Grapefrukt - En riktig hälsobomb



Grapefrukt
är en riktig hälsokick för ditt immunförsvar. Den ger vacker hy och innehåller många stärkande antioxidanter som kan skydda mot både hjärtsjukdom och cancer.

Den innehåller även mycket C-vitamin. Som verkar antioxidativt vilket betyder att den motverkar och skyddar huden mot yttre faktorer som till exempel avgaser och stress. Syran är en viktig byggsten i bildandet av kollagen, ett protein som finns i huden och stärker den. Nedbrytningen av kollagen i huden kan leda till rynkor.

C-vitamin stärker immunförsvaret, blodkärl, hud, tänder och skelett. C-vitamin deltar också i leverns avgiftningssystem. Ett högt C-vitaminintag kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar och ökar upptaget av järn, folsyra, kalcium och antioxidanter i kosten. Det röda färgämnet hemoglobin i blodet binder syre med hjälp av järn. 100 gram C-vitamin i en måltid ökar järnupptaget 3-5 gånger.

Grapefrukt innehåller även dubbelt så mycket fibrer, pektin, som äpple och banan och är rik på folater och folatsyra som är ett ämne som är viktigt för nybildandet av hudceller vilket motverkar åldrandet av huden.

Recepten på bilden är hämtade från sidan www.floridagrapefrukt.se Där hittar du även andra recept och andra roliga fakta om grapefrukten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0