Energikaka - Recept
Recept (ca 30 kakor)
50 pekannötter
150 g soltorkade fikon
125 g soltorkade aprikoser
80 g speltflingor
40 g kokosmjöl
50 g pumpakärnor
80 g fiberhavregryn
3 tsk nyponpulver
3 tsk finriven ingefära
60 g soltorkade tranbär
2 msk ljusa sesamfrön
Marinad
1,5 dl fast honung
1 dl creamy jordnötssmör
0,5 dl kokhett vatten
Så här gör du
Hacka pekannötter, fikon och aprikoser i små bitar. Knåda alla ingredienser (utom dem till marinaden). Värm honung och jordnötssmör i en stekpanna och häll vattnet över och låt marinaden koka upp. Vispa hastigt.
Häll marinaden över massan och blanda ordentligt. Klä en ugnsfast form (34 x 20 cm) med bakplåtspapper och bred ut massan. Grädda på nedersta falsen i 200 grader i 20 minuter. Skär ut massan i ca 30 kakor och ställ dem på högkant på en bakplåt. Grädda dem i 20 min i 150 grader.
Mums detta måste jag testa!
Mums detta måste jag testa!