Min Magkänsla














Sajten www.minmagkänsla.se som har tittat på hur vi använder vår magkänsla i olika situationer, bland annat när det gäller hälsa. 1 174 män och kvinnor i alla åldrar och över hela landet har svarat på undersökningen. Undersökningen gjordes under augusti.

 
KVINNOR VS. MÄN: Män något mer skeptiska  till känslan i magen.

Undersökningen visar att kvinnor är mer benägna att använda magkänslan när viktiga beslut ska fattas, 81 procent av kvinnorna uppger att de alltid eller ofta använder magkänslan vid viktiga beslut jämfört med 72 procent av männen.

De största skillnaderna mellan kvinnor och män är att männen framförallt använder magkänslan när det finns en kalkylerad risk med i spelet, som till exempel vid köp av aktier eller fonder eller i en riskfylld situation.

 

HÄLSA:  4 av 10 litar på magkänslan när det gäller hälsa

4 av 10 respondenter uppger att de fattat beslut kring sin egen hälsa med hjälp av ”the gut feeling”. Det är mest kvinnor, 46 procent jämfört med 38 procent av männen, som går på magkänslan när det gäller hälsan.

Samtidigt uppger 1 av 10 att de vid ett eller flera tillfällen gått emot sin magkänsla med ett negativt resultat. Detta gäller främst männen där 11 procent av de manliga respondenterna säger att de har råkat illa ut när de inte lyssnade på magkänslan, jämfört med 9 procent av männen.

 

KÄRLEKSLIVET: Kvinnor går på flest nitar i kärlekslivet

Kärlekslivet är den vanligaste situationen då man använder sig av magkänsla. – 43 procent använder sig av magkänslan när de väljer partner. Hos kvinnorna är siffran 46 procent, medan 40 procent av männen gör det.

När det gäller kärleken uppger 22 procent av kvinnorna och 15 procent av männen att de har gått emot magkänslan när de har tagit ett viktigt beslut, med ett negativt resultat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0