Lisens örtspa - Boktips



   


Den är helt omöjlig att missa i bokhyllan, med blommor i sprakande färger som gult, orange, lila, blått, cerise och rött på omslaget. Lises Örtspa utkom 2008 och har sedan dess blivit väldigt populär. Jag själv som är utbildad massör och spa-terapeut, har inga problem med att förstå varför. Den är enkel och väldigt vacker. Om jag skulle starta ett eget spa, så skulle jag grunda det mycket på den här boken.

Den innehåller grundrecept på olika krämer och salvor, tips på inköpställen, och förslag på hur du skapar ditt eget spaskafferi. Och indelad i våra fyra årstider. Så att du enkelt kan anpassa dig efter vad som finns att hitta i naturen.

En otroligt inspirerande och härlig bok!





Maskrosolja

Du behöver:
· 5 dl olivolja

· 2,5 dl maskrosblommor


Gör så här:
Lägg blommorna i en glasburk och täck dem med oljan. Sätt lock på burken och låt den stå i ett ljust fönster i tre veckor. Sila av två gånger, häll på flaska och förvara mörkt och svalt.
Använd som massageolja. Maskros löser upp spänningar i muskler vävnader.





Granskottskrubb


Du behöver:
·1 dl nyplockade, gröna granskott

· 0,5 dl olivolja


Gör så här:
Mixa granskotten och olivoljan med mixerstav eller i mixer. Ta en varm dusch eller ett bad. Massera in hela kroppen med skrubben och skölj av efter några minuter. Uppfriskande för huden.






Björkbad

Du behöver:
· 2 liter vatten

· 0,5 liter nyplockade björklöv


Gör så här:
Låt björklöven stå och dra under lock i en kastrull hett vatten i en kvart, sila sedan bort bladen. Häll infusionen i badvattnet. Lägg gärna en näve färska blad direkt i badkaret och njut. Vårdar torr hud som behöver fukt.


Kommentarer
Postat av: Lesly

Den boken har jag :) Lisens SPA är Jätte rolig. Jag har testat flera recept och vill testa göra en läpp balsam. Vad har du testat?

2009-11-10 @ 08:51:03
URL: http://leslita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0