lyckats med

3. Börja med det du kan och öka svårighetsgraden

4. Vänta inte på inspiration - "Motion creates emotion"

5. Hitta fördelar


Vill du läsa mer om detta eller kanske få ett "pepp-talk" varej vecka i din mail i from av ett veckobrev?
Då ska du gå in på Upphopp och läsa mer.

Själv blev jag helt fast vid denna sida, helt underbar med en massa härlig inspiration och pepp. Många aha-upplevelser väntas när man klickar sig igenom alla olika små intressanta rubriker och tips.

"Rätt attityd är viktigare än rätt resurser!"


RSS 2.0