Renande och uppfriskande Thalassolyx med ingredienser från havet



Thalasso är grekiska och betyder hav.
I havsvatten är de flesta grundämnena representerade och alla de vitaminer och mineraler som vi har i kroppen, finns även där.

Thalassoterapin uppfanns på 1860-talet av en fransk läkare, Dr. De La Bonnardiere, och grundar sig på att använda havsvatten i medicinskt syfte.

Att använda havsvatten i medicinskt syfte började man egentligen med redan för 2 500 år sedan, då den grekiska filosofen Euripides konstaterade att havet kan rena alla mänskliga sjukdomar. Ett par år senare rekommenderade också Hippokrates, läkekonstens fader, heta havsvattenbad.

Dagens behandlingar syftar på att kroppen direkt genom huden tar in mineraler, vitaminer och spårämnen som finns i havsvattnet. Man använder både lera, sjögräs, alger och själva havssaltet i de olika thalassobehandlingarna. Thalassosaltet är oerhört renande, det rensar ut slaggprodukter och överflödig vätska och har en uppstramande effekt.

Thalassosalt består av soltorkat salt från Medelhavet och är lite svårt att få tag i här i Sverige, men både Kerstin Florian och Dermanord säljer det eftertraktade saltet. 

Mer information 

http://www.kerstinflorian.se/
http://www.dermanord.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0