Slowfood i Gävle



Det tog 20 år, men nu har den så kallade Slow Food-rörelsen börjat etablera sig i Gästrikland.


Lite kort sammanfattat är Slow Food en filosofi som går ut på att maten ska vara god, den ska vara ren från onödiga tillsatser och den ska så långt möjligt vara närodlad.

Rörelsen startade i Italien 1989 och har sedan dess fått många lokala avdelningar i flera länder.
I Sverige finns ett tiotal avdelningar. Sedan i januari alltså även i Gävle med en liten interimsstyrelse där Anita Hörnstein är ordförande.

- Vi ska vara en mötesplats mellan restauranger och lokala livsmedelsproducenter. Lokala kockar ska kunna tala direkt med lokala odlare och uppfödare - på det viset ökar förståelsen för varandras tankar och villkor, menar Anita Hörstein.

Källa: Svensk Press

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0