Yerba Mate - Ett te med hälsobringande effekter




Kan ett te hjälpa dig att få koll på dåligt kolesterol samtidingt som det genom antioxidanter piggar upp? Svaret är ja, om man ska tro tillverkaren av Yerba Mate.

I en färsk studie har forskare upptäckt att Yerba Mate ökar mängden av enzymet HDL och sänker LDL. HDL är det positiva enzymet som motverkar kolesterol, medan LDL är det dåliga kolesterolet.

En annan positiv effekt av Yerba Mate är att den höga delen Teofyllin som finns i Yerba Mate, påverkar andning och syresättning på ett positivt sätt. Teofyllinet har en förmåga att vidga bronkerna, så efter en kopp Yerba Mate känner därför de flesta att det känns "klarare" att andas.

I Europa har även Yerba Mate använts som bantningskur och detox. Likt många andra xantin-derivat fungerar drycken även urindrivande, vilket också bidrar till en renande effekt. Vilket ger ett "renande resultat".

Ytterligare en liten rolig detalj är att Yerba mate dricks enligt tradition med bombilla ur en kalebass. Kallebassen är en kopp gjord av en kalebassfrukt. Bombillan är ett sugrör med sil som filtrerar bort bladen från drycken på ett perfekt sätt.

Vill du läsa mer om Yerba Mate eller testa på denna upplevelse av te-drickande? Klicka HÄR.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0