Ayurveda - Vetenskapen om Livet

   



Ayurveda betyder "vetenskapen om livet"

och är ett traditionellt medicinskt system från Indien som har sitt ursprung i de Vediska skrifterna. Ayurveda har praktiserats oavbrutet i flera tusen år.


Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas Vata, Pitta och Kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient.


Varje person föds med en Kroppspersonlighet där en eller två av energierna Vata, Pitta, Kapha överväger. Att känna till din Kroppspersonlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förebygga dem.


Ayurveda arbetar mycket grundläggande med kost- och livsstilsråd både för att återställa hälsa och för att förebygga sjukdomar.


Stor vikt läggs vid kost, motion, meditation och avslappning, allt anpassat efter den egna Kroppspersonligheten. Ayurveda använder framförallt traditionella hälsopreparat av örter, kryddor och mineraler.


I Indien är Ayurveda ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

Tips på bra böcker inom detta ämne är...



Ayurveda för kropp och själ
av Eva Sanner & Peter Ljungsberg



Din personliga guide till Wellness
yoga, pilates, meditation, ayurveda.
av Annette Lefterow


Kommentarer
Postat av: Lesly

aa den Ayurveda boken har jag läst. Min klasskompis känner hon som skrivit boken och tipsade mig o den. Hade gärna velat ha den boken i min egen bok samling :)

2009-11-10 @ 08:49:52
URL: http://leslita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0