Blogg om Rawfood





http://rakost.blogspot.com/ hittar du massor av härliga recept och idéer till nya spännande måltider. Råkost.se är Sveriges första och enda receptbank för dig som vill lära dig mer om råkost/raw food och levande föda. Byt recept och anmäl dig till våra populära RAW FOOD-kurser med Christer Barregren (Råkost.se), Pontus Kristensson (Greenroom) och kost- och hälsoprofilen Zarah Öberg.

Vad är då Raw food bra för?
Raw food stärker kroppens organ och ökar därmed produktionen av energi (ATP). Raw food används även för att rena kroppen, då maten är helt utan tillsatser och ekologisk (fri från miljögifter). När du tillagar din mat på RAW FOOD-vis, så behåller du näringen i maten, eftersom råvarornas enzymer påverkas redan vid 40-60 grader och flertalet vitaminer försvinner vid 70 grader. Du kan eventuellt hetta upp maten snabbt och lätt för att frigöra och öka näring i vissa kålsorter och rotfruktsgrönsaker, men då ej över 40 grader. Detta kan även främja en svag mjälte som behöver stärka sin funktion.

Källa: News Desk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0