Istället för doping! - Boktips




Istället för doping!
förespråkar en hormonellt intelligent träning, där kortare pass och rätt typ av styrketräning bygger en stark men lätt kropp och gör att överträning undviks.

Svenska fysiologer introducerade kolhydratladdning på 1960-talet. Men ett högt intag av kolhydrater som gör människor överviktiga och sjuka världen över, kan knappast vara hälsosam och prestationshöjande för idrottsfolket heller.

Kolhydratladdningen har visat sig leda till sjukdomsperioder och inflammatoriska tillstånd. "Lösningen" har för många idrottare blivit förbjudna preparat - doping.

Detta fusk solkar idrottens rykte och leder till ännu svårare sjukdomstillstånd, ibland med dödlig utgång!


 LCHF (low carb high fat) är mat med låg andel kolhydrater och mycket naturligt fett . Det är en modern tappning av den kost som människosläktet har utvecklats på och som främjar bästa möjliga hälsa och viktkontroll.

Den ger en normalisering av hormonsystemet med höjda nivåer av testosteron och tillväxthormon, vilket ger en slags "naturlig doping" i jämförelse med den hormonella obalans som kolhydratkosten ger.



Författaren Frank Nilsson är lärare i naturvetenskapliga ämnen. Han arbetar sedan fem år tillbaka med kost- och hälsofrågor. Frank föreläser i föreningar, på företag och förvaltningar om animalisk högfettskost, vår ursprungliga föda. Denna kost har han ätit i sju år och redan det första året gick han ned 10 kg, med kraftigt förbättrade värden.

Källa: Newsdesk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0