Dinkel, banan och yoghurt.


2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsdinkel
3/4 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bikarbonat
1 dl neutral rapsolja
2 ägg
¾ dl naturell yoghurt
2 mogna bananer
50 g mörk choklad 70 %
smör och 1 dl kokosflingor till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda båda mjölsorterna, socker, vaniljpulver och bikarbonat.

3. Tillsätt oljan, äggen och lite lätt uppvispad yoghurt. Blanda väl.

4. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt den.

5. Smörj formen och häll i kokosflingorna. Skaka runt så att det täcker. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.


Servera med en klick yoghurt.


282 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 56 proc fett, 37 proc kolhydrater

Recept: Klara Desser


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0