Laxburgare med limeaioli





Antal portioner:
4


Burgare
500 500 g laxfilé
0.5 0.5 st gul lök
1 1 st ägg
0.5 0.5 dl matlagningsgrädde
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1.5 1.5 dl ströbröd
Smör till stekning
1 1 st mango
1 1 st rödlök
Grön sallad
1 1 st paprika
6 6 skivor lantbröd

Limeaioli
1 1 st äggula
1 1 dl olivolja
1 1 st limefrukt
1 1 st vitlöksklyfta
Salt
1 1 nypa socker



Gör så här

Limeaioli
1.
Lägg en äggula i en skål och häll i olivolja droppvis under kraftig vispning.

2. Pressa i cirka 2 matskedar limesaft eller mer om man vill ha mycket syra.

3. Blanda ner finhackad vitlök.

4. Smaka av med salt och en nypa socker.


Burgare

5.
Skär laxen i mindre bitar.

6. Lägg den i en matberedare tillsammans med hackad lök, ägg och matlagningsgrädde.

7. Kör till en fin färs.

8. Salta och peppra.

9. Forma till fyra rejäla burgare och vänd dem i ströbrödet.

10. Stek dem sedan gyllenbruna i smör, 3–4 minuter på varje sida.

11. Skär upp grönsakerna och lägg dem på brödet tillsammans med de nystekta laxburgarna, använd en hel brödskiva i botten och toppa med en halv.

12. Servera limeaiolin till.

13. Det är gott att även steka eller grilla brödet lite lätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0