Highway to hell





Åtta dagar, åtta etapper, en totalsträcka på 295 km, 17 700 fallhöjdsmeter, omkring 275 000 steg på vägen till mållinjen och en lika hög daglig kaloriförbrukning som cyklisterna i Tour de France.

Det är såklart GORE-TEX® Transalpine-Run det handlar om, som i september arrangeras för sjätte året i följd med deltagare från hela världen.


Den nya rutten
i årets GORE-TEX® Transalpine-Run förväntas vara den tuffaste hittills. Till och med erfarna transalp-deltagare kan bli en aning förskräckta när de tittar på siffrorna.


• Sträcka: 295 km på åtta dagar ger ett snitt på nästan 37 km om dagen, och den längsta sträckan motsvarar ett maratonlopp. Löparna kommer att ta ungefär 275 000 steg under tävlingen.


• Fallhöjdsmeter: 17 700 fallhöjdsmeter totalt, och två av etapperna innehåller stigningar på mer än 3 000 meter, vilket är mer än någonsin tidigare på en dag!


• Banprofil: Den brantaste stigningen kommer på den sjätte etappen med 1 320 fallhöjdsmeter på bara 5,3 km. Den brantaste nedgången sker på den tredje etappen med 1 240 meter på en sträcka av 9 km.


• Fysisk ansträngning: Den fysiska kraften som dina knäns leder, muskler och brosk utsätts för när du springer utför motsvarar sju eller åtta gånger din egen kroppsvikt.


• Terräng: 58 procent av sträckan (167 km) går längs vandringsleder och smala bergsstigar, så det gäller att inte snubbla.


• Energiförbrukning (för män, 69 kg, 180 cm): 4 000 till 4 500 kalorier per etapp, vilket motsvarar fyra kilo potatis, tio ägg och trefjärdedelars smörpaket. Man förlorar mellan fem och sex liter vätska per etapp.

Mer information finner du HÄR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0