iPhone = Sunda matvanor?



Har du en iPhone? Vet du att du bär runt på sunda matvanor?

Vi lever på 2000-talet, med en explosion av information. Varje dag matas man med nya kostråd och exempel på framsidor av olika Hälsobilagor i kvällstidningarna kan vara,  "Hur du går ner 5 kilo till midsommar".

Man blir lätt mättad av alla nya "revlutionerande metoder" som ploppr upp som svampar runt om i vårat avlånga land. För inte att tala om allt nytt i världen.

iPhone har löst detta med följande funktioner...

VegOut
Oavsett om du är vegan, vegetarian, eller helt enkelt söker en veggie-vänlig restaurang, VegOut kommer att hitta ett lämpligt matställe, sorterade efter avstånd.

Nutrition Menu - Calorie Counter
Denna funktion är mor till alla iPhone kalori-räknare. Med mer än 78.000 livsmedel att välja på kan du ändå hålla reda på exakt hur många kalorier du sätter i dig.

Good Food Near You
På gång med bara snabbmat i närheten? Fet, massproducerad mat är inte ditt enda alternativ längre. Skriv din plats i detta program och fram kommer listan med hälsosamma val från närliggande matställen.

Food Additives
Om du någonsin granskat en ingrediensförteckning på förpackade livsmedel och undrat vad ättiksyra, etanol Maltolderivat eller natriumnitrat verkligen är, så kan detta program vara något för dig. Inte bara en lista över 450 tillsatser, utan du kan också få veta potentiella biverkningar, högsta dagliga intaget, och få kostrådsrestriktioner. Så hardcore vegetarianer, till exempel, kan glädja sig åt att lätt kunna ta reda på om en ingrediens är djurbaserad eller inte.

WaterWorks
Om du har problem med att dricka tillräckligt med vatten varje dag, kan du få upp farten med denna applikation. Lägg in ditt dagliga önskade intag, och efterhand som du loggar in ditt vattenintag under dagen, fylls en kanna på som du grafiskt kan se på skärmen. Visuell motivationen att nå dina mål!

Onödigt och löjligt? eller en smart lösning med användbara tips?

Det är du själv som avgör!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0