Nyckelhålet på restaurang



I dag finns det 300 certifierade nyckelhålsrestauranger spridda över hela landet som ger gästerna möjlighet att äta en hälsosammare måltid. Från den 1 oktober är det bara sådana restauranger som får använda den kända nyckelhålssymbolen.


Idag serveras omkring två miljoner luncher på privata restauranger varje dag. Att öka möjligheten till att välja hälsosamt på restaurang är viktigt för såväl individen som samhället och folkhälsan.


Nyckelhålet på restaurang, vars verksamhet tidigare har bedrivits av Livsmedelsverket, står nu på egna ben. Uppdraget är att utveckla, sprida och kvalitetssäkra nyckelhålet på restaurang i hela landet.


Målet är att cirka 1500 restauranger ska vara anslutna till systemet 2011 och där göra nyckelhålsmåltiden till det självklara valet för restaurangen och gästen. Därmed skulle ungefär var femte lunchgäst ha möjlighet att välja en nyckelhålsmärkt lunch.


För att bli en certifierad nyckelhålsrestaurang måste de uppfylla ett antal kriterier som omfattar allt från hur restaurangen märker och vägleder sina gäster till det hälsosammare valet, till vad som serveras när det gäller maträtt och tillbehör. Kriterierna är uppdelade tre delar; maträtten, tillbehören och märkningen och är utvecklade och testade för att fungera i den dagliga, ofta stressiga, restaurangverkligheten.


Kommentarer
Postat av: CATHLEENROGERS

Everyone would receive a fresh an additional information about this good post, if <a href="http://www.supremeessays.com">buy essays</a> and buy term papers at the essay writing organization!

2012-01-13 @ 04:01:23
URL: http://www.supremeessays.com
Postat av: buy custom essay papers

You have to know that I every time buy custom essay papersor essay for sale using essay writing services and some students purchase custom essay just about this good topic . Thus, thank you for the great article!

2012-03-16 @ 07:59:26
URL: http://www.essaysexperts.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0