Trött på fast food/snabbmat?




Då skall du gå med i Slow Food Gästrikland. Slow Food Gästrikland är ett nystartat convivium som ingår i Slow Food i Sverige med tillsammans ca. 800 medlemmar. De är en del av Slow food International som vill arbeta för god, ren och rättvis mat.

Möjligheten att samlas och umgås på ett givande sätt genom att njuta av mat och dryck i den miljö där den produceras och/eller tillagas är ännu en anledning till att gå med i Slow Food Gästrikland.

Den 22 mars inbjöds alla intresserade till ett första informationsmöte om Slow Food Gästrikland på Gävle Central Konferens, Centralstationen i Gävle. Ann-Katrin Dunker guidade oss i en avsmakning av ost från bl.a. regionens gårdsmejerier med tillbehör från lokala mathantverkare. Dessutom erbjöd Hans Hedblom, Munskänkarna, jämförande avsmakning av traditionellt och ekologiskt odlat vin.

Den sista maj anordnas en lokal sparrisfestival hos odlaren Catarina Bondegård i Gavelhyttan, Gästrike-Hammarby gestrikesparris

Den 14 juni planeras studiebesök hos lokala matproducenter i området: f.m. fika hos Berglunds Bageri i Kungsgården inkl. besök på kvarn, fisklunch hos Lars-Ove Flodberg, Trollharens Fisk, trollharensfisk, och slutligen ett besök hos den lokala köttproducenten Hamrånge Highland Cattle.

Källa: Svensk Press

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0