Så gör du för att leva en sommar med mer 'Let go!

 

1) Sommaren och ledighet innebär utrymme för spontanitet, oanade regnskurar och mat- och sovrutiner som är långt från vardagen. För att kunna njuta av det behöver du kontrollera din inställning och dina tankar om det som händer snarare än att försöka kontrollera omgivningen och andra människor. Att försöka ta kontroll över omvärlden ger bara en illusion av att vi har kontroll och det kräver ofta både tid, ansträngning och energi att ha den yttre kontrollen.


2) Samla på överraskningar och tillfällen som inte blir som du har tänkt dig. Njut av dem, glädjs åt dem istället för att motarbeta och försök att undvika dem. Överraska dig själv med att agera annorlunda mot vad du hade tänkt dig, var flexibel och låt lust, humör och väder styra snarare än regida sommarplaneringar.


3) Förstå vad kontrollen kommer ifrån. Vi människor är vanemänniskor. Vi känner trygghet av att känna igen oss vilket innebär att personer med kontrollbehov försöker upprätthålla kontroll genom att göra samma beteende som igår fungerade bra eller ha ett beteende som gjorde att vi klarade oss från något obehagligt. För att bli friare behöver du ta kontroll över kontrollen det vill säga kunna välja när du vill och när du vill låta bli att ha kontroll.


Läs mer i Emma Pihls bok 'Let go! Bli fri från ditt kontrollbehov' Forum förlag.


För mer info www.wiminvest.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0