Rengöring för alla hudtyper - Lush




Mild flytande rengöring med mjukgörande mandelolja, Orkidé och Everlasting Flower, är lätt antibaktriell och rengör på djupet.


Tar bort den tuffaste makeupen. Passar alla hudtyper.

Hälsoblogg rekommenderar!


Nytt badrum?




Går du i tankar om ett nytt badrum, eller vill du bara lägga till en SPA-känsla?

Hos Svedbergs hittar du allt från massagbad, ångduschar och bastu alternativ, till vattenfall och handfat. Några bilder och inspiration finner du här nedan.

För mer information klicka HÄR









Stand up paddle Sweden




Sugen på att testa något nytt i sommar?

Nu kan du gå kurs i den nya vattensporten som tagit världen med storm. Prova på och lära dig bemästra denna sport genom Stand Up Paddle Surf Sweden.

De erbjuder lektioner under sommaren på olika platser i Stockholm.

Besök webbsidan för mer information: www.supsurf.se


Omega-3 debatten - Artikel från svt.se



Här nedan kommer ett "inlägg" om Omega-3. Jag har lånat den rakt av svt.se, då jag vill att alla mina läsare skall uppmärksamma detta. Det visades i Uppdrag granskning förra veckan. Men om någon har missat det så kan ni läsa mer om detta här nedan i artikeln.



UG avslöjar hur svenska fiskare säljer sina fiskerättigheter i Sverige och sedan registrerar sina båtar utanför EU för att fortsätta fiska på ockuperat område utanför Västsaharas kust. Med moderna båtar kan de fånga upp uppemot 600 ton per dag. Men vad händer med fångsten sen?


Enligt fiskarna själva stannar den hos lokalbefolkningen.
- Allting går in till marockanska hamnar och hamnar i Marocko, säger Ove Ahlström från Göteborg som numera fiskar på kvoter utdelade av Marocko i Västsahariska Dahkla.


Vad blir det av den sen?


- Den blir i burkar för det mesta eller så blir det färskvara, de har en massa konservindustrier, säger han.

Men när reportageteamet följer lastbilarna som transporterar fisken från de skandinaviska båtarna visar det sig att de inte alls körs till de lokala filé- och konservfabrikerna.


DET ÅKER ISTÄLLET
till den Västsahariska huvudstaden Layonne till de norskledda företaget KB Fish. Där pressas fisken ner till Omega3-rik olja för att sen skeppas till Norge.


Men hanteringen är känslig. Inte bara för att fisken är fångad i ockuperat vatten utan också för att den skulle kunnat förse Afrikas befolkning med protein. Idag uppskattar FN:s matorganisation FAO att 250 miljoner människor i Afrika lider av undernäring.


DEN ÅTRÅVÄRDA
fiskoljan utgör basen i kosttillskottet Omega-3 som sägs bota alltifrån demens till hjärt- och kärlsjukdomar. Och Omega3-marknaden har fullkomligt exploderat i Västvärlden de senaste åren. Men för att producera Omega-3 krävs mycket fisk. Bara för att fylla en burk går det åt 600 sardiner.


Yogabling


Att Yoga är en livsstil, det är de flesta Yogisar överrens om. Så varför inte även anpassa "blinget" efter din livsstil. Här nedan finns tre armband som verkligen andas och lyser Yoga, energi och balans. Du finner dem hos Cocoo och de kostar mellan 200-250 kr.








MTB äventyr!




Jag saknar min MTB. Den står hemma hos mina föräldrar och skäms.. Stackarns cykeln..

Från Riksgränsen i norr till Kullaberg i söder beskrivs allt från kända MTB-turer likt Kinnekulle och Rallarvägen till mer okända guldkorn kring till exempel Rörbäcksnäs och Saxnäs. Boken ger tips på vilka områden som är värda en längre resa bara för cyklingens skull och var man finner Sveriges bästa MTB-stig.

Tonvikten ligger på XC med detaljerade turförslag som illustreras med massor av bilder och utförliga kartor. Dessutom beskrivs de största och mest klassiska långloppen för den som är nyfiken på att mäta sig mot andra. Boken omfattar även en genomgång av de aktiva downhill-satsningarna runt om i landet. Helt enkelt en heltäckande bok om MTB i Sverige.

Den här boken ger mig seriösa funderingar på att ta med min MTB ut på äventyr.. För att testa lite gränser runt om i Sverige!

Prislapp på ca 250 kr

Lindring på sommaren




Solbränd? Myggbett? eller kanske andra insektsbett eller klåda.. Svaret på plågan är Aloe Vera.

Den här Aloe Vera Sprayen från Avivir är en flytande Aloe Vera som kan sprayas direkt på huden. och ger en kylande effekt, snabb lindring och fungerar återuppbyggande. 

Den kan också användas som ett antiseptiskt ansiktsvatten för rengöring av fet och oren hy.

Innehåller 99,5 % ekologiskt odlad Aloe Vera. Helt fri från parabener, parfym, färg eller doftämnen. Miljövänlig återvinningsbar förpackning.

Ego boosta dig själv




Sluta jämföra dig med andra,
ska vara som en vän du kan ta hjälp av när du har svårt att se dina valmöjligheter och när ”älska dig själv ” känns som en klyscha du bara blir förbannad över.

Boken hjälper och inspirerar dig till att ta mer ansvar och påverka ditt liv, istället för att välja offerrollen. Den ska hjälpa dig att stärka din självkänsla och berika dina relationer och den handlar också mycket om kärleksrelationen då den på många sätt är en spegelbild av hur vi har det med oss själva.

Accepterar du inte dig själv är det svårt att acceptera din partner som han/hon är. Du försöker förändra och göra om din partner och har svårt att uppskatta det värdefulla i er relation.

Sluta jämföra dig med andra är en bok om självkänsla och om hur man förhåller sig till sig själv och till andra människor, om gränssättning och eftertanke, acceptans och inspiration. Boken ger insikter och verktyg och mycket inspiration.


RSS 2.0