Dinkelbröd med soltorkade tomater, fetaost och oliver.
20 stk
25 g jäst
3 dl vatten
3 dl lättfil
1 msk salt
200 g grovt dinkelmjöl
200 g grova kärnor
50 g fetaost
50 g svarta oliver
75 g soltorkade tomater i olja
5 blandade stjälkar rosmarin och basilika
250 g durummjöl
Ca 150 g vetemjöl
Tillagning
Rör ihop jäst, vatten, lättfil och salt. Tillsätt dinkelmjöl och kärnor och ställ det kallt över natten. Rör nästa dag ner fetaost i tärningar, oliver, strimlade tomater och hackade kryddörter, och sedan durummjöl. Rör ner vetemjöl och lägg degen i en långpanna som är ca 30 x 40 cm som är klädd med bakpapper. Pricka degen med en gaffel och låt den jäsa i 1 timme. Baka brödet i 180 grader i 45 minuter. Skär det i tunna ”kakbitar” och servera t ex med 2 skivor (20 gram) hamburgerkött eller annat magert köttpålägg.
Kommentarer
Trackback